• cff

    Utländska tester och behandlingar

    Vid det här laget börjar jag känna mig som en ganska erfaren ”fertilitetsresenär” (då menar jag inte geografiskt, utan mentalt). Jag börjar såklart bli ganska desperat och tar nu de där stegen som jag funderat på väldigt länge, men som känts som väldigt stora, svåra, komplicerade och dyra och som jag därför skjutit upp alltför länge. Kanske någon av er andra också funderar på dessa steg – därför tänkte jag dela med mig om mina erfarenheter – hur det fungerar i praktiken - nu när jag tar dessa för mig lite mer "extrema" steg.


    Mina utländska vård- och utrednings leverantörer i fertilitetscirkusen :)


    Ovumia Tammerfors, Finland –  3 stimuleringar (2 ledde till infrysning av några få obefruktade ägg,  1 avbröts) Storkkliniken, Danmark - 14 inseminationer Vitanova, Danmark - 1 insemination Vitanova, Danmark - 8 IVF Rosalind Franklin University, Chicago (tester skickade per post) – Immunologitester

    Nyss inlett


    Dr Gorgy, London, UK haft en första telefonkonsultation, se nedan Center for Human Reproduction, New York, USA (inbokad första konsultation via Skype – funderar på att köpa ett IVF-paket hos dem) Grekiska bakterietester, båda laboratorierna (dels Life-Code som jag tror är det som Serum använder idag, dels Locus Medicus som jag tror att Serum kanske tidigare använde tidigare) - har just skickat mensblod

    Bra länkar


    Här kan man köpa kylfodral att förvara medicinerna i (vid resa och varma dagar när man behöver bära med sig medicinen): http://www.romalore.com/individualbla-p-119.html?cPath=59_65


    Bra sida med ”allt” (om än med några år på nacken): http://www.scribd.com/doc/53610354/IVF

  • Svar på tråden Utländska tester och behandlingar
  • Cathy

    cff; tack för att du la ut resultaten - jätteintressant att se en så utförlig rapport, inte alls som den ensidiga man får av Dr D. Och att du som patient även får slutsatserna som labbet gjort. Håller tummarna för dig nu med fortsatt behandling! Kram

  • cff

    Fast det tog en del tjat (de brukar inte skicka den här rapporten till patienterna). Jag insåg att jag inte postat rapportern från Rosalin Franklin (den ensidiga som jag antar att Dr D vidarebefordrar till sina patienter - jag har ju skickat prover dit själv så jag får ju deras rapporter direkt - men utan tolkning av en läkare). Lägger upp den också.

  • cff

    Den senaste bilden var av resultatet på RFU i Chicagos panel som jag beskrev mer i detalj i inlägg #22.
    Det är till RFU som Dr D och Dr G skickar sina prover (tror jag iaf).

  • Mikki

    Cff: undrar om du hunnit göra en till behandling och om du fick ut fler ägg denna gång? Kram

  • cff

    Har haft en tuff månad - min far dog precis när jag påbörjat stimuleringen och allt blev upp och ned. Maten, tillskotten, de kroppsegna hormonerna (påverkas av sorgen verkar alla läkare vara överens om). Mycket sämre stimulering än förra månaden, färre folliklar och ojämna storlekar. Flera gånger fick jag frågan från min läkare om jag inte ville avbryta (fast de hänvisade till att det kanske var för jobbigt för mig i samband med pappa och begravningen mm).

    Men, jag ville inte avbryta och till slut plockade de 3 ägg (plus ett tomt skal) - ingen var särskilt hoppfull och pga pappas begravning kunde jag inte heller göra en transfer dag 2 utan var tvungen att vänta till dag 3 (vilket de aldrig skulle rekommenderat i vanliga fall med så få ägg). Två ägg befruktades, och delade sig, och, mot alla odds var dessa jättefina och 8-celliga (dvs "rätt" antal celler) på dag 3 då jag fick tillbaka dem. Så nu är jag ruvare igen (men med ångest över allt onyttigt jag stoppat och stoppar i mig för närvarande).

    Det blir spännande att se om höga doser prednisolon (40 mg) samt mycket IVIG (dubbel dos jämfört med var Gorgy förskrivit). Tyvärr kunde jag inte ta de blodprover jag borde för en vecka sedan (pga Danmark och begravningen) och nu har labbet stängt två veckor så jag har ingen aning om mitt immunförsvar svarat på behandlingen.

    Dock har jag gjort om borrelia-proverna, lite orolig för att mina värden skulle ha försämrats av all kortison (man avråder starkt patienter med kroniskt borrelia från att ta kortison), men, som en glad överraskning har mina värden tvärtom förbättrats mycket. Nu har jag bara "borderline"-värden vad gäller kronisk borrelia. Antingen är det neupogenet (som jag injicerat ganska mycket vid det här laget) - som man tydligen använder experimentellt även vid borrelia-behandling - eller IVIG, som en del också använder i behandlingen av borrelia. Oavsett vilket så var det en lättnad på många sätt.

    Nu skall jag fira jul!

  • Mikki

    Cff: beklagar din pappas bortgång. Jag hoppas att du får tröst av ett fint plus snart. Vilken kämpe du är! God Jul

  • Cathy

    cff; väldigt tråkigt att höra om din pappas bortgång, beklagar verkligen. Du är en kämpe som inte avslutade stimuleringen. Hoppas du får en Fridfull Jul trots sorgen. Stor styrkekram

  • Foreverhope

    Hej,
    Vet inte om denna tråd fortfarande är vid liv Flört men jag chansar. Skulle vilja ställa en fråga till dem av er som har erfarenhet av att på egen hand skicka prover till Chicago för analys. Jag skall få hjälp av min vårdcentral med att dra blodet till proverna som men de vill dock jag kollar upp ordentligt kring vilka provrör som skall användas och hur de skall hanteras. Har jag förstått det rätt att det är rören med grönt lock som skall användas, och att de inte skall centrifugeras. Bara vändas ett par gånger så att blodet blandas upp med gelen så att det inte koagulerar.

  • cff
    Foreverhope skrev 2014-03-13 13:50:19 följande:
    Hej,
    Vet inte om denna tråd fortfarande är vid liv Flört men jag chansar. Skulle vilja ställa en fråga till dem av er som har erfarenhet av att på egen hand skicka prover till Chicago för analys. Jag skall få hjälp av min vårdcentral med att dra blodet till proverna som men de vill dock jag kollar upp ordentligt kring vilka provrör som skall användas och hur de skall hanteras. Har jag förstått det rätt att det är rören med grönt lock som skall användas, och att de inte skall centrifugeras. Bara vändas ett par gånger så att blodet blandas upp med gelen så att det inte koagulerar.
    Hej,
    Ledsen för sent svar, började först svara på telefonen, men det blev krånglig och jag sköt upp och sen blev det som det blev. Skall du ta det två Chicagoproven som jag beskriver in inlägg #22 så är det gröna heparinrör som du behöver. Det finns några olika varianter av heparinrör (blandat med litium eller natrium) - båda sorterna går bra. Läs igenom beskrivningen av hur man skall hantera proverna (länkar finns inlägg #22). Lycka till (om du inte redan har hunnit ta proverna).

  • cff

    Jag är tillbaka en kort sväng i forumet. Inga framgångar ännu och såklart är jag ganska desperat. Jag har nyligen haft en Skypekonsultation med Dr Sher som kändes väldigt bra, men hans behandlingar är mycket dyra.

    Eftersom det är svårt att hitta någon info om hans priser på nätet tänkte jag posta dem här. Om man är gammal som jag (43 år) så förespråkar han en extremt aggressiv stimulering så då hamnar enbart medicinerna, fö ren stimuleringscykel på ca $10.000, exklusive tillväxthormoner (som är svårt att få tillgång till i Sverige) - dessa skulle kosta ytterligare $2.000-2,500.

    Här är prislistan (t.ex. narkos, som står som en separat kostnad, är egentligen inte valfri där, utan skall alltid läggas till kostnaden för cykeln):

  • cff

    Eftersom bilderna av prislistan ovan är lite suddiga klistrar jag nedan in själva löptexten också (syns inte hela bredden kanske det funkar att scrolla till höger):




    Dear


    The fee packages and additional services marked below represent a summary of our discussion today and are estimated costs based on the treatment plan recommended by your SIRM physician.  The attachments describe the plan in greater detail. 


    IVF Plans                                                    Cost        Reviewed            Applies       Not Applicable





    Single Cycle Package



    12,375.00



     
     
     

    Two-Cycle Plan < 38 years old



    17,950.00



     
     
     

    Two Cycle Plan 38-41 years old



    19,950.00



     
     
     

    Three Cycle Plan < 38 years old



    23,425.00



     
     
     

    Three Cycle Plan 38 - 41 years old



    26,450.00



     
     
     

    Access Plan



    9,975.00



     
     
     

    Micro IVF <35 years old



    7,560.00



     
     
     

    Two Cycle Micro IVF <35 years old



    14,175.00



     
     
     

    Embryo Banking ? Single Cycle        



    10,250.00



     
     
     

    Embryo Banking ? Two Cycles         



    18,450.00



     
     
     

    Embryo Banking ? Three Cycles      



    25,010.00



     
     
     

    Egg Banking ? Single Cycle



    7,975.00



     
     
     

    Egg Banking ? Two Cycles



    13,350.00



     
     
     

    Egg Banking ? Three Cycles



    18,725.00



     
     
     

    Attain Program ? Two Cycles <35 years old



    22,325.00



     
     
     

    Attain Program ? Two Cycles 35-37 yrs old



    23,500.00



     
     
     

    Attain Program?Three Cycles <35 years old



    24,675.00



     
     
     

    Attain Program?Three Cycles 35-37 yrs old



    25,850.00



     
     
     

    Frozen Embryo Transfer Fee



    3,275 to 3,850



     
     
     

    Split Monitoring Package



    10,375.00



     
     
     

    Thaw Egg(s), Fertilize, Transfer (TFET)



    9,675.00



     
     
     

    Additional SIRM Fees for Third Party Cycles                       Cost     Reviewed       Applies        N/A   



    Case Management, Donor Coordination



    1,750.00



     
     
     

    Case Management, Gestational Carrier Coordination



    2,250.00



     
     
     

    Case Management, Donor & Gestational Carrier Coordination



    2,650.00



     
     
     

    In cycle monitoring of Donor or Gestational Carrier



    1,500.00



     
     
     

    Ovum Donor Laboratory Screening



    1,200.00



     
     
     

    FDA Mandated Donor Testing ? Female



    450.00



     
     
     

    FDA Mandated Donor Testing - Male



    550.00



     
     
     

                                                                   


    Third Party Parenting Fees, whether payable to SIRM or an outside agency, are charged in addition to the relevant IVF Plan fees and the Additional SIRM Fees for Third Party cycle fees indicated above.


    Please consult with the agency for specific fee information.


    Examples of  Non-Covered Services. Billed in Addition to Packages Prices                         Reviewed   Applies    N/A



    Anesthesia ($130 supplies; $450 for MD)



    580.00      (Each Egg Retrieval)



     
     
     

    TESE Lab and Supply Fee



    1,585.00   (Each Egg Retrieval; Pay Urologist separately approx $1500.00)



     
     
     

    Assisted Hatching



    1,510.00    (If applicable at time of embryo transfer)



     
     
     

    Cryopreservation (freezing) of Embryos



    815.00      (One Time Fee per Retrieval)



     
     
     

    Storage of Embryo(s) or Sperm



    345.00       (Semi-Annual)



     
     
     

    Biopsy, rpt & shipping only, paid to SIRM      



    1,625.00 to 1,950.00 



     
     
     

    NGS performed by & paid to Outside Lab



    2,500.00 up to 8 each additional $250.00



     
     
     

    Intralipid Medication and Infusion



    380.00 (approximate  per infusion)



     
     
     

    Fluid Ultrasound



    $265.00



     
     
     

    Semen back-up



    $225.00



     
     
     

    Thawing of sperm


    Thawing of embryos



    $150.00


    $1,000.00



     
     
     

    Tank Rental for Shipping of Embryos, Sperm, or Eggs



    $150.00 (per shipment)


    + Fed Ex charges approx $300.00



     
     

     


     



                                                                                                     




    Estimated Costs for Outside Services:      $ Cost                                                                               Reviewed





    Standard Pre-IVF Cycle Lab Tests



    2,500.00 ( Hormones, fluid ultrasound, infectious disease screen, semen



     

    Immunology Tests



    500.00 - 1,500.00     (Approximate: depends on tests ordered)



     

    IVF Medications

  • mom2012

    Vet inte om denna tråden är aktiv men jag har lite immunologisk medicin över från mina behandlingar.

    2 x Humira sprutor

    PMA mig vid intresse!

  • Skogskantarellen
    cff skrev 2013-05-29 14:27:24 följande:

    SKICKA MENSBLOD TILL ATEN

    Jag skrev just en kort beskrivning till en kompis för hur hon praktiskt skall gå till väga för att skicka mensblod till Aten. Det finns ju redan massor med olika beskrivningar av detta på nätet, men eftersom jag nu ändå har skrivit den så kan jag lika gärna dela med mig av den till er också.

    OBS, jag har valt att beskriva hur man skickar blod till Locus Medicus för deras stora test, Life-Codes test är ju billigare, men det verkar inte som att det är lika tillförlitligt (och så testar det för färre saker).


    Aten (kostnad 300 eur ? proverna skickas med vanlig post)


    För att testa om du har några gamla könsjukdomar eller bakterier som gömmer sig i livmodern (och inte syns på vanliga blodprov ? tydligen inte helt ovanligt) skickar du mensblod till Aten. De testar för totalt 17 könsjukdomar.


    Blodet samlar du in i ett urinprovsrör (köper du på apoteket för 30 kr) som du lindar in i hushållspapper och en plastpåse och lägger, tillsammans med en lapp där du skriver ditt namn, mailadress och att du vill göra 17-STD-testet, i ett vadderat kuvert och skickar med vanlig post. Skicka till


    Locus Medicus SA
    4 Sofias Sliman St., 115 26 Ampelokipoi
    Athens, Greece


    Skicka samtidigt ett email till [email protected] där du säger att du postar blodprovet och vill göra 17 STD-testet. Då skickar de dig ett ok samt en ?payment authorization form?.


    Här finns en beskrivning av hur du kan gå tillväga för att samla in blodet: http://www.locus-medicus.gr/index.php/en/hiddenc-en


    Hej kära du, 

    Vilka prover har Dr D meddelat dig om att ta? Jag ska försöka att lösa det så jag kan ta dessa tester i Sverige och inte behöva betala massa tusenlappar till Dr D i Aten. Kan du räkna upp dessa prover är du en ängel? 

    Mvh
  • UndrandeSökare
    Skogskantarellen skrev 2018-06-26 11:54:43 följande:
    Hej kära du, 

    Vilka prover har Dr D meddelat dig om att ta? Jag ska försöka att lösa det så jag kan ta dessa tester i Sverige och inte behöva betala massa tusenlappar till Dr D i Aten. Kan du räkna upp dessa prover är du en ängel? 

    Mvh
    De prover som Dr D tar måste skickas till USA för analys. De kan EJ analyseras i Sverige överhuvudtaget. Man kan inte ta dem själv som patient, man måste ha en läkare som ordinerar dem och tar emot dem.

    Plus att man behöver en läkare som tolkar provsvaren och ger dig en egen personlig behandlingsplan utifrån vad de visar. Så man behöver ha en immunläkares hjälp. Jag rekommenderar Dr D i Aten eller Dr Gorgy i London.
Svar på tråden Utländska tester och behandlingar