• Anonym (Josh)

    Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?

    Hänger en del på nätdejtingsidor och har funderat på det där. Varför har majoriteten av tjejer så lite egna intressen? Runt 90% av alla tjejer har endast en eller flera av dessa intressen: Mat/Vin/Resor/Shopping/Träning. Det är ju inga direkta intressen. Det är ju mer allmängiltiga saker som man mer eller mindre måste göra, men som man ändå tycker är kul, i likhet med sova, bajsa, duscha, klippa sig,.. Inga direkt egna intressen alltså. Plus att dom alla är i princip konsumtionsbaserade, alltså du konsumerar i ditt intresse, du producerar ingenting. Jag tycker det lätt ger sken av en ytlig och odriven person..

    Vore intressant att höra från en tjej med bara sådana intressen. 

  • Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?
  • Dragonball

    Håller med, men tycker många killar också är så. Väldigt många faktiskt, men det kanske beror på att jag har fler killkompisar än tjejkompisar. Deras intresse kan vara att slökolla på tv och dricka öl och det är väl trevligt, men att bra göra det?

    Och tjejer, ungefär samma sak. Då är iaf träna och laga mat bra saker och det är det ju ungefär lika många killar som tjejer som gör, som aktivt läser om mat, testar eller tränar något särskilt flera gånger per vecka.

    Men förstår helt hur du menar. Förstår inte riktigt vad folk som inte har barn, hårt jobb osv gör med sina dagar om de inte har intressen.

    Jag har själv många sk nördiga saker som intressen. Att jag inte längre hinner med dem så mycket är ganska tråkigt.

  • Josephiiine

    Ett riktigt intresse tar så mycket tid och energi så vi har inte tid med mycket annat än just det, och syns därför inte mycket på sådana ställen som (datingsidor, facebook, krogen etc). Visst kan det se coolt och självständigt ut på papperet med en sådan tjej, men i vardagen så åsidosätter vi ofta partnern då vårt intresse är SÅ viktigt och kärt för oss.

  • petersson
    Josephiiine skrev 2013-05-15 06:05:26 följande:
    Ett riktigt intresse tar så mycket tid och energi så vi har inte tid med mycket annat än just det, och syns därför inte mycket på sådana ställen som (datingsidor, facebook, krogen etc). Visst kan det se coolt och självständigt ut på papperet med en sådan tjej, men i vardagen så åsidosätter vi ofta partnern då vårt intresse är SÅ viktigt och kärt för oss.
    Måste tyvärr instämma. Jag har åtminstone två ganska stora intressen och det är nog ofta umgänget med min man som får stryka på foten för det. Ännu så länge har jag klarat det genom att mitt intresse är mitt jobb och det är ju svårt att argumentera emot .. men den dagen kommer nog :)
  • netza

    Varför skulle de inte kunna vara ett intresse? Bara för att TS ser det som banala saker kanske det är andras största passioner.

  • Anonym (Hej)

    Jag har nog inga vänner män som kvinnor som direkt har några "intressen" längre...de flesta har inte tiden...det känns snarare som att man har bytt sina intressen mot en slags livsstil, jag och min man lever snålt för att kunna renovera och resa, andra vänner läggar alla sina pengar på bilen/mcn/båten...och de flesta har gemensamma intressen, inte för att en böjer sig utanför att det är därför man trivs ihop...

  • Anonym (nördig kvinna)
    Anonym (kvinna 30) skrev 2013-05-14 15:58:44 följande:
    Ja, exakt. Men jag sa ju bara att du tog upp detta med vinprovning som ett direkt svar på mitt inlägg, eftersom  EnAnonumius påstod att ingen hade gjort det.

    Vinintresse behöver inte innebära just vinprovning. Jag känner folk som är intresserade av viner dvs dricka vin (av kvalité) men som inte är alkoholister. Man kan vara intresserad av smaker och kvalitet utan att syssla med vinprovning. 

    Dom "riktiga" vinprovarna dricker väl aldrig av vinet, utan smakar på det och spottar ut? Det är väl inte särskilt relevant att fråga om man är alkoholist om man sysslar med vinprovning. Hur kan man vara alkoholist om man inte dricker (sväljer) vin? 

    Om det stämmer att så pass många tjejer angett "vin" som intresse, som TS påstår, tror du på riktigt att alla dessa har vinprovning som hobby? Jag har aldrig träffat en vinprovare, vilket känns lite konstigt om det är en av de vanligaste hobbys. 

    Det är skillnad på vinprovning och vinprovning. Är det en mer "amatörmässig" provning behöver man inte spotta ut vinet. Jag påstår inte att alla som har vin som intresse är "riktiga" vinprovare som smakar på en massa viner per kväll och därför måste spotta ut vinet för att inte bli berusade, men om man har vin som intresse antar jag som sagt att man är intresserad av olika smaker och inte bara dricker vin för att festa på krogen. 
      
  • tindralva
    SnurriggirrunS skrev 2013-05-14 22:32:23 följande:
    Om du bor i Göteborg kan jag lära dig att sy, det är rätt enkelt om man inte väljer att sy de mest komplicerade sakerna :)

    Nu kan jag inte kalla sömnaden ett intresse...eller kan man kalla det att det lixom ligger latent pga tidsbrist? Om jag pluggat mode, textil och sömnad i flera år men av praktiska och tidsmässiga skäl inte kunnat utöva det de senaste åren men jag tänker på det då och då...får jag kalla det för intresse då? Eller får man bara kalla något för intresse om man gör något regelbundet? ;o)

    TS, vart går gränsen?? ;D

    Vilket snällt erbjudande men jag bor nog lite för långt bort, i Umeå, för att komma på sykurs Skrattande
  • fjompan
    Anonym (intresserad) skrev 2013-05-14 18:26:54 följande:
    De flesta tjejer skriver så ointressanta profiler på datingsidor för att de är ointressanta personer helt enkelt. Efter att ha levt i drygt 40 år har jag i alla fall den erfarenheten att det finns betydligt många fler kvinnor än män som saknar intresse för något utöver dem själva eller deras familj/hus/hem.
    Håller med TS helt om att det ofta är samma sak som ointressanta och inskränkta personligheter. Man behöver intressen och aktiviteter som går utanför ens egen personliga sfär för att utvecklas som person tror jag. För att lära sig nya saker och för att få perspektiv.

    Själv har jag så många intressen att tiden inte räcker till hälften. Har därför försökt att fokusera på lite olika saker under olika perioder i livet. Idrott på elitnivå, mekanik/elektronik uppfinningar och renoveringar, resor och att bo utomlands i perioder, aktiv i föreningsliv och politik, utbildning och forskning, programmering och dataspel, jakt och fiske med allt från hundträning till slakt och styckning, odling och matlagning, trädgård och skog mm mm

    Intressant och spännande alltihop, men ett stort problem har varit att hitta andra tjejer att umgås med som har liknande erfarenheter /intressen.
    Med alla dessa intressen är jag förundrad över att du överhuvudtaget har tid att dejta. Eller också kanske du inte lyckades hitta en tjej som stämde in under rätt "period". Vad hände om du träffade en "föreningsliv och politik"-tjej under "trädgård och skog"- eran? 
Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?