Inlägg från: LittleMY |Visa alla inlägg
  • LittleMY

    Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar

    Skulle vara kul att hänga med er den 29/5, har dock mamamgrupp samma dag. Ska se om jag kanske skippar mammagruppen & hänger med er - var ju så länge sen nu, skriver ner datumet iaf. Är det förmiddag eller eftermiddag som gäller, tro?

    Jennyy: Jag tycker också de är svårt hur man ska klä dem små nu. Sneaste dagarna hemma har det bara varit body, vi har riktigt varmt hemma, solen ligger på. I vagnen ... ja beror ju lite på, känns som det är stor skillnad mellan idag 17 grader och här om dagen med 21 grader. Vi ska ut och påta i trädgården om en stund, och då får Isabella vara i skuggan i sin resesäng, med body, ett par tunna strumpbyxor och en kofta till. Sen plocka på och plocka av beroende på hur hon känns ... I vagnen ungefär samma som ut i trädgården, fast en filt med, i fall att det blåser mycket. Men här om dagen när det var 21 grader, så var det ju bara en tunn liten klänning. Jackorna ligger iaf undanstuvade, är väl mer fleecetröjorna och koftorna vi använder nu. Fast, ska man ut på kvällen (vilket vi inte gör så ofta), så skulle ju en tunnare jacka kanske kunna behövas, gissar jag på.

    Glimra: Hur har det gått idag då? Får han i sig mer? Klart man blir orolig. Finns det inte nån vällling el gröt utan gluten, som kanske gör så han inte är jättelös? Min tösa blir ju lite förstoppad av lite fö rmycket gröt, och det kanske skulle vara bra för er just nu om han är jättelös i magen. Kanske blanda lite ersättning i maten han ändå vill äta, så den får mer vätska i sig?

    Saftis: Ja verkligen kostig kommentar om krypningen, det tar väl den tid det tar. Och när dem är 2, 3, 10, el 20 år så lär det ju inte spela nån roll om dem lärde sig krypa/gå några månader tidigare eller senare. Och som Sandyjoe säger, vissa går ju direkt. Jag vet en liten 8-måanders nu som inte kryits alls, men han är så nära på att gå. Deras bvc säger att han kommer ngo skippa krypandet och börja gå direkt.

    Dagochnatt: Kul med lite krypande. Ja solskyddet är ju bra för picnic. Hru gjorde du med Isak på picnicen? Satt ni bara i skuggan eller? Jag ska iväg på en stor picnic om 2 veckor, och känner hjälp, hur ska jag göra med Isabella. Solhatt skyddar ju lite, men resten av klroppen då, måste hitta lite skugga.

  • LittleMY

    Isabella är eventuellt förlyld, blir första förkylningen då. Vi umgicks med en massa andra söta bebisar, och flera blev sjuka efter det, så jag vill inte utsätta era bebisar för eventuell förkylning. Annars hade jag jättegärna kommit med! Vi är mest hemma nu på sommaren, inga större planera, så vi hänger gärna med på nästa räff. Picnic vore ju toppen då, om man vet vädret ska vara bra.

  • LittleMY

    Jennny, otäckt ... skönt kortisonen hjälpte. Skönt ni åkte in. Vad sa dem att det var då, var det typ astma? Min man har astma, är lite orolig att Isabella också ska få det framöver.

    Tur vi inte åkte & fikade med er idag, för Isabella började snora alldeles nyss - allra första förkylningen, Misstänkte ju att det var på gång. Blir att inhandla lite Nezeril här idag. Hoppas ni har det trevligt på fikat!

  • LittleMY

    Ni kanske redan har pratat om det har, jag var ju lite frånvarande tt par månader här under flytten, försäljningen osv. Är det nån som redan jobbar på eller snart vill börja jobba på en till bebis? Vi är redan på gång. Ja allså bara med försök, inget plus ännu, kan ju ta jättelång tid. Längtar efter att bli med barn igen, men är samtidigt lite nervös också, det blir ju inte så lätt att springa efter Isabella i månad 7-8-9.

  • LittleMY

    Qliana: Härligt att höra att du känner som du gör - för lite nervös är jag ju allt, 2 bebisar/barn samtidigt! 15 mån är ju rätt nära, och så blir det ju inte för oss. Blir jag med barn nu direkt så blir det 18 månader mellan, men det tar ju säkert at ett tag att bli med barn, som sist.

    Jenny, skönt ni fick träffa en bra läkare. Undrar som Qliana också om det växer bort?

    Förstår att ni andra ant väntar ett tag till inför syskonförsök, eller om ni redan har flera att det räcker med barn nu. Vi har kört igång nu med första försöket, får se vad som händer framöver.

    Min lilla tösa kan säga mamma och pappa nu, fast det blir typ papapa, och mamama. Varje gång jag säger pappa och henens pappa sitter brevid så tittar hon på honom, så hon vet att det finns nån koppling mellan ordet pappa och han. Men, hon tittar inte på mig när min man säger mamma. Men ... hon sjunger glatt ut orden iaf.

  • LittleMY

    Jaha, då har jag lite nyheter. Jag är gravid, blev det på första försöket! Lite chockerande ... tog ju jättelång tid att bli med barn sist.  Det är ju jätteroligt, vi är jätteglada, samtidigt kom jag ju på att man inte ska bli med barn helst inom ett år efter att man har gjort kejsarsnitt, för diverse risker. Det kändes ju inte ens aktuellt, trodde det skulle ta ungefär lika lång tid som sista att bli med barn, men nu gick det jättesnabbt. Man får väl hoppas att allt går bra. Ska ringa runt lite och fråga BM osv.

    Saftis: Vad var det för operation du gjorde, var det för magmusklerna? Hur visste du att något behövde göras med dem? Var det på någon efterkontroll? Skönt att operationen är klart nu, att allt gick bra.

    Det här med hur mycket barnen förstår ... Jag tror dem förstår en hel del, iaf enkla saker. Vi har en del ord som jag använder ofta, och jag är rätt säker på att SIabella förstår dem nu. Vi har katt, och när jag ser katten så brukar jag säga "Katten Tina" rätt högt, och då vänder sig Isabella om åt det håll jag tittar åt och blr jätteglad. Hon är helt facinerad av våra katter. Vi har även andra ord som hon brukar reagera på, som jag alltid upprepar i samma typ av situationer.

    Glimra: Ja förstår att det hade varit skönt att få vattkopporna överstökat för alla. Egentligen förstår jag inte att man sitter i karantän för vattkoppor, man vill väl nästan att barnen ska ha vattkoppor när dem är barn iaf, för är det inte det man kan få bältros av annars som vuxen ... nu minns jag inte riktigt. Vattkoppor är väl helt ofarliga, men väldigt smittsamma om jag också minns rätt?

  • LittleMY

    Glad midsommar alla.Skrattande  Idag blir det god mat & midsommarfirande.

    Glimra: Tack jo jag mår rätt bra. Glömde säga att det är vansinnigt tidigt, bara i v.4+4 idag, så jag känner inte av det så mycket ännu, bortsett från lite vagt illamående som redan känns av & svullen mage.

    Saftis: Tack tack. Känns undebart. Jag har också kollat upp det där med kejsarsnitt nu, och nu känns det bra. Vet inte om jag sagt det, men jag ska göra snitt även nästa gång och då är det inte så stor risk längre för att nåt händer med livmodern under förlossningen, relaterat till bara är 8½ månader sen nu sen snittet. Moderkakan kan växa fast i ärret från förra snittet också, men det är också inte så vanligt, och ändå hanterabart. Måste förresten passa passa på att fråga dig. Du som hade delade magmuskler, kände du någonsin att du mådde illa av tryck mot magen? Jag har ändå sedan förlossningen mått illa av tryck mot magen, räcker med att jag böjer mig ner så mår jag illa.. Går på sjukgymnastik (pga ryggen som ju kraschade i januari) och har en massa träningsmoment som bla går upp på att stärka magen, men mår illa av allt sånt. Jag har faktiskt inte riktigt sökt vård för det, men var bara nyfiken på att det kunde ha något att göra med magmusklerna sen graviditeten. Jag tror faktiskt inte dte, men ville bara kolla av med dig om du känner igen llamåendet kopplat till magen?

  • LittleMY

    Dag och natt: Kul att din lilla säger så många ord och förstår så tydligt! Trist med äggeviteallergin, men skönt att du säger att det ändå är lätt att undvika det. Kan det vara nån allergi som kanske växer bort sen, sa läkaren nåt om det?

  • LittleMY

    Tack lla. Än så länge mår vi toppen, hoppas det fortsätter så.  Det blir 15 månader mellan barnen, var det inte mer eller mindre samma som du Qliana?.

    Sandyjoe: Det här med burkmat & stora bitar, vi har samma prblem med 8-måandersmaten. Men vi har också sett att det är väldigt olika. En del burkar har jättestora bitar (ex. slottsgrytan, kyckling med görnsaker, osv), mendans annan 8-månadersmat har helt lagom (potatis och laxgryta är nästan helt puré, couscus kyckling har morotsbitar som är lite stora men mjuka, spagetti & köttfärssås där pastan är jättemjuk, osv). Jag tittar alltid i botten på burkarna, och skippar dem som har hela små köttbitar, hela riskorn, mm, och tar dem som bara har hela görnsaker eller pasta i sig. Och en del 6-månadersmat köper vi också, men tycker det finns gott om 8-månaders som ändå fungerar om man väljer bort dem med stora bitar. Isabella spottar ut bitarna annars direkt, en gång höll hon nästan på att sätta i halsen också.

    Sladdis: Cykla, kul! Själv har jag inte cyklat sen jag var i tånåren, skulel aldrig våga cykla med Isabella, skulle känns mig mycket osäker på en cykel, för mig är det verkligen inte att bara sätta sig igen.

    Saftis: Ja minns du sa att du lång inne väldigt länge till förlossningen och att det var komplicerat.  Jag vet att om man vill prata med nån på förlossningen eller annan person på sjukhuset om sin förlossning, så rekommenderar dem även det. Vet att dem tycker det är bra att man går igenom / bearbetar sin förlossning, speciellt om det var tufft & riskfyllt på olika sätt och vs. Jag blev erbjuden det, tycker sjukhusen är så bra.

    Här kryper Isabella inte ännu, men ojoj hon är ruggit snabbt ändå, hon älsar sig fram snabt som bara den, och ställer sig på alla 4 ofta så hon är nära att krya! Och så kan hon sätta sig själv nu, från liggande till sittande, själv. Duktigt tycker mamsen.

    Qliana: Wow, de första stegen! Ja vissa är tidigt. Vi har nog minst ett par månader kvar tror jag. Duktigt av Milo.

    Dag och Natt: Grattis i förskott till att ni ska gifta er! Kul. Ja, hihi, om ni inte skyddar er så kan det ju hända saker tills dess. Så kanske inte köppa bröllopsklänningen ännu då?

  • LittleMY

    Lilla Isabella är också tänkt att börja förskolan till augusti 2014. Blir jag som är hemma tills dess, och går allt bra så är Isabellas syskon 5 månader när Isabella börjar förskolan.

    Isbella kröp första gången igår, kul. Annars så har hon varit jäteduktig på att åla sig fram, men just krypandet trodde jag nästan hon skulle skippa. Hon ställer sig upp hela tiden numera, men håller så klrt  sig i vad det än är. Några pyttesteg tar hon själv när hon håller i sig. Tycker det nästan är lite chockerande att se en sån liten bebis stå upp.

    Jag har knappt nån koll på vad för storlek på kläder Isabella använder. PÅ de flesta vi ar står det 6-12 månader, el 9-12 månader, och dem fungerar bra. Vi har inte varit på BVC på ca 1½ månad, så jag har ingen koll på vare sig vikt eller längd nu. Men blir BVC besök nån gång i augusti.

    Vore kul att ses ja. Jag har ju inte träffat er sen ca november el december förra året. Tänk så snabbt tiden har gått.

    Är i v.10 nu med Isabellas syskon. Har varit på ett ultraljud, allt såg bra ut. jg som mådde vansinnigt dåligt förra gravditeten - typ hela tiden ... jag mår verkligen riktigt bra denna gång. Känns helt otroligt. Jag har inga symptom alls. Säkert kommer något framöver, men det är som natt och dag jämfört med när jag var gravid med Isabella.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar