Inlägg från: Anonym (gillar billigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gillar billigt)

    Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

    Först och främst reagerar jag på ditt ordval "tattiga produkter". Det osar inte så lite fördomar!

    Sedan kan jag ju berätta att jag är en av de som köper dessa så kallade "tattiga" produkter. Jag gillar att handla billigt och ser ingen anledning att betala mer än jag behöver. Jag tycker om att se sparkontot växa framför att försöka hävda mig med dyra märken gentemot mina vänner. (Som för övrigt inte bryr sig ett dugg när det gäller vad jag köper hem i matväg.) 

    När jag tycker att smaken och/eller kvalitén är sämre väljer jag dock andra alternativ. När det gäller till exempel ketchup köper jag alltid Heinz, för den gillar jag bäst! Samma sak gäller ifall jag tycker det är oetiskt att välja ett billigare alternativ. Bananer köper jag endast rättvisemärkta. (Efter att ha läst om hur det går till när man odlar "vanliga" bananer kan jag inte blunda för de fruktansvärda villkor som arbetarna på dessa plantage lever under.)

    TS, du behöver jobba på din självkänsla och inse att ditt värde inte sitter i vad du konsumerar. Umgås du med människor som tycker det, bör du byta umgänge. Och sluta använda uttryck som "tattiga". Det visar på förakt, medvetet eller omedvetet, mot en folkgrupp som oförskyllt fått utstå mycket förföljelse under århundradenas lopp.         

Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem