Inlägg från: Selma1966 |Visa alla inlägg
  • Selma1966

    Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

    Jag har vänner som tjänar mycket mer än jag och som har järnkoll på extrapriser, handlar på Lidl/Willys till vardags och alltid köper kläder på rea. Så jag kan inte för mitt liv inbilla mig att man måste vara "fattig" om man gör det. Om jag inte har råd skulle jag inte skämmas för om jag valde prisvärda produkter. Jag ser inte ner på de som tänker på priset heller. Snarare är jag imponerad av att de har sån koll på priserna. Jag brukar snarare få försvara mig när jag nobbar Willys (mer av principskäl). Så slappna av och inse att de flesta inte ens NOTERAR var du handlar för det är helt enkelt inte intressant!

  • Selma1966

    Dynastar: det är även det jag är emot principiellt. Gamla hederliga märken tvingas mer eller mindre att sälja ut sig för minimala priser för att över huvud taget få plats i livsmedelshyllorna i butiken. Jag jobbade för ett stort företag för några år sedan som sålde en av sina stora välkända produkter (billiga) under skenet av en butiks egen flagg. Som tur är var de stora nog att neka till slut och butikerna som visste att den sortens vara efterfrågades av kunderna gav dem ändå stor plats i hyllorna. Men andra, mindre företag trängdes ut. Sämre urval, sämre kvalitet (för butikskedjan började tillverka liknande själva - genom vanlig kopiering)... Deras vara var helt ok... men de företag som haft utvecklingskostnader och personal som varit innovativa och tagit fram nya produkter fick avveckla och försvann från marknaden... därefter utvecklade butikerna inga nya produkter utan kopierade nästa vara från annan kedja...

    Så visst katten ska man välja låga priser om man inte har råd med annat. Men när jag har råd väljer jag ekologiskt, närproducerat, eller något ur ett stort sortiment där jag får välja själv.

Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem