• cloudberry79

    Amma sjuåring, samsova med nioåring och usel pappa.

    Jag tycker det är trist att man måste köpa hela paketet. Båda barnen har samsovit länge, ettan är flaskad länge och tvåan är ammad tills hon slutade självmant, men för mig är AP själva synsättet, att lyssna på barnens behov av oss som primära anknytningspersoner. Och självklart kan man kombinera AP-tänket med ett jämställt föräldraskap där man delar på föräldraledigheten och båda kan satsa på karriären på sidan om familjelivet.


    Just NO.
  • cloudberry79
    Flickan och kråkan skrev 2014-05-20 10:19:09 följande:
    Jag undrar fortfarande var någon säger att man måste köpa hela paketet och vilket paket för den delen? Att många som tror på anknytningsteori samsover och bär är ju inget märkligt. Det handlar ju inte om att det är uppsatta regler utan att man tror att närheten är viktig och att samsova och inte minst bära ger ju väldigt mycket närhet. Och det är väl inte direkt kontroversiellt. Jag har aldrig stött på någon i verkliga livet som inte tycker att det är positivt att sjala spädbarn och även lite äldre. När jag sjalar min 10-månaders bland andra så får jag enbart positiva blickar, kommentarer från främlingar om hur mysigt han verkar ha det, nyfikna frågor från andra föräldrar och på bvc eller vc så kommenterar det tryggheten det ger. VAD är det som är så skrämmande med detta? 

    Mamman som refereras vill väl just ha ett mer jämlikt föräldraskap. Hon irriterar ju sig över pappan som hon anser visar arnen för lite intresse?

    Måste man vilja satsa på karriär? Kan det inte vara ok att jobba, trivas med att jobba och gå hem när arbetstiden är slut och umgås med sina barn? Jag har inget intresse av att göra karriär - har inget karriärsyrke - varken före barnen eller med barn. 

    Jag undrar som sagt vad det är så skrämmande/hotfullt? Det finns dem som brinner för EC t.ex.. Jag är så långt ifrån EC man kan komma smile2.gif . Jag lovprisar engångsblöjorna eftersom de förenklar min vardag enormt. Det innebär ju inte att jag inte kan se det fantastiskt fina samspel förälder-barn som EC innebär och ger. Jag hade jättegärna haft den kommunikationen med mina barn, men för just mig så hade det blivit för mycket och har inga problem med det. Jag känner mig inte hotad för att jag inte EC:ar och anser inte att dem som EC:ar är extremister smile1.gif
    Jag upplever faktiskt att man får oerhört mycket mothugg i AP-delen av forumet om man vill satsa på sin karriär. För jag vill det, jag vill ha en bra pension och ett stort liv utanför familjen samtidigt som jag är samsovande, långtidsammande och inte använder några som helst metoder med mina barn
    Just NO.
Svar på tråden Amma sjuåring, samsova med nioåring och usel pappa.