Inlägg från: Selfish Geene |Visa alla inlägg
  • Selfish Geene

    Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?

    Får man verkligen "tycka som man vill"??
    har ni valt er tro?

    Jag trodde att "tro" är ställningen man antar efter alla tillgängliga fakta har tagits i beaktande, hur kan man tro något som inte överensstämmer med det du vet eller tror dig veta?

    Själv kan jag absolut inte välja att tro eftersom jag inte har presenterats för bevis för att det finns en eller flera gudar, om bevisen skulle finnas skulle jag inte kunna välja att inte tro.

     

  • Selfish Geene
    KristenTjej84 skrev 2013-05-09 12:00:41 följande:
    Du har gått vilse i fel forum..

     

    om du vill prata ostört föreslår jag att du samlar ihop syjuntan och träffas hemma hos dig istället för i ett öppet forum
  • Selfish Geene
    Anastasia skrev 2013-05-09 18:25:20 följande:
    Jag håller med dig.  Det måste verkligen vara fruktansvärt för en ateist att behöva begrava sina nära och kära med tron att aldrig mer få träffa dem igen.  Men däremot så kan ju en ateist fortfarande tro på en andlighet som ett liv efter döden,  Även om de inte tror på Gud.

    Vilken religion tror du på?  *Om jag får fråga?* =) 
    hur känns det för en kristen att begrava någon som inte tror på Jesus?

    Enligt bibeln kommer alla icke-kristna till helvetet, det kan inte kännas särskilt kul att begrava en vän eller anhörig i tron att de kommer bli torterade på order av guden ni tillber!? 
  • Selfish Geene
    Embla skrev 2013-05-09 20:33:44 följande:
    Jag skulle gärna vilja få det bibelstället (-na) där det står att alla ickekristna hamnar i helvetet. Inte heller tror jag att helvetet kommer att vara en tortyrkammare, det är katolsk skrämselpropaganda.

    Ingen människa- troende som icketroende- ska döma sina medmänniskor, alltså gissa huruvida eller påstå att de hamnar i himlen respektive helvetet.
    "Men de fega och otrogna och skändliga, mördare, horkarlar, trollkarlar, avgudadyrkare och alla lögnare, deras plats är i sjön som brinner av eld och svavel, och det är den andra döden.” (jesus upp:21)

  • Selfish Geene
    Anastasia skrev 2013-05-09 23:04:21 följande:
    Man får förtrösta på Herren och minnas att han är trofast och rättvis.  
    det beror på hur du definierar "rättvisa".
    Personligen tycker jag inte alls att den kristna gudens system är det minsta rättvist, tvärtom!

    Han straffar alla som inte tror på honom med evig tortyr/uteslutning ur himmelriket och erbjuder våldtäktsmän och sadister möjligheten att slippa straff genom att tro på jesus istället för att ge dom vad dom verkligen förtjänar.

    Rättvisa skulle vara att döma människor från deras handlingar istället för utifrån deras förmåga att tro på saker som saknar bevis

     
  • Selfish Geene
    Anastasia skrev 2013-05-09 23:49:37 följande:
    Selfish gene och JTA -  Man får helt enkelt hoppas att ens nära och kära som har dött tog emot tron på Kristus innan sin död.  Jag brukar även be för dem som har dött och som jag är osäker på om de hade en tro. 

     Selfish gene - jag tänker främst på den rättvisa som Gud har som egenskap.  
    I många fall måste ni ändå vara medvetna om att de som dött förmodligen inte var kristna i smyg och vara av uppfattningen att de straffas av er gud för sin otrohet, får inte det dig att ifrågasätta Guds "godhet"?

    Är det skillnad på att "ha egenskapen rättvis" och att vara rättvis?? 
  • Selfish Geene
    Den vita staden skrev 2013-05-10 00:29:20 följande:
    Tycker mest synd om dem för att de använde/r sin Fria Vilja till att välja bort Honom .

    Det var Hemskt . Gjorde allt jag kunde för att få min "mamma" att förstå Hans storhet -  trots det valde hon själv bort..
    om du hade varit ateist skulle du veta att det inte finns någon himmel eller något helvete, du skulle kunna vila tryggt i förvissningen om att dina avlidna kära inte lider eller straffas på något sätt.

    Men anta att kristendomen är sann: hur skulle du kunna leva i fullständig lycka i himlen när du själv kommer dit när du vet att många av dina nära och kära är i helvetet?
    Slutar man på bry sig om att människor plågas någon annanstans när man anländer till himlen?  
  • Selfish Geene
    Annamaria44 skrev 2013-05-10 08:15:28 följande:
    Jag går i stort sett aldrig i kyrkan, ändå tror jag på gud. Mitt påstående när någon ifrågasätter eller småflinar åt min enfald är, vad gör du när tillvaron rämnar, när t ex någon nära är dödssjuk. Har ännu inte hört någon som inte bett till gud eller "liknande" . Så långt där inom oss har nog alla en tro på högre makter.
    när tillvaron rämnar hoppas jag att jag inte blir handlingsförlamad och börjar be istället för att vidta åtgärder för att förbättra situationen
  • Selfish Geene
    Annamaria44 skrev 2013-05-10 08:33:12 följande:



    Finns inte mycket du personligen kan göra i vissa situationer. Någon svåra sjukdom är en sådan
    Möjligheten att utvärdera mina möjligheter att påverka situationen är sannolikt ändå bättre om jag håller ögonen öppna och händerna redo att agera än om jag ägnar tiden åt verkningslösa böner.
  • Selfish Geene
    Anastasia skrev 2013-05-10 08:35:57 följande:
    Nej, snarare tvärtom.  Jag förtröstar på Guds godhet och rättvisa.  Jag förstår inte allt idag, men kanske kommer jag att förstå mer så småningom i framtiden.  

    I grunden så är det samma sak - men då det kommer till Gud så är han oföränderlig.  Han inte bara har egenskapen rättvis - utan han är rättvis.  Liksom han är god osv.   
    tycker du att en god person skulle tortera någon? 
    Varför ger du Gud frikort att göra sådant som du skulle döma ut som ondskefullt om samma handling utfördes av någon annan? 
Svar på tråden Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?