Inlägg från: Sandyjoe |Visa alla inlägg
  • Sandyjoe

    Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar

    Hej tjejer!

    Vi har också varit dåliga på att skriva här men har hunnit läsa i kapp. Bokar in 29/5. L står på alla fyra och gungar, gör försök att sätta sig upp själv så det börjar nog närma sig krypning här. Fast ärligt talat så gör det inget om det dröjer, då blir det passa varje sekund! Ammar allt mindre, morgon, em och vid 23-tiden innan jag lägger mig, annars äter han gröt och mat. Välling har inte helt slagit igenom än. Känns som vi kommer sluta amma snart..lite vemodigt men skönt samtidigt.

    Härligt med husköp LittleMy- och grattis till viktnedgången! Bra kämpat!

    Saftis: tror inte heller man kan skynda på krypningen utan det kommer när det kommer ( och alla gör ju faktiskt inte det utan går direkt :)

  • Sandyjoe

    Glimra: vad skönt att Tigo mår bättre! L har också varit sjuk med feber, hosta och ville inte heller äta, men han åt iaf halva mängden mat jfr med tidigare och både bajsade och kissade X flera så då fick han ju ändå i sig tillräckligt trots allt. Men han tappade en del i vikt, är mindre knubbig nu...de brukar dock ta igen det ganska snabbt. Ang tid den 29/5 så kan vi bara dagtid fm då vi måste passa dagislämning kl. 9 och hämtning kl.15. Ang klädsel så har vi kört med kortärmad tröja och långbyxor, solhatt och liten kofta om det varit kyligt. Men om han ska vara i solen får han ha en långärmad body trots han blir svettig. Får välja en ljus bara... Glimra: bra tips med parasollet! Sladdis: låter härligt med ett glas vin på altanen, längtar verkligen till vår semester när jag hör det! Jennny: hur går det med handen?

  • Sandyjoe

    Jag hoppas vi kan komma med i morgon, natten var hemsk men om nuvarande blir uthärdlig kommer vi! Hoppas också på fint väder, L är mer nöjd på en filt än på ett café :)

  • Sandyjoe

    Jennny: skönt att han mår bättre och att ni fick bra hjälp! Sladdis: hörselkåpor kan vara toppen att ha med om man vill vara ute och det är stimmigt och bebis inte kommer till ro. En tunn filt att komplettera solskydd med. LittleMy: lycka till med bakandet! Vi har 18 mån mellan de två äldsta och det var mycket löpande band med blöjbyte etc men man vande sig snabbt. Och de har väldigt mycket glädje av varandra! För vår del får det nog också räcka, tre är lagom :) Här har vi klarat första natten utan amning och med det sannolikt slutat amma helt eftersom han enbart åt nattetid. Vemodigt men också skönt!

  • Sandyjoe

    Trevlig midsommar allihop!

    Stort grattis LittleMy! Vad roligt för er. Hoppas du får hjälp med illamåendet.

    Sladdis: vad skönt att resan gick så bra!

    Saftis: skönt att operationen gick bra, men förstår att det ska bli skönt när du får röra dig som du vill!

    Qliana: spännande med en som går redan!

    L kryper för fullt och har börjar dra sig uppåt. Pratar inte mer riktiga ord annat än mammam men det är ju trevligt att det kom först! Vi har slutat amma och det är skönt. Inga stora protester. Nu dricker han välling på morgonen, helt plötsligt gick det :) Vi har börjat vår långa semester med ett par dagar på västkusten. Hoppas dock vädret blir bättre för nu är det rätt trist. På torsdag ger vi oss ner till Tyskland så då hoppas vi det är varmare!

    Är det nån som har tips på hur man får dem att äta mat med bitar i ? L tvärvägrar så vi har fortfarande 6 mån burkar...

  • Sandyjoe

    Phio, låter otroligt jobbigt och sorgligt för er att drabbas av. Tänker på er och hoppas innerligt att det blir bättre snart och att Emilia mår bra. Hoppas också att ni får stöd från sjukhuset ni föräldrar...

  • Sandyjoe

    Hej tjejer!

    Vad roligt att höra om alla framsteg! Härligt med semester!

    Saftis: hoppas magen blir bättre snart!

    Glimra: har namnet flojtissa på instagram.

    Saftis:L brukar ibland vägra dricka vatten men tycker om att dricka ur ett vanligt glas så då får han göra det istället ( spiller en del men får i sig lite iaf).

    Vi är i Tyskland nu och njuter av solen. Plaskpoolen är populär att leka med, L sätter sig på knä utanför den och plaskar för fullt. Han har börjat resa sig upp och går ett par steg om man håller honom i händerna mer rätt nöjd med att krypa och stå på knä för det mesta. Fortfarande tjurigt med bitar i maten så vi kör på 6 mån burkarna men han äter gärna plockmat så det borde ju lossna snart. Fick en vaccination mot mässlingen innan vi åkte och han fick en feaktion efter ca två veckor med både utslag, feber och var supergnällig i tre dagar, urjobbigt. Inser då hur nöjd och glad han är i vanliga fall, lillskrutten.

    Ha det så skönt på semestrarna allihop!

  • Sandyjoe

    Hej tjejer!

    Vi är fortfarande utomlands men kommer hem om två veckor. Börjar faktiskt längta hemåt nu, ska bli skönt

    att rå sig själv och lägga in alla prylarna i skåp istället för resväskor.

    Lucas växer så det knakar och drar storlek 74 i kläder. Väger runt 8,5-9 kg tippar jag på. Han står upp och håller i sig och går med stöd men det dröjer nog ett tag till innan han går för egen maskin. Tänk att han blir 1 år om bara två veckor...

    det går bättre med maten men helst vill han äta själv så vi börjar lägga för honom pasta, ärtor, bröd etc. Får nog ge upp burkmaten snart, ha tycker den är tråkig :)

    Jag börjar jobba heltid 2/9 och då är maken hemma till jan-feb då vi önskat plats på dagis. Just nu har jag lite ångest över att börja jobba, men hoppas det känns bättre när jag väl är på plats. L kommer vara lite drygt 17-18 mån vid start och det fungerade bra att skola in hans syskon vid samma ålder så hoppas det går bra för honom med. Hoppas vi får plats då men har syskonförtur så det borde gå bra. Annars väntar vi, vill ha samma som till de andra barnen.

    Jenny: har för mig att det finns en sorts bodyförlängare man kan köpa om man vill ha kläder lite längre. Inte alltid lätt att hitta bodys när de får större storlekar så kanske kan vara nåt? Hur har det gått med din opererade hand? Är du återställd i den?

    Sladdis: håller tummarna för att Alvas migrän är på väg att växa bort!

    Ses gärna innan jag börjar jobba, vi kommer vara tillbaka den18/8.

  • Sandyjoe

    LittleMy: usch vad tråkigt att höra! Många styrkekramar till er båda, hoppas ni får mycket stötting i detta, då är ju då bra att ni har berättat så folk vet och kan hjälpa även om alla såklart önskar att ni sluppit drabbas av en sådan ledsam händelse...

  • Sandyjoe

    Picknick låter trevligt!

    Jenny: jag är inte helt återställd än, lite besvär ffa om jag lyfter tungt då jag känner att jag är svag och så är jag forfarande lite svullen i vä hand. De sa iof att minst 6 månader innan helt återställd så får vänta lite till. Men rörligheten är helt ok. Tycker ändå att andra handen gick lättare( gjorde höger hand först och är högerhänt) och att man klarade mer efteråt. Håller tummarna för dig! Är ändå skönt att få det giort så man kan gå vidare.

  • Sandyjoe

    Hej tjejer!

    Grattis alla 1- åringar! Var ett tag sen jag kikade in, har haft fullt upp sedan jag började jobba. Kändes tungt i början men nu är det roligt att vara tillbaka.

    Grattis dag och natt till bebis i magen!

    Jennny: tror inte du behöver vara orolig, barn är ju olika, en del blir ju mer tysta och stilla när de är på okända ställen snarare än att de skriker. Skönt att han mår bättre iaf!

    L har börjat ta ett par steg, var väl vid ca 13,5 mån. Men då hade han stått stadigt utan stöd ett bra tag och liksom laddat innan han vågade ta steget . Han säger mamma, pappa, där och titta (iallafall fall tycker vi att det låter som han säger det :) . Han har blivit en riktig klätterapa som man får passa ordentligt, stolar, köksbordet, tv-bänk, soffa...han knuffar bara fram nåt och klättrar upp med hjälp av det den lilla rackarungen. Han börjar ta mer plats hemma och snor storasyskonens leksaker och protesterar högljutt när han inte får som han vill.

    Nån träff på gång?

    Kram,kram

  • Sandyjoe

    Stort grattis LittleMy! Håller också tummarna för er!!!

    Nej,vad trist för er med förskoleplatsen Jennny! Vilken förskola är det ni blivit erbjuden plats på? Kan ni lösa barnpassningen på annat sätt i väntan på plats på rätt ställe? Kanske mormor el farmor som vill vara ledig med T?

    Förstår verkligen att det ställer till det för er, då resvägen blir lång blir ju också dagarna längre för de små.

    Vi har haft tur, det fanns gott om platser så vi fick på syskonens förskola. Ni får flytta hit till oss!

    Härligt med solresa Saftis! Skulle inte sitta fel nu i novemberrusket...

    Ha det gott tjejer!

  • Sandyjoe

    Gott Nytt År allihop!

    Glimra: då börjar Tigo och Lucas ungefär samtidigt! Spännande att se hur de gillar det..

  • Sandyjoe

    Hej allihop!

    Hur gick första dagen för er Jennny?

    Och Glimra, går det bättre nu för Tigo?

    Heds, vad roligt att Iris är nöjd! Typiskt med förkylning bara. Dag två på inskolningen fick vi höra att det går vattkoppor, lagom kul.

    Vi blev färdiga med inskolningen i fredags och idag gick Lucas sin första riktiga dag. Det har gått över förväntan, han verkar trivas bra. Men han har ju sina storasyskon med på storbarnsavdelningen så det är nog en trygghet för honom.

    Men lite vemodigt känns det att minstingen blivit så stor...

  • Sandyjoe

    Jennny:

    Usch vad tråkigt bemötande!

    Du kan verkligen kräva att få mer info. Vi fick ett välkomstkit m info trots att det är vårt tredje barn på samma förskola. De hade gjort ett schema för de två veckor deras inskolning pågår. Första veckan ca 1 h initialt och ca 2 h i slutet . 2:a veckans 2:a dag första lunchen, näst sista dagen första sovstunden. Så de gick också ganska långsamt fram men så har det också gått jättebra, han är trygg med stället.

    Och gällande medicinen så är det verkligen oacceptabelt! Hoppas ni får en ordentlig ursäkt och ett bättre bemötande efter att du pratat m chefen. Håller med Heds, man litar verkligen på att de ska ta väl hand om våra små och då måste de vara pålitliga!!!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar