Inlägg från: Sladdis12 |Visa alla inlägg
  • Sladdis12

    Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar

    Perfekt Glimra! Gör första inlägget o skriver in mitt förslag på nästa fika 29/5 så det finns med även här!

    Vi ska faktiskt iväg på picknick idag med två kompisar, blir premiär för Alva! Solhatt på

  • Sladdis12

    Hej, hej! Sitter ute på altanen o njuter av ett glas vin som jag smuttat på sen middagen! Kofta på visserligen så här på kvällen men ändå sååå mysigt!

    Glimra - hur har det gått med Tigo? Blåbär antar jag att du testat? Tycker det brukar funka bra men har de fått ngn elak magbacill kanske det inte hjälper.

    Sandyjoe - låter ju helt klart som kryp är på G! Men håller med dig lite om att det inte gör ngt om det dröjer. Vi ska ju till Kreta om en månad o hoppas litegrann att hon inte är så mobil då!

    LittleMy - hoppas du kan komma 29:e! För min del funkar fm eller mitt på dgn bäst, em svårare då jag måste hem o rådda mat åt ungarna som ska iväg på aktiviteter. Visst är det lite bökigt med solen, tunna kläder är väl det som gäller som skydd för solen o så skugga då.... Om man inte ska gå så långt så kan man ju ta med ett litet parasoll att spänna upp där de sitter så kan man själv sitta utanför i solen om man så vill.

    Jennny - ja, som sagt lite bökigt med kläder. Jag hade tagit på både body o kofta idag då jag tyckte det var lite kyligt på morgonen o sen sov Alva i två timmar under en utflykt o nu på kvällen såg jag att hon hade värmeutslag i nacken. Så det var uppenbarligen för varmt....

  • Sladdis12

    Jennny - segt med så mkt förkylningar! Är ju så trist när de är dåliga. Låter ju lite som han är extra känslig då det kommer så ofta!

    Här är det oxå trist idag! Har varit lugnt på migränfronten sen 2 månader tillbaka. Hon har iof varit sned i nacken emellanåt men inga migränanfall. Men idag var det dags igen huvudet tryckt mot höger axel o några timmar senare ledsen o ljuskänslig o så kräkningar på det! Usch, stackars liten. Och så när hon ligger hos mig vilket hon gjort i 2 h nu så tittar hon upp emellanåt o ser ut att säga, hjälp mig mamma... Försöker då prata lite tyst med henne o då ler hon ett pyttelitet leende som för att säga, ok du gör så gott du kan iaf... Snuttan!! Sen somnar hon igen. Det som är skönt är att Ipren som vi kan ge nu när hon är lite större hjälper mkt bättre än Alvedon. Så tror inte hon har så ont efter att den börjat verka. Är bara väldigt medtagen o så känns det nog läskigt med kräkningarna för då blir hon ledsen Trodde ett tag att vi skulle slippa detta nu men så var det ju uppenbarligen inte...

  • Sladdis12

    Segt med Vattkoppor Glimra! Har han många? Kan ju vara så olika det där, allt från enstaka koppa till hela kroppen full! Mina storingar hade det ganska lindrigt. Det som är jobbigt är ju att de får det efter varann så det blir lång vab-period... På så sätt kan det ju vara skönt att klara av det under mammaledighet.

    Kul att resan blev lyckad Saftis. Kan tänka mig att alla charmades av lilla M, hon är ju så söt!

    Här är allt bara bra, lite sned i nacken efter sista migränatacken men mår jättebra igen o det är ju huvudsaken. Däremot har vi just nu väldigt jobbiga nätter. Har sen 2 v tillbaka sovit jättedåligt. Har ju haft kvar ett nattmål o tyckt att det varit helt ok men nu vill hon snutta hela nätterna känns det som... O får hon inte så vaknar hon ordentligt o är sen är hon vaken flera timmar... Gäääsp! Trodde det kanske var någon engångsgrej i början men nu har det varit varje natt... Måste nog ta sluta amma-fighten på matten snart iaf... De stora har automatiskt slutat utan att jag behövt neka dem, Men här har det ju gått åt andra hållet!

    Ser ju ut att bli en fantastisk dag i dag! Njut i solen alla mammor!

  • Sladdis12

    Grattis till dig Heds o alla andra oxå!! Hoppas ni alla haft en mysig dag!

    Själv blev jag uppvaktad med frukost på sängen! Mysigt o lite roligt att ligga o lyssna på hur mannen råddade alltihop med hjälp av tre barn! Sen var det bara att se nyvaken ut 45 min senare när blommor var plockade, räkor skalade o teckningar ritade

  • Sladdis12

    Vi pratade ju lite löst om picknick men jag vet inte, vädret har ju varit lite opålitligt senaste dagarna... Finns det ngt smart ställe som är barnvagnsvänligt där man kan handla fika o ta med ut på en filt men oxå ha chans att sitta inne om det krisar? Förslag....?? Vilka är det som har tänkt att vara med?

  • Sladdis12

    Här vräker redan regnet ner redan så kanske får bli gallerian iaf, eller? Men vi kan väl sitta på fiket bredvid där de hade fler barnstolar? Är kanske fler som äter lunch där mitt på dgn så då kanske vi börjar i gallerian o sen kanske en promenad blir lagom när de börjar ledsna på att fika?

    Ska vi säga 10.30 fast på fiket bredvid?

  • Sladdis12

    Jaha, trodde inget gått iväg då jag blev avbruten i skrivandet...

    Krya på er alla som är krassliga! Lät ju otäckt det där Jennny! Skönt att det snabbt blev bättre iaf!

    Som jag berättade för de som var o fika så har vi nu gjort ett tvärt slut på amningen på natten här hemma! Alva har den senaste tiden börjat snutta hela nätterna o nu har det pågått så länge så nu får det vara nog. Ingen rolig första natt... Men stod ut o tröstade, sjöng o klappade mest hela natten och hon åt inte förrän 05.30! Puh! Får vi se hur nästa natt går!

    Mysigt väder idag hoppas vi har bättre tur med picknickplanerna nästa gång!

  • Sladdis12

    Skönt att höra att han är bättre Jennny o att ni fått en tid för uppföljning!

    Natten gick bättre än igår. Vaknade iof flera ggr men blev bara riktigt ledsen vid ett av tillfällena när inte amning erbjöds. De andra ggr räckte det att jag klappade lite på henne så somnade hon om Fick sedan amma vid 05.00 o somnade sedan om o sover fortfarande såna här morgnar är det lite synd att man måste upp med storingarna!

    Glimra - ni verkar ju ha fått ett bra avslut på amningen. Skönt när ni båda verkar nöjda här ammar vi på morgon o kväll hoppas jag ett tag till o så ngt lite mellis ibland oxå

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar