Inlägg från: Anonym (samma här) |Visa alla inlägg
  • Anonym (samma här)

    Konflikt medicinska försök / adoption?

    Hej

    Vi är i slutskedet av vår adoptionsutredning och har valt att gå direkt på adoption istället för att testa IVF först. Jag har väldigt liknande tankar som du om att jag inte vill experimentera med min kropp för att sen ändå ha en relativt liten chans till barn. Vi har inte ens gjort någon barnlöshetsutredning eftersom vi mer eller mindre vet att barnlösheten beror på en operation jag gjorde för ett antal år sedan. 

    Vi skyddar oss inte heller nu men kommer att börja göra det när vi förhoppningsvis får vårt medgivande vilket vi också sagt till våra utredare.

    Våra utredare har konstiga idéer om lite allt möjligt enligt oss och det har inte varit en enkel utredning och en av sakerna jag tror att de tycker är konstigt är att vi inte testat IVF. Vi har försökt förklara så gott det går hur vi tänker men ibland känns det som om de tycker att vi inte vill ha barn tillräckligt mycket bara för att vi inte kämpat med IVF i en massa år. Kan dock vara inbillning och det är möjligt att de inte tänker så. 

    Mitt tips till er är i alla fall att vara tydliga med att ni prioriterar adoptionen och att det är ert förstahandsalternativ.

    Lycka till! 

Svar på tråden Konflikt medicinska försök / adoption?