• Anonym (Josh)

    Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?

    Hänger en del på nätdejtingsidor och har funderat på det där. Varför har majoriteten av tjejer så lite egna intressen? Runt 90% av alla tjejer har endast en eller flera av dessa intressen: Mat/Vin/Resor/Shopping/Träning. Det är ju inga direkta intressen. Det är ju mer allmängiltiga saker som man mer eller mindre måste göra, men som man ändå tycker är kul, i likhet med sova, bajsa, duscha, klippa sig,.. Inga direkt egna intressen alltså. Plus att dom alla är i princip konsumtionsbaserade, alltså du konsumerar i ditt intresse, du producerar ingenting. Jag tycker det lätt ger sken av en ytlig och odriven person..

    Vore intressant att höra från en tjej med bara sådana intressen. 

  • Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?
  • Anonym (Therese)

    Jag måste väl vara av den ovanliga sorten då.. Älskar att greja i trädgården, snickra på huset, renovera, greja med traktorer och grävmaskiner, jakt och lite allt möjligt. Den här överkonsumtionen som håller på är inget för mig! :) Odlar det mesta vi äter här hemma själv.

  • grönräv

    Ser jag till mina vänner så är intressena: Fest, Lyssna på musik, Konserter, shopping, resor, träna och fika. Till största del då. 

    Själv har jag faktiskt några intressen, jag målar, pysslar (tillverkar kort, tavlor, har utställningar,  gör smycken, kör radiostyrda bilar, gör egna hudvårdsprodukter,  fotograferar och bakar.

    Men allt är upp till betraktaren för inte anser jag att det 'r ett riktigt intresse med "motor och bilar" om man bara kollar på tävlingar eller ser på när andra kör. Då är ju det också en konsumtionshobby     

  • Charlie Bravo

    TS har en poäng. Var inne på samma diskussion med min fru och en av hennes väninnor (det var i övrigt väninnan som tog upp det) där de beklagade sig över att de inte hade något riktigt intresse som de gick upp i (mer än det som TS skriver om, alltså läsa böcker, socialicera, musik rent generellt). Detta då i motsatt til mig och väninnans pojkvän (sportfiske respektive fotboll med ett synnerligen stort intresse för ett italienskt klubblag) .

    Egentligen ska man kanske byta ut ordet intresse mot hobby. Man kan ju vara intresserad av vin utan att riktigt gå upp i det i detalj, men har en person vin som hobby så får man förutsätta att personen ifråga använder både mer tid och pengar på det. Inte heller menar jag att det nödvändigtvis skal produceras något för att det ska vara tal om en hobby, men att det kräver en aktiv regelmässig insats för att stimulera intresset/hobbyn kan jag hålla med om. Att dricka vin är, som någon sa, passivt, men att läsa på om vinet, gå upp i hur det ska lagras, hällas, tempereras, vilket glas som ska användas etc gör intresset till en hobby. Träning kan vara både och. Det är något man gör aktivt, men för att det ska kategoriseras som ett intresse (och inte bara något man gör lite då och då för att hålla sig smal och sund), så bör det finnas några moment av att aktivt hålla sig ajour med t.ex nya träningsmetoder, "gear", förbättring av resultat, etc. som gör att man vid ett samtal kan prata lite mer i detalj om träningen och inte bara säga att "jag springer 4 km två gånger i veckan" eller "jag besöker gymmet lite då och då".

    Ta mig själv som exempel. För mig är sportfiske en passion. Jag älskar det, jag läser om det varje dag på nätet, jag förbereder mig inför fisketurerna flera dagar i förväg, uppdatera utrustningen regelmässigt, har studerat fiskevård i unga dar, studiejobbat i sportfiskebutik och bla, bla, bla. Allt i allt en riktig nörd. Dock tillåter naturligtvis inte ett familjeliv fiske i lika stort utsträckning som när jag var ung och singel, men intresset finns där i alla fall och jag håller det vid liv och ser det därför fortfarande som en levande hobby. Och ja, jag har ett liv vid sidan om sportfisket också som fyller betydligt mer, men om jag lägger till andra intressen såsom musik, kajakrodd, gym/löpträning så är det inget som kommer i närheten av fiskeintresset och skulle någon börja prata fiske med mig, så skulle jag kunna använda både en och två kvällar på det. Detta för att illustrera skillnaden mellan att ha en hobby och att bara vara allmänt intresserad av något.

    Å andra sidan så är det ju skönt att min fru inte har en lika tidskrävande hobby som jag har. Någon ska ju vara hemma och dammsuga, göra middag och passa ungarna också :)

  • Anonym (Anna)

    Men vadå?
    Ungefär två gånger om året åker jag iväg på resor som jag lagt ner massor av tid på att planera, kolla kartor och läsa guideböcker, leta fina boenden och billiga flyg, försöka hitta roliga utflyktsmål och läsa reseberättelser från andra som besökt samma resemål.
    På helgerna gillar jag att vara ute i skogen eller strosa på stan i några timmar, gärna ta en fika i solen. Sen hem och laga en god middag som kan ta två timmar med massa roliga tillbehör. efter det träffar jag gärna mina kompisar i någons trädgård eller på balkongen och dricker vin och kanske går vi ut och dansar.
    Jag och min sambo följer många tv-serier och vi blir alltid jätteglada och bänkar oss med popcorn framför tv:n när ett nytt avsnitt har släppts.
    Någon gång i månaden åker vi på loppmarknad för att hitta roliga inredningsprylar till hemmet.
    Utöver det så träffar jag mina kompisar eller min familj, motionerar med min hund, jobbar heltid, tränar några gånger i veckan och bakar kakor.

    Enligt dig TS har jag alltså inga intressen och ger sken av en odriven person? Skulle jag däremot lägga till två timmars blockflöjt varje vecka skulle jag plötsligt bli en driven person? Eller är blockflöjt inte tillräckligt produktivt? Vad exakt skulle jag behöva lägga till för att inte vara en tråkig tjej?

  • Anonym (x-singel)

    Sobbismen florerar när man graderar intressen och hobbys. Det är finare att vara intresserad av opera än av dansband, shopping är ytligt medan designintresse är trendigt.

    Intressen och hobbys är för mig saker som tillför något positivt för den som ägnar sig åt det, vad det nu kan vara. Om jag gillar Vikingarnas musik och blir lycklig av att åka runt och lyssna på dem, så är det väl bra? Likaväl som om jag varit operafan och följt min favorittenor på operascener genom världen.

    Men det är fiiiiiint att ägna sig åt vinprovning och kunna särskilja druvor, vingårdar och årgångar. Men om man bara skrapar lite på ytan till all vinkunskap och nöjer sig med att prova vad man gillar och inte, så är det bonnigt och därmed fult.  Jag älskar konst (skrev förut att jag målar i olja, skitdåligt dock) och visst finns det vissa konstnärer jag kan känna igen utan att leta efter signaturer. Men egentligen är den konstverken i sig, som tilltalar mig. Inte alla, inte ens alla av samma konstnär. Och bara för att det finns ett verk av låt oss säga Degas som jag påverkas av, så innebär det inte att allt Degas gjort påverkar mig överhuvudtaget.

    Jag undviker att prata om min konstintresse bland främlingar, för antingen börjar de dra fram olika konstnärer och ismer och initierat började vilja diskutera saker som för mig är oväsentliga. Eller så antar de att jag är en konstsnobb och därmed inte kul att prata med alls.  Jag är fascinerad över varför vissa verk griper tag i mig, men inte andra. Och hur människor kan uppleva ett och samma verk så olika.

    Men det finns snobbar inom alla områden. Besserwissrar som alltid ska tala om att man intresserar sig på fel sätt, för lite (ytligt) eller för mycket (nördigt), eller för helt fel saker. Ett intresse är ju personligt, något som upplevs olika för alla. Jag kanske inte förstår  vad som lockar andra i bilar eller shopping eller sportfiske, men jag respekterar vad de får ut av sina intressen. Glädje, tillfredställelse och avkoppling. 

  • Amrit
    Anonym (Josh) skrev 2013-05-13 22:45:54 följande:
    Jag håller med, det viktigaste är att man är nöjd med sitt liv. Och det kan ju vara en värdslig sak. Men jag tycker, som sagt, att det verkar ytligt och oambitiöst, och blir då nyfiken på hur det kan komma sig. Vilket du precis svarat på :) Då blir man ju nyfiken - är du intresserad av någonting med mer substans, som politik, filosofi, historia, psykologi, miljöfrågor eller nånting sånt?
  • fjompan
    Anonym (många intressen) skrev 2013-05-15 10:24:49 följande:
    Själv har jag massor med intressen, mycket friluftsliv, äventyr och resor. Och jag ser shopping som ett nödvändigt ont. Mitt problem när jag dejtade var att killarna tittade på mig som något som katten släpat in när jag berättade om mina intressen. De kände sig hotade på något sätt. Även om de själva hade samma intressen var det lite läskigt med en tjej som redan gjort det som de drömde om.

    Som en dejt sa innan våra vägar skiljdes: - Ja du var ingen vanlig hemmafru du, he he.
    Som killen som pratade om sitt intresse i 1 timme. När jag sen berättade om mitt intresse i hans intresse så fick han plötsligt väldigt bråttom iväg.    

    Så jag kan förstå tjejer som ligger lågt med att beskriva sina intressen på dejtingsidor - de ger kanske inget utfall  

    Har upplevt liknande saker. Är väldigt hockeyintresserad och kan diskutera ingående om fördelarna med att plocka upp juniorer från egna leden eller vilka power-play uppställningar som borde testas. Men tydligen är detta inte alls intressant att diskutera med en sån som mig(29-år, tjej, blond, 178 cm lång).  Inte går det att diskutera mitt historieintresse(främst England under medeltiden, strax innan Rosornas krig och framåt) heller. Kanske tycker vissa killar att det är jobbigt att bli överglänsta i sitt favoritämne. Tro mig, jag spöar de flesta i Tudor-kunskap! 
  • Anonym (:()

    Jag har ett stoooort intresse,men det gnälls det bara på.... =( Håller nämligen på med hästar och lägger minst tre timmar varje dag på detta,och minst 3000:- i månaden. Mina egna pengar så ingen annan blir lidande,men det gnälls förjävligt mycket om att jag är i stallet på eftermiddagrna/kvällarna istället för att sitta hemma i soffan framför tv:n och hålla handen....

    Om karlarna kunde ta och skaffa sig lite intressen och inse att man behöver inte sitta fast i varandra varje ledig timme,blöööö...... Tofflor!!!!!

    Sista försöket nu,funkar det inte med denna karl så kommer jag välja att leva ensam och skaffa en kk bara som man kan ha när lusten faller på,det vore det absolut enklaste/bekvämaste.

  • Anonym (:()
    Anonym (:() skrev 2013-05-15 15:40:17 följande:
    Jag har ett stoooort intresse,men det gnälls det bara på.... =( Håller nämligen på med hästar och lägger minst tre timmar varje dag på detta,och minst 3000:- i månaden. Mina egna pengar så ingen annan blir lidande,men det gnälls förjävligt mycket om att jag är i stallet på eftermiddagrna/kvällarna istället för att sitta hemma i soffan framför tv:n och hålla handen....

    Om karlarna kunde ta och skaffa sig lite intressen och inse att man behöver inte sitta fast i varandra varje ledig timme,blöööö...... Tofflor!!!!!

    Sista försöket nu,funkar det inte med denna karl så kommer jag välja att leva ensam och skaffa en kk bara som man kan ha när lusten faller på,det vore det absolut enklaste/bekvämaste.
    Ska även tilägga att jag absolut inte är den som tackar nej till fester eller resor heller,utan vi kan köpa till hjälp i stallet så vi behöver inte ens åka dit om vi inte vill,så jag åker gärna bort med jämna mellanrum,så det är inte så att jag är låst till stallet varje dag om jag vill göra något annat,men är det andra alternativet sitta hemma i soffan med en chipsskål så är jag hellre i stallet och tränar min häst!


Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?