Inlägg från: Saftmedbulle |Visa alla inlägg
  • Saftmedbulle

    Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar

    Glimra2 skrev 2014-01-14 13:11:30 följande:
    Hur går det med alla inskolningar?
    Vi hade vår första dag idag och det gick inget vidare :(

    Han gnällde och skrek, ville inte äta lunch, kastade mugg och bestick omkring sig och verkade väldigt arg/sur. Så vi fick gå hem och prova imorgon igen.
    Man kan tänka sig att det är en omvälvande situation. Hoppas det går bättre imorgon...pepp!

    Sladdis; Tack för lekstunden!
  • Saftmedbulle
    Heds skrev 2014-01-15 15:40:58 följande:
    Här går inskolningen superbra!
    Det är endast 1-1,5 timma åt gången. Nu har hon varit där i 1 vecka och jag har varit ifrån 3 gånger och inget gråt. Hon bryr sig inte ens när jag kommer tillbaka. Men hon är ju van vid att jag är borta så det kan ju ha med det å göra. Samt att hon är sjukt social och älskar andra barn.
    Imorgon blir det första lunchen där och då är jag med sen går vi hem och vilar. På fredag ska hon även ta vilan där med mig.
    På måndag blir det första långa dagen. 07.15-efter vila och då är hon själv från kl 08.30 tills hon vaknat efter vilan.
    Vad skönt att det verkar funka bra...det underlättar ju helt klart.
  • Saftmedbulle
    Jennny skrev 2014-01-28 16:06:19 följande:
    Kul att det verkar gå bra! Heja alla fina barn.

    Jag måste fråga hur era inskolningar går till? Vi har inte haft några samtal, fått några papper eller nån info. Förra tisdagen ringde jag själv och undrade vad som gäller när vi börjar om en vecka "kom vid 9.30 så tar vi dag för dag" vi va där en timme igår och när det började lukta mat skulle Theo klättra upp och sätta sig och äta lunch tyckte han. Men då fick vi gå hem. Vi ska gå vidare när barnet verkar redo säger de. Jag tyckte han verkade så redo man kan bli. Idag va han å pappa där i en timme å sen fick de sätta sig i kapprummet å äta kall burkmat innan den 1h långa resan hem. Ingen plan för veckan å ingen som helst info. De har inte ens berättat hur många barn som ska gå på avdelningen eller vilka som jobbar här.
    Jag tycker det känns onödigt utdraget och ingen dialog idag om de ska äta lunch imorn eller inte. Theo travade in på en gång och var strålande glad igår. Han lektemed de andra, satte sig att rita, gungade, lekte i köket, med duplo och med dockor. Han såg sig verkligen om å testade alla aktiviteter. Jag och Andreas satt i köket och han tittade inte ens åt oss. Så vad väntar vi på? Varför bara en timme om dan, på öppna fsk har vi varit ca 2h å sedan ätit lunch så de är ju Inge konstigt.

    Vi gick igenom hans medicinering med en som det visade sig inte jobbade på hans avdelning. Hon var väldigt nonchalant och slängde sedan hans medicinburk i lådan för extrakläder. Medicin ska INTE förvaras där barnen kan nå den. Och en astmamedicin bör INTE förvaras på golvet bland kläder. Jag blev så besviken och litar inte på att hon lyssnat på vad vi sa och att de verkligen kommer ge honom medicin varje gång innan de går ut eller vilar :(
    Oj... det lät INTE bra. Förstår om du är frustrerad, speciellt med medicinen - hur tänkte de?
    Tror det är bra om du pratar med dem. Lycka till!
  • Saftmedbulle

    Någon som provat barnvagnsbio? Fast...våra barn är kanske för stora för det? Tänker att de måste kunna ligga/sitta still...

    Vi var på mitt jobb och hälsade på i torsdags...en chansning, ha,ha...och nu är vi dunderförkylda båda två. Hmm, borde kanske vetat bättre.

    Hur går det för era telningar?

  • Saftmedbulle
    Glimra2 skrev 2014-02-22 08:30:34 följande:
    Sladdis, på samlingen har de en låda med foton på alla barn, det barn som håller i samlingen får dela ut fotona ett i taget så respektive barn får sätta upp det på en tavla. De har en låda med olika saker som symboliserar en sång, så då får de välja en sång genom att plocka upp nåt ur lådan.
    Så det är ju inte så avancerad samling, men jag tycker det är helt otroligt att han förstår vad han ska göra :)

    Skönt med Kanarieöarna !!! Trevlig resa!!
    Låter ju helt suveränt, trots att det inte är så avancerat.

    Usch, jag är så nervös för att lämna M på dagis i augusti. En del mammor man träffar på ÖF berättar hemska historier om barn som gråter hela dagarna.
    Då är det skönt att läsa om din grabb, som verkar trivas som fisken i vattnet och äter 2 (!) portioner. Min egen mamma brukar säga att man inte ska ta ut bekymmer i förskott...hmmm, borde kanske försöka lyssna på det rådet.

    Sladdis: Vad skönt med Kanarieöarna! Vi var ju på Teneriffa i oktober och det var hur skönt som helst.
    Nu har vi kryat på oss igen, så vi hänger gärna med på dejt fram över ;)

    Bara lite gnäll...
    Vi var på BVC idag (andra gången för mig den här föräldraledigheten) och sköterskan är ny, alltså HELT ny inom barnvården. Jag brukar ha rätt mycket överseende med folk som är nya på jobbet, men hon vet verkligen ingenting (och prematur visste hon absolut ingenting om), så jag är nöjd med att jag i alla fall inte tagit ledigt från jobbet för att gå dit för då hade jag varit betydligt surare. Sorry...slut på gnället!
  • Saftmedbulle
    Heds skrev 2014-02-25 14:23:50 följande:
    Iris har inte gråtit en enda gång när jag har lämnat henne på dagis. Hon kan istället bli sur när jag hämtar istället... Hehe.
    Låter som ett lyxproblem ;)
  • Saftmedbulle
    Jennny skrev 2014-02-26 22:56:26 följande:
    Välling går tydligen bra att ge, 5 barn får välling innan de ska sova men Theo kan inte få medicin eftersom den inte är livsavgörande.
    Ja, det är ju helt uppåt väggarna...
    (Mina elever är 15, så de medicinerar själva)

    Tack för pepp, tjejer!
  • Saftmedbulle

    Här har vi precis startat med potträning. Jag bävade lite för det (man har ju hört att det ska vara så jobbigt), men M är eld och lågor och vill sitta på pottan titt som tätt. Hon är SÅ nöjd när hon har presterat..., hi,hi, ack så gulligt.

  • Saftmedbulle
    Jennny skrev 2014-04-01 14:31:06 följande:
    Hej på er! Vi har det bra! Theo har precis blivit kry från sin andra lunginflammation. Många sjukhusbesök och penicillin och nu håller han på och äter upp sig och vi försöker hitta tillbaka till rutiner igen. Så han får börja om med potträning tex ;) från att innan ha bajsat på pottan varje morgon och sedan inte bajsat mer så gjorde ju penicillin å ojämnt matintag att han bajsade en 3ggr/dag.
    Va kul att det gick över förväntan för er och att M är nöjd med sitt resultat :) heja heja!

    Och så har vi fått besked om ny förskola till hösten! Jobbigt att byta men såå skönt att slippa den långa, långa resvägen. Och förskolan som är rätt rörig med hög personalomsättning och dåliga rutiner. Så det ska bli skönt!! Jag hinner ingenting på jobbet när man kommer sent och går tidigt!

    I övermorgon är det Bvc. Ny spruta va? Va kollar de mer?

    Hur har ni det själv heds?
    Usch, vad kämpigt ni haft det...pepp! Skönt att Theo är frisk nu i alla fall och att han slipper lunginflammation framöver (och annat skit med, så klart).
    Antar att det är 18 månaderskoll? M fick bygga med klossar och säga några ord (näsa och mage...och det hade vi INTE tränat på), annars var det inte så mycket mer.
    Skönt för er att byta förskola...låter som om det bara kan bli bättre ;)
  • Saftmedbulle
    LittleMY skrev 2014-04-06 10:36:58 följande:
    Har velat skriva lite här länge, men det blir ju aldrig av, så nu kör jag på!

    Jennny, men oj så jobbigt, stackars lille Theo. Tror man detta växer bort sen? Låter vansinnigt jobbigt som sgt var. Hur går det om nätterna när han varit sjuk? Grattis till nya förskolan. Efter lite av det du berättade förut så låter det ju bra dessutom att byta.

    Är i v.35 nu, helt otroligt! Är 29 dagar kvar. Blir snitt i v.39. Känns helt overkligt. Har varit en rätt tung graviditet, noll ork, foglossning, vansinnigt lågt blodtryck, osv. Men som sagt, inte långt kvar nu.

    Om nån av er goa tjejer är föräldralediga och har lust att hitta på nåt så är ni välkomna över på fika hos mig, bara att att inboxa mig. Tyvärr orkar jag verkligen inte ta mig någonstans - fogarna bråkar så mycket nu, men som sagt, fika & lekstund bjuder jag mer än gärna på.  Ja tills bebisen är född, sen blir det väl lite att vänja in sig i nya rutiner här, med 2 barn. Känns stort att ha 2 barn snart. Är verkligen inte klar med alla förberedelser, men kämpar på!
    Har inboxat dig... vi är absolut fika- och leksugna!
  • Saftmedbulle
    Heds skrev 2014-04-09 00:33:27 följande:
    Påsklov nästa vecka! Jag och Iris kan ses tisdag, onsdag eller torsdsg dsgtid. Någon? :)
    Tisdag! Jättegärna!
  • Saftmedbulle
    Jennny skrev 2014-04-16 23:02:58 följande:
    Det var inte reaktion på vaccinet, Theo har lunginflammation igen :( Jag lurades att tro att det bara var biverkningar men när febern låg på 40,5 och han bara gnydde och inte orkade nånting så fick vi söka läkare. Penicillin igen tjohoo!! Och astmamedicinen som hans läkare i torsdags beslutade om att trappa ner får vi elda på med igen. Känns lite uppgivet att han aldrig får må bra.
    Nä...usch! Har ni inte fått er del av sjukdom nu? Förstår om du är less...skulle vem som helst blivit. Stackars liten :(
    Pepp och styrkekram!
    Glad påsk till alla!
    Saftis
  • Saftmedbulle
    Dag och natt skrev 2014-04-24 21:01:59 följande:
    Men stackars liten som dras med så många lunginflammationer! Hoppas att ni kan få svar snart på om det är något annat som ligger bakom alla sjukdomar han dras med. 

    Vet ni vad som hänt! Förra onsdag föddes iaf Isaks lillebror Axel i v 37+2 efter att man satte igång mig. Han var en stor pojke, 4330 g och 50 cm lång. Skönt att ha honom på utsidan med andra ord! Eftersom jag har varit sjukskriven hela detta år på både halv- och heltid så har jag inte kunnat ta hand om Isak så mycket. Bära och sånt har ju varit att glömma. Han har därför varit ganska pappig sen innan och nu när lillebror kom så har Isak inga problem med att jag tar hand om lillebror - däremot om pappa håller honom så blir han jätteledsen! Så jag tycker det är jätteskönt att det är pappa som "drabbas" av detta för jag har ju själv fullt upp med att bara komma igång med kroppen och få amningen att funka bra (vilket det gör, men det är fortfarande ömma bröstvårtor). 

    Evigheter sen jag var in och skrev ju och det har ju hänt massor. Vi gifte oss i slutet av februari och två dar innan förlossningen köpte vi hus! Så i sommar blir det flytt till Viksjö (Jakobsbergs P-station närmast) och det ska bli så kul!

    Sköt om er tjejer tills vi hörs näst!
    Grattis till lille Axel!
  • Saftmedbulle
    LittleMY skrev 2014-06-17 22:06:06 följande:
    Här i tråden har det varit lugnt ett tag ser jag Kort update från mig. Lille Philip föddes den 5:e maj med planerat snitt. Gick bra. Men nu är allt total kaos. Han verkar ha kolik, och jag håller på att gå under. Han skriker så vansinnigt mycket, man kan knappt tro det är sant. Vi provar på komjölkproteinfri ersättning nu (gick ej att amma från start), och får se om det är problemet, men som sagt - annars verkar dem tro kolik. Ska på läkarbesök imorgon. Vet inte hur jag ska klara av detta tills han blir 3-3½ månad. Isabella mår toppen dock, och jag har tur som har min man hemma i 3 månader nu, så hon får en massa tid med honom, och tur är ju det med tanke på situationen med Philip.

    Hoppas allt är bra med er!

    Pepp! Det låter jobbigt...men...grattis till lille Philip!
    Allt är bra här..har min första semesterdag efter föräldraledigheten, men det är ju bara formalia för dagen ser precis likadan ut som alla andra.
  • Saftmedbulle

    Hej tjejer!
    Hur har ni det?
    Min lilla M har gått två veckor i förskolan och stortrivs. Alla lämningar utom en har gått bra, så det känns ju skönt för oss.
    Jag är tillbaka på jobbet också och det känns kul att få göra lite mer intellektuellt krävande saker...

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar