• Embla

    Vi som ska göra egen babybok!

    Man kan även använda "vanliga" ringpärmar och vita albumblad (de brukar vara ungefär 23x33cm) till att scrapbooka. Fördelen med det formatet är att de går in i en vanlig bokhylla, typ Ikeas Billy. Man kan använda 30,5x30,5 papper ändå, det är ju bara att skära ned dem till lämplig storlek. Det kommer också mer och mer papper i A4.

    Jag använder det systemet både till familjens och till mina fyra barns individuella album. Man kan välja att bara klistra in fotona som de är och skriva lite bredvid, sätta in grattiskort, små kuvert med hårlockar, eller att dekorera  hela sidan i mängder. Ibland har man ju inte tid att sitta och scrappa en eller två bilder i taget i 30,5x 30,5, och det är inte alltid man har massor att säga om varje bild eller så vill man sätta in mängder med bilder och då blir det formatet inte så praktiskt.

    Jag försöker att inte ha mer än 30-50 bilder som jag vill använda innan jag sätter in dem i albumen, och jag ser till att spara t.ex. grattiskort på ett speciellt ställe så att jag kan sätta in dem i samband med fotona från födelsedagen. På så vis håller jag albumen relativt uppdaterade och jag hamnar inte efter och börjar stressa.

    Jag scrappar också vanligt, men jag känner inga krav på att det måste dokumenteras och berättas i det formatet eftersom jag har det i de andra albumen.

Svar på tråden Vi som ska göra egen babybok!