• Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar
  • Sandyjoe

    Hej tjejer!

    Vad roligt att höra om alla framsteg! Härligt med semester!

    Saftis: hoppas magen blir bättre snart!

    Glimra: har namnet flojtissa på instagram.

    Saftis:L brukar ibland vägra dricka vatten men tycker om att dricka ur ett vanligt glas så då får han göra det istället ( spiller en del men får i sig lite iaf).

    Vi är i Tyskland nu och njuter av solen. Plaskpoolen är populär att leka med, L sätter sig på knä utanför den och plaskar för fullt. Han har börjat resa sig upp och går ett par steg om man håller honom i händerna mer rätt nöjd med att krypa och stå på knä för det mesta. Fortfarande tjurigt med bitar i maten så vi kör på 6 mån burkarna men han äter gärna plockmat så det borde ju lossna snart. Fick en vaccination mot mässlingen innan vi åkte och han fick en feaktion efter ca två veckor med både utslag, feber och var supergnällig i tre dagar, urjobbigt. Inser då hur nöjd och glad han är i vanliga fall, lillskrutten.

    Ha det så skönt på semestrarna allihop!

  • Jennny

    Skrev ett långt inlägg för ett par veckor sen som försvann..då stängde jag ner. gör ett nytt försök nu

    Stort grattis till littlemy!! Gu så spännande och va roligt för er! De kommer nog ha stor glädje av varandra!!
    Kul med bröllop, grattis till er oxå!!

    Va roligt att läsa om vad alla gör, om hur det går på semestrarna osv. Häftigt att vi redan har nån som går och tänk att vi har en ettåring!! Det går så fort! Snart är alla ett år och vi jobbar hela bunten. Verkligen spännande att följa hur det går för alla och va härligt alla verkar ha på semestrarna. Kul att det går så bra för alla charmiga bebisar att åka på sommaräventyr! Vi har det också bra! Är i Småland just nu och har idag vinkat hej då till våra kompisar. Theo och deras 1,5 åring kramades och kramades flera gånger. De va så himla söta!!!

    Här säger Theo mamma mamma mamma hela dagarna (och pausade då pappa pappa moahaha ;p ) men rör sig fortf inte så värst. Han ålar och har fått in snitsen och går mkt med hjälp av oss och går då rätt stadigt. Men kryper gör han inte och är inte så intresserad heller...han sitter så bra under sin korkek ;) han sitter me benen nästan i splitt ibland och lägger ner hela magen och sträcker sig för att nå. Det är han nöjd med!

    Jag funderade en del på hur mkt han förstår och det märker jag mer och mer att han gör. Han vinkar när man säger hej då, tittar på lampan, bollen, bilen, apan när man pratar om det. Kastar bollen om man frågar om han kan passa bollen. Ger en en kram om man frågar om man kan få en. Så nu märker jag att han är me! Han är väldigt nöjd och protesterar sällan så därför tycker jag det är svårt att veta vad han vill och förstår. Han har till exempel aldrig varit mammig, vem som helst kan lägga honom eller ge honom mat, han har inte tackat nej till nån mat en enda gång (förutom välling) Han hänger me på kalas, bowling å träning å klagar aldrig.

    Han gillade inte heller vatten men så en dag lossnade det och nu är det jättegott. Men han får ju inte i sig några mängder...något jag oxå funderar på dessa varma dagar.

    Vi gör den mesta barnmaten själva och fr.o.m. 8 mån äter han nästan aldrig puré. När vi gör köttfärssås så är det hela risonipasta, köttfärs, krossade tomater och grovriven morot och lök. Han har inga problem med bitar men har ju aldrig fått puréerna där det plötsligt är en hel ärta osv. Kanske är det värre? när de tror att de ska va helt puré? har hört så många som har problem med det! Theo har fått äta plockmat sen vi började med mat, till lunch idag plockade han i sig hela målet själv. 2 skivor blodpudding, kidneybönor och körsbärstomater och det gick jättebra, tom tallrik!

    Hoppas du blir fri från gördeln snart och kan njuta av sommaren Saftis! Trist me Isak och Emilias besvär, låter tufft och hoppas det lägger sig. Här har Theo varit frisk i 1 mån. Första gången han e frisk över en vecka sedan han var 2,5 månad. Medicinen gjorde susen!!

  • Glimra2

    Vad gulligt att Theo säger mamma :)
    Tigo har inte sagt något första ord ännu så jag väntar med spänning.

    Har nu suttit i 1,5 timme och nattat, äntligen har han somnat. Han var jätte trött ändå ska han prompt ställa sig upp gång på gång. Nu gav han upp och somnade :)

    Imorgon åker vi till Skåne , ska bli skoj.

  • Sladdis12

    Javisst händer det mkt med våra små just nu är så roligt att läsa om hur olika de utvecklas! En del kryper o går, andra pratar o plockar i mat helt själva! Men gemensamt är ju att det händer mkt!! Här har oxå otroligt mkt hänt på bara en vecka.. Plötsligt är Alva mobil o kravlar runt på alla möjliga o omöjliga ställen! Kom plötsligt oxå på hur hon skulle sätta sig upp från liggande o det var otroligt skönt för det var en källa till frustration senaste tiden! Krypandet filar hon på men har fortfarande ett ben för mkt för att komma iväg

    Vi är hemkomna från Åland o styrt kosan mot Ljusterö o hälsar på kompisar. Idag hem igen o tvätta o packa o sen blir det Dalarna. Fortfarande är tyvärr bilresor inget roliga enligt Alva men med en vällingflaska tillhands så faller hon iaf i vällingkoma en timme eller så....

    Ha det gott allihopa!!

  • Dag och natt

    Oj vad det händer saker med alla små!! Vad roligt att han är så duktig på att äta Jennny! Vi har ju mest kört burkmat men det går bra med bitarna där (förutom Sempers stenhårda bitar, blä) och har börjat göra mer egen mat senaste tiden, mixar det men det blir lagom bitar av det så det funkar bäst. Sen kan han ju äta banan, macka, nektariner, rån, jordgubbar, ärtor, majs och lite pasta själv men vi ska försöka mer. Nu har precis den tredje tanden, en övertand, brutit igenom så det kanske går bättre för honom då att tugga ner bitarna. 
    Gjorde egen köttfärssås för ett tag sen men det gick inte, jag kanske var för överambitiös i smakerna så kanske bara ska testa med krossade tomater, morötter och lök :)

    Isak började ta sina första steg vid nio månader och nu precis vid tio månader har han börjat gå riktigt långt, ja idag gick han runt hela lägenheten! Så sött :) 

    Jag har Instagram Glimra, där heter jag aurorasvall så lägg gärna till mig! 

    Vi har varit ute på resande fot i stort sett sen midsommar så nu har vi äntligen kommit hem igen och kan börja ta det lite lugnt. Var bla på Utö en vecka och hade det så underbart väder så det kan man verkligen inte klaga på.  


    ♥♥♥ Älskade Wilma - vår ängel 101227 ♥♥♥ Lillebror Isak 120910 ♥♥♥
  • Saftmedbulle

    Lilla M har börjat resa på sig, men lyckas inte ta sig ner på golvet själv igen och hon blir SÅ frustrerad...lite gulligt, men även lite jobbigt för mamma och pappa.

    Dagochnatt: Oj, går Isak redan! Wow!

    Har blivit av med den förhatliga gördeln nu, som jag haft i sex veckor...ah...skönt i värmen. Får även bära på M nu och jag bytte hennes blöja nu för första gången på sex veckor. Hmm...ja, hon väger en hel del mer än förut, helt klart.
    Nu får jag oxå börja göra lite hushållssysslor (ska laga mat ikväll, ska bli riktigt kul) och även göra små promenader - det har jag verkligen längtat efter.

    Vi åker en liten sväng till Skåne och hälsar på mina föräldrar...hoppas sommarvädret håller i sig.

  • Glimra2

    Saftis, så skönt att du blivit av med gördeln och att du får börja göra lite mer.
    Vi kom precis hem ifrån Skåne , så fint där.

    Tigo kan inte heller sätta sig men han släpper bara och dunsar ner på rumpan :)

    Är det nån av era som bits? Tigo biter mig så fort han kommer åt och hårt, och det verkar inte som det kliar i tänderna eftersom de första 8 är ute. Lite jobbigt ibland faktiskt.

  • Jennny

    Theo ställer sig inte upp och går inte längs med saker heller...han står ju rätt bra om man ställer honom mot nåt. Men plötsligt släpper han bara och faller då baklänges rak som en pinne...blöjrumpan först vore ju bättre ;)

    Theo bet lite när tänderna i överkäken va på väg ut. Nu när de kommit bits han inte längre men gnisslar dem. Typ för att testa och det låter. Han har 7 st. Förstår att du tycker det är jobbigt!! De biter ju så hårt! Theo älskar att ta tag i mitt hår och gnussar in sig i det. Mysigt ibland men rätt ont när man vaknar av att han tar tag i nackhåret och dra mig till sig.

    Hoppas bilresan gick bra Sladdis! Man får ha sina knep. Theos pappa satte på ett you tube klipp med Justin Bieber och theo somnade på ett par sekunder ;) eller så tyckte han de va dåligt å låtsades ;)

  • Dag och natt

    Glimra, jag har inte själv boken men det ska finnas nån trotsbok - och där står det att kring 9 månader så börjar bebisen testa hur mycket han kan göra och fortfarande vara älskad typ - bitas, dra i håret, slå... Isak bet mig lite lätt i läppen idag och har gjort det nån gång tidigare men han har inte så många tänder än, den tredje har precis brutit igenom, så det har inte varit så intressant förrän nu då kanske. Men annars misshandlar han våra ansikten dagligen, tar tag i näsan och drar i den, samma med munnen, och sen slår han ibland glatt. Försöker säga till honom när det går för långt för man vill ju inte att han ska göra så och tro att det är ok på varken oss eller andra. Men han kommer undan med mycket bara för att han är så söt. :)

    Saftis, åh vad skönt att slippa gördeln, speciellt nu när det börjar bli så varmt ute. Ja de är inte så lätta våra bebisar längre! Vi var tvungna att skjuta upp 10-månaders kollen så vi ska dit först på tors (10,5 mån då istället) men nu borde han väga 10 pannor eller strax under kanske.

    Ja han går den lilla parveln! Nu är den här videon en vecka gammal och jag har inte filmat något mer men det var strax innan den är tagen som han började gå mer än ett steg. Nu går han hela tiden, ja han går mer än han "kryper" (fast han har aldrig krupit, han går på händerna och fötterna). 
    " target="_blank">



    Jennny: Åh fy för gnissla tänder, Isak gnisslade dem för första gången idag för att han upptäckte att det plötsligt lät om dem. Usch hur ska man få honom att sluta? Det låter hemskt


    ♥♥♥ Älskade Wilma - vår ängel 101227 ♥♥♥ Lillebror Isak 120910 ♥♥♥
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar