Makens lasagne är också supergod!
Bechamelsås:
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,3 liter mjölk
Muskotnöt
Färs:
1 morot
1 gul lök
1 stjälkselleri
1 pkt bacon
400 g köttfärs
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
2,5 dl vatten
1 buljongtärning
Lasagneplattor
Sätt ugnen på 200 grader.
Värm 1 liter mjölk i micron, så den nästan kokar. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet. Tillsätt 3 dl kall mjölk under kraftig vispning, sedan den micrade mjölken. Krydda med muskotnöt. Låt småkoka några minuter.
Skär bacon i små bitar. Hacka morot, lök och selleri mycket smått. Fräs det + köttfärs + bacon. Tillsätt resten. Koka några minuter.
Häll lite av såsen i en form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärs och sås. Ju fler lager desto godare. Avsluta med sås så plattorna täcks.
Grädda enligt tiden som står på lasagneplattornas paket.