Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Adoptera bort

    Troligen kommer detta barn varje dag fråga sig varför mamma inte ville ha mig?

    Stödfamilj kan var fullt tillräckligt för att få en manlig person att knyta an till. 

  • sextiotalist
    Anonym skrev 2013-03-22 08:46:26 följande:
    Förlåt men jag förstår inte vad ni tror att en stödfamilj ska lösa? Det kan ju sluta med att han måste byta stödfamilj genom åren och det känns ju bara hemskt. Det här är något som pågått sen i somras och som jag funderat på ända sen dess. Det är inget förhastat och hans pappa har inte varit delaktig över huvudtaget någonsin och kommer inte vara. Min familj om jag ska va ärlig hade jag helst brytit kontakten med men det går inte så länge jag har mitt barn
     

    Allvarligt, troligen kommer de tankar som du har om adoption skada ditt barn mer än vad en avsaknad manlig förebild är.

    Du är barnets primära aknytningsperson, du är den viktigaste personen för ditt barn. Att bryta den aknytningen är alltid att trauma för barnet. 

        
  • sextiotalist
    Loriyana skrev 2013-03-22 08:58:32 följande:

    DU är hans familj.
    Jag tycker Ts skall läsa på vad det innebär för ett barn att bryta med sin anknytningsperson och även vad barn som adopterats bort som lite äldre.
    Ja, ibland måste man bryta med anknytningspersonen, men i min värld så krävs det väldigt starka skäl för det, Ledsen Ts men jag ser inte vad det skulle göra gott för ditt barn, tvärtom, så tror jag att ditt barn kommer må väldigt dåligt av detta. 
  • sextiotalist
    Anonym skrev 2013-03-22 09:06:28 följande:
    Trädblåsare: jag älskar honom det gör jag men jag ser ju att jag inte räcker till för hans mående även om de svider att erkänna och jag vet att jag egentligen är en superbra mamma men man vill ju sina barns absolut bästa.

    Och ditt barns bästa är att inte bryta med sin anknytningsperson. Att adoptera bort löser inte "problemet" utan skapar mer problem för barnet.

    Adoption innebär att man kapar banden med sitt barn, juridiskt och på andra plan. Ditt barn har inte bett om att bli av med sin mamma, det är du som vill bli av med ditt barn för att du har fått en fix idé att han behöver en pappa.

    Du ger honom inte två föräldrar, du tar bort hans viktigaste person i världen för honom, du själv.   
  • sextiotalist
    Anonym skrev 2013-03-22 09:13:40 följande:
    sextiotalist: Jag har svårt att se att han har det bättre med en förälder som inte klarar av att ge de han behöver och känner sig otillräcklig. Mig kommer han ju inte minnas iaf sen

    Han kommer varje dag fråga sig varför mamma inte ville ha honom, han minns dig.

    Sök hjälp i ditt föräldraskap, läs på om anknytning, läs vad barn som skilts från sina föräldrar (även som två-åringar) har för minnen av detta.  
Svar på tråden Adoptera bort