• cff

    Utländska tester och behandlingar

    Vid det här laget börjar jag känna mig som en ganska erfaren ”fertilitetsresenär” (då menar jag inte geografiskt, utan mentalt). Jag börjar såklart bli ganska desperat och tar nu de där stegen som jag funderat på väldigt länge, men som känts som väldigt stora, svåra, komplicerade och dyra och som jag därför skjutit upp alltför länge. Kanske någon av er andra också funderar på dessa steg – därför tänkte jag dela med mig om mina erfarenheter – hur det fungerar i praktiken - nu när jag tar dessa för mig lite mer "extrema" steg.


    Mina utländska vård- och utrednings leverantörer i fertilitetscirkusen :)


    Ovumia Tammerfors, Finland –  3 stimuleringar (2 ledde till infrysning av några få obefruktade ägg,  1 avbröts) Storkkliniken, Danmark - 14 inseminationer Vitanova, Danmark - 1 insemination Vitanova, Danmark - 8 IVF Rosalind Franklin University, Chicago (tester skickade per post) – Immunologitester

    Nyss inlett


    Dr Gorgy, London, UK haft en första telefonkonsultation, se nedan Center for Human Reproduction, New York, USA (inbokad första konsultation via Skype – funderar på att köpa ett IVF-paket hos dem) Grekiska bakterietester, båda laboratorierna (dels Life-Code som jag tror är det som Serum använder idag, dels Locus Medicus som jag tror att Serum kanske tidigare använde tidigare) - har just skickat mensblod

    Bra länkar


    Här kan man köpa kylfodral att förvara medicinerna i (vid resa och varma dagar när man behöver bära med sig medicinen): http://www.romalore.com/individualbla-p-119.html?cPath=59_65


    Bra sida med ”allt” (om än med några år på nacken): http://www.scribd.com/doc/53610354/IVF

  • Svar på tråden Utländska tester och behandlingar
  • Sol1975

    Priming / rispning av livmoderslemhinnan kan man göra på Copenhagen Fertility Center i Köpenhamn för 4000 danska kronor.

  • cff
    Sol1975 skrev 2013-10-31 23:07:48 följande:
    Priming / rispning av livmoderslemhinnan kan man göra på Copenhagen Fertility Center i Köpenhamn för 4000 danska kronor.

    Tack!
    Jag har fått hjälp med det uppe i Falun (trots att jag inte är patient där), har för mig att de tog 1500 kr för det (och det var lite smidigare att åka dit än ned till Köpenhamn - eftersom det skall göras ett tag innan ÄP mm, så det blir en extra resa).
  • cff

    Jag är mitt uppe i min 11e IVF :)
    Sent omsider lite immun-stöd från Dr B, men inte en komplett behandling eftersom han dragit ut så mycket på tiden. Kommer framöver att återkomma med en sammanfattning av mina erfarenheter från honom om jag orkar. 

    Är på 8e stimuleringsdagen idag, första VUL imorgon. Tar fyra sprutor mer dag (Fostimon - FSH, Gonapeptyl - nedreglering, Clexane - mot blodproppar, immunrelaterat och neupogen - självmedicinering, tror det är bra för follikeltillväxt och immunologiproblemen :).

    Fortsätter med alla kosttillskott och dricker minst ett glas tomatjuice (innehåller lycopen som skall vara bra för immunproblematiken) och har också börjat äta klorellatabletter (gissar att det är den antioxidantiska effekten från klorofyllen man vill åt - borde vara samma effekt som från vetegräset, men har inte riktigt orkat läsa på). 

    Gör denna IVF i Danmark igen, hade tänkt att åka ned till Penny/Serum, men när jag insåg att jag skulle behöva vara i Grekland i minst 14 dagar så funkade det helt enkelt inte. Kanske får jag till det under julhelgen (om jag nu inte lyckas bli gravid i denna cykel Flört).

    Har inte orkat hänga så mycket på FL på sistone - håller bl.a. på att renovera vilket tar mycket tid och som också är bra som distraktion. Mår ganska ok, förvånandsvärt nog (trots höga doser av kortison och annat smått och gott).         

  • Mikki

    Cff: hur gick första vulet? Det ska väl va själva f*n om det inte blir en bebis denna gång

  • cff

    Mina folliklar växer väldigt långsamt (långsammare för varje stimulering, men så har jag ju varit uppe på  högsta dosen typ de senaste 7-8 stimuleringarna så man kan inte höja mer), men de växer Skrattande:

    Stimuleringsdag 9 (då de flesta redan har mer eller mindre mogna folliklar), långa protokollet:
    Slemhinna 5 mm, 3-skiktad
    Höger sida (som var helt död för något år sedan). 11, 9, 8,6 och 4 mm
    Vänster sida: 9, 9, 8, 6

    Så efter om ständigheterna är jag nöjd. Dock var det ungefär samma utveckling (men någon dag snabbare) förra omgången och då var äggen av väldigt dålig kvalitet (ur 8 folliklar var det 3 som man inte fick ut äggen ur -tecken på dålig kvalitet, och av de 5 ägg man fick ut gick ytterligare 3 sönder under plocket - också det tecken på dålig kvalitet. Av de resterande 2 blev endast 1 befruktat).
    Denna omgång har jag lite stöd av Dr B (= hög dos kortison och klexane, men har inte lyckats få tag på IVIG), men orkar inte köra akupunktur - blir intressant att se om kvaliteten på äggen blir bättre (klexane skall hjälpa kvaliteten genom att det förhindrar cell-apoptosen som tnf-alfa orsakar, och jag har ju väldigt höga nivåer av tnf-alfa).

    Imorgon dags för nästa VUL Drömmer          

  • Koala

    Har läst dina inlägg med stort intresse.
    Jag är full av beundran inför din målmedvetenhet, engagemang och styrka.
    Önskar så att du snart ska lyckas i dina försök!

  • Mikki

    Cff: är det verkligen ett tecken på dålig kvalité om de inte får ut ägg ur blåsorna? Det hände mig sista IVFen nämligen. 6 blåsor = 2 ägg. Östradiolvärdet såg bra ut och fick tom sänka med 150 enheter för de var rädda att jag skulle bli överstimulerad (med 2 ägg!?). Väldigt mystiskt och det har inte hänt mig innan. Gången innan fick jag ut 9 ägg ur 9 blåsor varav 7 bef och 5 top! Känns som att det kan gå lite hur som helst från gång till gång i den här ivf svängen :-/ nåväl, vi hoppas att det går bättre för dig denna gång!

Svar på tråden Utländska tester och behandlingar