• Anonym (Morsa)

    akut snitt, hur föda nästa gång

    Blev akut snittad med förra och första barnet. Om det blir några fler barn hoppas jag på en vaginal förlossning för att slippa bli snittad en gång till. Är dock inte oroad. Jag testar föda vaginalt och ser vad som händer. Det blir som det blir. Överlever gör man ju i vilket fall som helst. Och barnet bryr sig knappast.

  • Anonym (Morsa)
    Anonym (ängslig) skrev 2013-05-27 02:30:13 följande:
    Hej, sitter här mitt i natten och funderar på samma sak som du. Jag blev akutsnittad för tre dagar sedan. Jag blev igångsatt  och värkarna kom pang på en gång fyra timmar senare och var alldeles för intensiva i det tidiga skedet. Värkarna var hemska och de höll i sej i 10-20 minuter åt gången utan paus! Åtta timmar senare beslutades det om akut snitt när bebben inte mådde bra. (inte ja heller) Ja upplevde detta som traumatiskt mer än va ja tidigare anat. Tanken på nästa förlossning skrämmer mig, tänk om de händer igen! Hur ska man våga chansa?

    Vet du, jag känner med dig. Jag blev också akutsnittad för drygt ett år sedan. Det var riktigt traumatiskt och jag kände mig förstörd av det ett bra tag efteråt. Men nu efter ett år har de hemskaste minnena bleknat och jag känner ingen oro inför en eventuell framtida ny förlossning. Med det vill jag säga att du är mitt inne i det just nu. Oroa dig inte för framtiden och hur du ska göra nästa gång just nu utan försök ta det lugnt med din nya bebis. Prata av dig om din förlossning med andra så du slipper bära på det själv. Och sök hjälp om det skulle bli superjobbigt. Jag tänker att jag överlevde (nåja, en liten överdrift att prata om överlevnad i sverige när det handlar om förlossningar men ändå för att känna mig lite ball..) värsta greys anatomy/cityakuten-dramatiken
Svar på tråden akut snitt, hur föda nästa gång