Inlägg från: Kerubmamman |Visa alla inlägg
  • Kerubmamman

    Hjälp! Råkade ta tiparol när jag äter venlafaxin(SRNI preparat). Kommer jag dö?

    Anonym skrev 2013-02-24 17:22:26 följande:
    Någon som vet om det är farligt fast jag bara tagit en tablett? Eller är det vara om man tar det under längre tid? Hur länge tar det innan symtomen kommer på sertonergert syndrom??
    Du kanske ska hoppa över venlafaxinet ikväll, om du inte får för svåra utsättningssymptom av det. 
    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
  • Kerubmamman
    Anonym skrev 2013-02-24 18:56:55 följande:


    Jag får ju tyvärr det men undrar om jag inte ska tömma kapseln på lite innehåll och sätta ihop den igen så jag inte får lika stor dos iaf.
    Du tar bara venlafaxin en gång per dygn? Hur snabbt får du utsättningssymptom? Ett alternativ är ju annars skjuta på intaget så länge som du orkar. 

    Troligtvis är det inte någon fara eftersom det bara är en dos tiparol, men om du är orolig så är det nog bra att minska intaget eller dylikt så du inte stressar upp dig och blir "sjuk" av det.  
    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
  • Kerubmamman
    Blåbäret0 skrev 2013-02-24 19:29:04 följande:
    Vad är det...?

    Men, stod det att de kunde vara farligt vid överdos eller enbart att blanda de två medicinerna...?
    från fass.se:

    Serotonergt syndrom


    Precis som vid intag av andra serotonerga medel kan serotonergt syndrom förekomma vid behandling medvenlafaxin, i synnerhet vid samtidig användning av andra medel som kan påverka det serotonerga neurotransmittorsystemet (inklusive triptaner, SSRI-preparat, SNRI-preparat, litium, sibutramin, tramadol ellerjohannesört (Hypericum perforatum)), med läkemedel som försämrar metabolismen av serotonin (däribland MAO-hämmare), eller med serotoninprekursorer (såsom tryptofantillskott).


    Om samtidig behandling med venlafaxin och ett SSRI-preparat, ett SNRI-preparat eller en serotoninreceptoragonist (triptan är kliniskt befogad, bör patienten observeras noggrant, i synnerhet under inledningen av behandlingen och vid dosökningar. Samtidig användning av venlafaxin och serotoninprekursorer (såsom tryptofantillskott) rekommenderas inte (se avsnitt 4.4).


     
    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
  • Kerubmamman

    TS, har du testat ta 75 mg morgon och kväll? Jag har förvisso tagit större doser än dig, men läkaren ville sprida på doserna så det blir jämnare nivå i blodet. Man får inte utsättningsymptom lika snabbt. Kan vara värt att ta upp med din läkare nästa gång.


    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
Svar på tråden Hjälp! Råkade ta tiparol när jag äter venlafaxin(SRNI preparat). Kommer jag dö?