Inlägg från: Saftmedbulle |Visa alla inlägg
  • Saftmedbulle

    Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar

    Sladdis12 skrev 2013-09-10 18:57:37 följande:
    Just det Saftis, lycka till men ha inte för mkt ångest i förväg. Det hade jag när jag skulle meddela hur jag ville ha det o så sa bara chefen; ok men då vet vi hur du vill ha det så planerar vi efter det! Kanske blir samma för dig!
    Joo...det har du ju rätt i...är inte så nervös längre. Tack för pepp!

    Här är vi krassliga hela familjen, så vi tar det lugnt och vilar upp oss. Maken var på BVC igår och M väger 8,6 och är 69 cm lång.
    Tydligen så var tandläkarkallelsen riktig. De hade upptäckt att en del barn hade problem med karies redan vid tre års ålder, så nu kallar de tidigare.
    Hmm, alltså...det är ju kanske inte helt politiskt korrekt att tänka så, men vi bor ju i ett invandrartätt område (no offense - är själv invandrare ;) och man ser ofta riktigt små barn käka godis hela dagarna (joo, det finns svenska barn som gör det också...hmm...kanske inte ska krångla in mig mer i frågan). Hur som helst så ska M till tandläkaren för första gången om några veckor.
  • Saftmedbulle
    Sladdis12 skrev 2013-09-14 14:32:07 följande:
    Tack ni oxå, blev ju trevligt även om det inte blev som vi tänkt oss

    Superfin tårta men lite avancerat för mig. Men såna bokstavskuber är ju jättefint! Men vad gör man själva kuberna av?

    Jaha Saftis tandläkarbesök redan alltså! Men bor inte nu oxå i Borkyrka eller har jag helt blandat ihop det? Här i Tullinge är det vid 3 år fortfarande, var nämligen själv där s jag frågade!!

    Var och köpte vinterkläder till stora barnen idag! Känns ju heeeelt sjukt när det är 20 grader ute men vis av erfarenheten vet jag att väntar man tills det är kallt så är det utplockat redan!
    Joo, vi gör ju det...vi får väl se vad de säger, helt enkelt.

    Hur blev det då? Var ni och lunchade eller hur gjorde ni?
  • Saftmedbulle
    Sladdis12 skrev 2013-09-17 13:50:45 följande:
    Saftis - Vi skulle ha varit på Rum för barn på Kulturhuset. Men vi träffades 10.30 eftersom det stod att det var minst folk fm på hemsidan... Visade sig att de öppnade 13. Texten låg kvar sen sommarlovet då de hade mer öppet! Snopet men vi gick till fiket på Mio istället o det var helt ok även om lektummet var ganska trist.... Kul att ses var det iaf!
    Ha,ha...jaa, inte så konstigt att det inte är så mycket folk på förmiddagarna om de inte öppnar förrän kl 13 ;)

    Ok, så Mio var bra? Där har ni varit förut va? Känner att jag inte har så mycket koll på bra ställen att träffas med barnen i stan. Precis som någon skrev så är ju den tiden över då de nöjde sig med att sitta i en barnstol någon stund - mycket roligare nu, men oxå besvärligare på sitt sätt.

    Skulle oxå gärna träffa er... Heds skrev att hon kunde på måndagar vid typ kl 15 och det skulle kunna funka för mig oxå om jag vet det hyfsad tid innan (det är ju min planeringstid, men om jag har planerat på söndagen så skulle det ju funka utmärkt). Vad säger ni andra, skulle en måndagseftermiddag funka?

    Börjar äntligen repa mig här, men har inte varit på jobbet på hela veckan pga halsont. Har på sin höjd kunnat läsa en kort saga för M när det varit nattning, någon sång har inte varit möjligt. Ska till jobbet på måndag i alla fall  - då blir det till att ta tag i allt som vikarierna hållt på med. M och maken är ju friska i alla fall, alltid något :)

    Nu har vi bokat resa till Teneriffa på höstlovet. Ska bli spännande att flyga med M för första gången. Ni som redan provat...har ni några tips eller reflektioner om flygning med en liten? Något annat vi bör tänka på? Spännande, men oxå lite pirrigt (vi är ju dessutom första-gångs-föräldrar...de är väl x-tra nojjiga, kan jag tänka.
  • Saftmedbulle
    Jennny skrev 2013-09-17 14:19:18 följande:
    Ang tandläkaren. Vissa har väl knappt 4 tänder när de är 1! Theo har 8st å 4-5 till som stuckit fram lite men det är ju så olika. På vissa har de nog inte så mkt å kolla. Dock fick vi träffa en tandsköterska via bvc som pratade om tandborstning och småätande och som kollade betet när han va typ 8 mån. Det kändes vettigt!
    ...förutom att hon sa att barnen inte påverkas av tandsprickning...Theo är aldrig så kinkig å ointresserad av att äta som när nya tänder är på g.
    Hon sa också att många särskilt i andra kulturer låter barnen ha en flaska i vagnen med sötad dryck eller välling och att när de dricker lite då å då så påverkar det också tänderna och de skulle man inte ha. Hon hade själv utländskt påbrå men uttryckte sig så!
    Hmm, jag var alltså inte helt fel ute...MEN att barnen inte påverkas av tandsprickningen? Alltså...jag är ju inte proffs, men det kan väl ändå inte stämma?
  • Saftmedbulle

    Glimra: Vad synd... :(
    LittleMY: Oj...stackars er! Hoppas de tar bra hand om er på sjukhuset och krya på er!
    Sladdis: Vart ska ni åka?

  • Saftmedbulle
    Sladdis12 skrev 2013-09-19 21:07:29 följande:
    Saftis - Vi åker till Cypern
    Angående måndagsträff så börjar jag ju jobba heltid 7 oktober o kan nog inte ta ledigt första tiden iaf... Jobbar ju iof bara heltid året ut men kommer sen jobba just måndagar under vårterminen, typiskt....
    Fast till våren är jag ju helledig, så då kan vi träffas :)
  • Saftmedbulle
    Heds skrev 2013-09-23 00:01:34 följande:
    Jag har blivit sjuk under helgen så ingen måndags-em-dejt för mig denna vecka. Jag kan heller inte nästa vecka...
    Ok. Vet hur det känns...var själv krasslig hela förra veckan. Du kan väl kolla upp en måndag som kan funka?
  • Saftmedbulle
    Saftmedbulle skrev 2013-09-23 17:05:37 följande:
    Ok. Vet hur det känns...var själv krasslig hela förra veckan. Du kan väl kolla upp en måndag som kan funka?
    Och...krya på dig!

    LittleMY: Skönt att Isabella mår bra igen!
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar