• silhuett

    Adoptera bort

    Är det inte bättre att han får bo i en fosterfamilj medan du jobbar på att må bättre och bli starkare som person? Jag tror du kommer ångra dig i framtiden när omständigheterna är annorlunda..

  • silhuett
    Anonym skrev 2013-03-22 09:47:25 följande:
    silhuett: nej jag tycker bara det är egoistiskt för jag kan inte se att det är för hans bästa. Det är ju för att det skulle få mig att må bättre. Han mister ju ändå sin anknytningsperson som folk säger och då är det väl bara elakt att komma nån gång ibland. Då är det väl bättre att han får en familj att knyta an till som är konstant
    Fast en fosterfamilj kan väl "behålla" honom som sin egen även om de inte får ta över vårdnaden på papper? Jag bara tänker att du om några år kanske har en helt annan situation där du kan ge honom vad han behöver. Och det betyder ju inte att han måste flytta till dig helt och hållet, det går säkert att ha delvis boende hos fosterfamiljen och delvis hos dig.

    Jag är inte så insatt, men jag tror ändå det finns bättre alternativ än adoption. Om inte annat kan du ju testa fosterfamilj under ett år innan du tar ett slutgiltigt beslut?
  • silhuett
    Jättekul skrev 2013-03-22 09:58:16 följande:
    Efter tre år kommer en vårdnadsöverföring göras. Du får själv vara med och påverka vilken familj som ska vara familjehem.

    Då har du också möjlighet ifall du skulle ångra dig och må dåligt över ditt eget beslut att bli mamma på heltid igen åt ditt barn.
    Det där låter toppenbra Att man har tid på sig att tänka över sitt beslut alltså.
  • silhuett
    Anonym skrev 2013-03-22 10:13:08 följande:
    Jag förstår alla era åsikter och så, faktum är väl bara att det inte fungerar. Jag både pluggar 100% tar hand om honom och hemmet. Han kräver förmycket för att det ska kunna gå ihop när man är en person. Jag kan inte ge honom den uppmärksamheten han behöver och vill ha. Det resulterar i att han inte gör annat än att skrika och gnälla, jag ser att han inte får det han behöver från mig. Jag kan inte stå och laga mat utan att han är där och skriker och bråkar, inte diska ingenting. Jag ser hur han söker sig till män hela tiden säkert mycket för vi är bara kvinnor i min familj. Jag ser inte den pojke som en gång var lycklig längre när jag räckte till.
    Men som sagt så krävs ju ändå att barnet bor i familjehem i tre år innan man kan adoptera bort det (som jag förstod det). Så du har ju inte direkt något annat val än att låta de tre åren gå. Så jag tycker att om du verkligen vill så ska du köra på den lösningen, och under tiden gå till psykolog eller annan samtalskontakt.

    Även om du inte har psykiska problem sen tidigare kommer det påverka dina känslor att ha lämnat bort ditt barn.. Och kanske kommer du må tillräckligt bra om tre år för att kunna ta tillbaka honom. Kanske är du klar med studierna, eller av annan anledning inte studerar mer? Kanske har du en sambo, kanske är du gift? Kanske har du ett till barn på väg? Man vet aldrig hur framtiden ser ut.
  • silhuett

    Men i och med adoption kommer ju sonen sannolikt även förlora kontakten med sina mor- och farföräldrar, och andra släktingar. Det känns inte riktigt schysst när det finns andra alternativ som är bättre.
    Har du honom hos en fosterfamilj kan han alltid få träffa dig och släkten någon helg ibland. Kanske till och med dina föräldrar oftare?

  • silhuett

    Så han är hos sin pappa ibland? Går pappan med på adoption? Kan inte pappan ta över boendet?
    Om anknytningen har fungerat en gång kan det förmodligen fungera igen, bara då får tid för återhämtning. Jag vet vad stress kan göra med en..

  • silhuett
    VNmamma skrev 2013-03-22 15:50:59 följande:

    Ja, hur många? Berätta gärna!
    Jag har i alla fall två ex vars mammor är adopterade (inom Sverige). Båda två (mammorna alltså) har mått väldigt dåligt över det och är fortfarande instabila känslomässigt.
    Givetvis kan det inte representera majoriteten, men jag kan förstå varifrån deras känslor kommer.
  • silhuett

    Jag har själv mått så dåligt att jag varit övertygad om att mina barn skulle ha det bättre utan mig. Hade ju dock en man så det var inte aktuellt med adoption, snarare självmord.. Kan säga nu i efterhand att jag är glad att jag inte lämnade mina barn.
    Mitt liv har förändrats oerhört mycket sen dess.

Svar på tråden Adoptera bort