• MinaE

    Adoptera bort

    Anonym skrev 2013-03-22 08:25:25 följande:
    hejsan!

    Under en längre tid har jag nu funderat på att adoptera bort mitt barn på 30 månader, känner att jag kan inte ge honom allt han behöver. Han är otroligt aktiv och har en stort behov av en manlig förebild något jag inte kan ge honom. Hur går jag till väga för att göra det så lätt för honom som möjligt? Älskar honom det gör jag men bara jag är inte tillräcklig längre 
    Aj... :( 

    Hur gammal är du TS ?

    Kan det vara så att han är jobbig för han känner av dina signaler och din avstängdhet gentemot honom.. 
    Iam Mina
  • MinaE
    Anonym skrev 2013-03-22 10:13:08 följande:
    Jag förstår alla era åsikter och så, faktum är väl bara att det inte fungerar. Jag både pluggar 100% tar hand om honom och hemmet. Han kräver förmycket för att det ska kunna gå ihop när man är en person. Jag kan inte ge honom den uppmärksamheten han behöver och vill ha. Det resulterar i att han inte gör annat än att skrika och gnälla, jag ser att han inte får det han behöver från mig. Jag kan inte stå och laga mat utan att han är där och skriker och bråkar, inte diska ingenting. Jag ser hur han söker sig till män hela tiden säkert mycket för vi är bara kvinnor i min familj. Jag ser inte den pojke som en gång var lycklig längre när jag räckte till.
    Jag tyckte din ålder var relevant för jag tänkte att du kanske var väldigt ung, men så ung är du ju inte :) 

    Har du kollat om du kan få avlastning i hemmet ?  

    Man kan ju få en dagmamma hemma liksom, som hämtar på dagis och fixar lite hemma och så, ( ja, eller de tider som passar ) jag vet inte vad det heter på rak arm men jag vet att det finns.
    På soc alltså.
     
    Iam Mina
  • MinaE
    Anonym skrev 2013-03-22 11:50:27 följande:
    anonym: ja så det finns fler som känner så här iaf, det är inte bara jag.

    MinaE: Nja att ha nån i mitt hemsådär som man inte delar livet med det känns ju bara konstigt. Skulle nog bara känna mig mer misslyckad av det också som att jag inte fungerar i en normal vardag. För det gör jag ju han får mat,kläder och så.. Jag vet att jag inte är en dålig mamma men jag är inte tillräckligt för honom. Min mamma som har 4 barn har sagt att han är en prövning och krävande. Visst är han underbar också men jag tror aldrig att jag som själv kommer kunna tillfredställa hans behov och jag tror inte en kontaktfamilj nån gång ibland hjälper heller.

    Herdis: dåligt självförtroende eller deprimerad är jag inte slutkörd kanske. Jag ser inte att en kontaktfamilj eller så kommer hjälpa för jag får komma ut ibland och det har inte gjort saken bättre. Snarare kanske värre eftersom jag inte känner nån längtan att hämta honom eller knappt tänker på honom för den delen heller. Men iof så vet jag ju att han har det bra där han är då
    Fast vet du TS,, allt du säger känns liksom konstigt, avstängt, deprimerat, och ja.. Har du sökt nån form av hjälp..? Hur mår du egentligen..? 

    Inte elakt eller kritiskt menat, utan i all välmening ifall du missuppfattar. 
    Iam Mina
  • MinaE
    Anonym skrev 2013-03-22 12:18:17 följande:
    MinaE: förutom just det här mår jag bra och ser fram emot att få börja plugga på högskola till hösten och en trevlig sommar
    Hm ok.

    Har du alltid känt så här inför ditt barn ?  

    På vilket sätt blev du gravid ? Vad tycker du om pappan osv.. ?

    Om du vill svara förstås.. Annars ok.   Men det är ju som jättesvårt att ge dig råd åt nåt håll då man inte vet vad som är historien,, ex om du blivit våldtagen och gravid osv.. Ja du fattar.
    Iam Mina
  • MinaE

    Men TS.. Kan du berätta lite, om hur du blev med barn, var är pappan vad som hänt osv.. ?? 

    Jag vet att du i din TS bara ville ha svar på hur man gör osv.

    Men ja,, klart man undrar och vill veta hur du har det, mår och vad som hänt liksom.. Det kan ju finnas massa andra vinklingar och tips på det hela om man vet lite mer. 


    Iam Mina
  • MinaE
    Anonym skrev 2013-03-22 17:29:33 följande:
    helle85: ja kanske är det en bättre väg att börja med.

    MinaE: den historian är inte positiv och jag har ingen lust att berätta mer än att han svek mig, stack och hittade ny direkt. Sen valt att inte finnas över huvudtaget och hans familj stöttar det beslutet
    Ok, tror du att det på något sätt kan ha med saken att göra ? Din inställning till ditt barn osv ? 

    Du kan be att få en manlig avlastare precis på samma sätt som man kan be om det i hemtjänsten 
    Iam Mina
  • MinaE
    Anonym skrev 2013-03-22 17:51:13 följande:
    minaE: nej tror inte de har nått med saken att göra eftersom vi hade en bra anknytning jag och sonen tidigare.. Jo men det är ju inte en pappa
    Bättre ingen pappa alls än en dålig.
    Iam Mina
  • MinaE
    LyckligMamma0710 skrev 2013-03-23 12:07:12 följande:
    Usch, kan inte förstå att det finns såna människor som du!! Hur kan man ens tänka på adoption på sin 2,5 åring??!! Och för att din son inte har en pappa ska du då göra det värre så att han varken får en mamma eller pappa? Det gör verkligen ont i hjärtat när jag läser det här.
    Ja, what to say.. ? 

    TS verkar ha bestämt sig och det finns inga argument, dessutom väldigt lite info som gör att det är svårt att komma på infallsvinklar.. 
    Iam Mina
  • MinaE
    Anonym skrev 2013-03-23 20:30:38 följande:


    Vilken hjälp tror du finns i fallet med en psykisk sjuk och suicidal mamma? Det lär ju vara nån sorts fosterfamilj.
    Nja.. Hur då en dålig förälder kan alltid få hjälp ? 

    Som du skriver här, så tror jag oxå.

    Varför placerar de annars barn stup i ett.?  
    Iam Mina
  • MinaE
    Loriyana skrev 2013-03-23 19:29:20 följande:

    Yupp.

    En "dålig" förälder kan alltid få hjälp. 
    Den här skulle oxå vara med.. Ovanför här :) Skäms
    Iam Mina
  • MinaE
    Loriyana skrev 2013-03-23 21:19:04 följande:

    Därför att blod är tjockare än vatten. Man har en anknytning till sin familj, och den anknytningen är stark. Se bara på de barn som blir bortadopterade, de lider ofta av depression och de känner sig övergivna. Jag är fullständigt övertygad om att en "dålig" mamma är bättre än en fostermamma. Sedan finns det givetvis extremfall, jag tycker inte att ett barn ska stanna i en familj där barnet tex utsätts för sexuella övergrepp. Men jag tycker det krävs rätt mycket för att ett barn ska ha det bättre utanför familjen.
    Jag tror ju lite att om man är en SÅ dålig mamma så har man det klart bättre hos en fostermamma förutsatt att den är bra såklart. Men jag tror inte på att adopterade barn inte ska veta ursprung osv.

    Bättre de vet, och vet varför, och att de kan ha en dörr öppen till sin dåliga biologiska mamma så de förstår att det var för deras bästa, att mamman finns där men inte klarar att ta hand om de liksom.. 
    Iam Mina
Svar på tråden Adoptera bort