• amalia02

    Insemination - sommaren 2013

    Hej
    Jag gjorde min första inseminering i lördags på Sellmer  kliniken i Danmark. Testdagen är den 24aug. En sak jag funderat på efter att ha läst runt här... Jag fick mitt starkaste utslag på ägglossningstickan i torstags(8 aug) och när jag kontaktade kliniken så sa de att jag skulle insemineras på lördag. Var/Är det inte för sent redan då egentligen???

  • amalia02
    PatKay83 skrev 2013-08-14 14:52:10 följande:

    Gjorde de VUL på dig?

    Ja, dagen jag inseminerades, var så stressad av hela situationen att det lilla jag förstår av danska flög all världens kos. Uppfattade att där var ett ovalt ägg som höll på att släppa och att slemhinnan var 7,5cm
  • amalia02
    PatKay83 skrev 2013-08-14 15:29:19 följande:

    Då har de nog koll på att det var rätt tid för dig. Bara att hålla tummarna nu :)

    Tack så mycket !!
  • amalia02
    Leya skrev 2013-08-14 23:05:45 följande:
    Det blev nog perfekt det där :)

    Det verkar som så himla olika när det verkligen är bästa tidpunkten. Jag fick första positiva äl-testet kl 17.30 och gjorde insem dan efter kl 9 ca (alltså ca 15,5h efter). Jag kollade äl-test igen senare samma kväll, alltså ca 13h efter insem och hade då STARKARE äl-test. Hade fortfarande positivt äl-test 24 h efter insem.  Men jag blev gravid. Helt vansinnigt märkligt kan man tycka :) men lika glad är jag för det. En annan tjej hade gjort insem ca 36 h efter första positiva äl-testet och hon blev gravid :)
    Det verkar ta sig lite hur det vill så att säga ;)

    Och du gjorde ju dessutom vul för att kolla och det såg jätte bra ut, rent av perfekt tidpunkt :)
    Jag själv va för trött efter allt resande att jag till och med tackade nej till vul för jag va rädd att det va fel tidpunkt och jag va för trött för att vänta ;)

    Stort grattis till dig!!Solig

    Men ja, man blir förvirrad. Jag brukar ha bra koll på min kropp annars men nu när det verkligen gäller så känner jag mig bara osäker. Jag har läst sönder mina ögon härinne för att hitta något "mönster" men det enda jag kom fram till att händer det så händer och det finns egentligen inget man kan göra, och just det! Jag lärde mig också att man kan börja tjyvtesta 3-4dgr innan bimGlad .  
  • amalia02
    PatKay83 skrev 2013-08-15 10:14:00 följande:

    Hehe, var det en stimulerad insem? Isf är det inte så bra att tjuvtesta då ÄL-sprutan gör att gravtesterna blir positiva. Denna ggn tänker jag ta ett gravtest varje dag för att se när sprutan gått ur. Förhoppningsvist blir det aldrig helt blankt test. Just nu(två dagar efter insem.) får jag superstarkt pos. på eftermiddagskiss.
    Gjorde du en ostimulerad så kan man i vissa fall redan se 6-7 dagar efter ÄL.

    Ostimulerad, det är min man som har problem med dåliga spermier så vi bestämde oss för att köra på med DI. Slutmålet är att få barn och det behöver inte vara biologiskt men mina chanser är väl inte optimala heller med tanke på at jag fyllde 37 för några månader sen. Så du har också inseminerats i dagarna?? Hoppas det blir Plus för oss båda, ja och alla andra som försöker naturligtvis.

     
  • amalia02
    Leya skrev 2013-08-16 13:19:38 följande:
    Du ska se att det ordnar sig och att du får ditt Plus
    Jag är 39 år och det tog sig på andra försöket :) Eller ja....pluset fick jag ungefär 2 veckor före jag fyllde...

    Håller alla tummar för er som väntar på att få testa!!

    TackGlad
  • amalia02

    Idag är det exakt en vecka sen jag inseminerades. Gjorde två tester idag, ett vanligt och ett som är extrakänsligt. Det vanliga visar negativt men på det tidiga syns en tunn linje om man håller mot ljuset. Blir spännande att se om linjen blir starkare imorgon.....

  • amalia02
    PatKay83 skrev 2013-08-17 17:38:01 följande:
    Åh, hoppas!!

    Nopp, falskt larm. Nu läser jag också att stickor från babytime inte ens är så speciellt tillförlitliga. Fast jag testade egentligen bara för att käftsmällen när jag får minus på fredag ska bli mindre. Jag har fortfarande en känsla av att det var för sent att inseminera denna månaden. Jag mailade kliniken och mitt ägg var 13x33mm??? Herregud som ett jä** strutsägg nästan. jaja kanske bättre tur nästa månad. Jag läste att du har testdag på måndag, lycka till!! Jag ska hålla tummarna. Någon som kämpar som du måste bara bli en superbra mamma en dagSkrattande
  • amalia02
    PatKay83 skrev 2013-08-18 13:25:31 följande:
    Är fortfarande väldigt tidigt så vi håller fortfarande tummarna. Har du några symptom alls? Tror att det var äggblåsan som var så stor, inte ägget :)

    Jag har inte testdag förrän 29e. Gjorde insem. i tisdag så bara fem dagar sen. Har haft så himla ont i bröstvårtorna senaste dagarna så jag inte ens kan ligga på mage men det beror antagligen på ovitrellesprutan. Har aldrig haft så ont tidigare dock. 

    De första 4-6 dagarna efter insemineringen kände jag jättestarkt hur det bubblade i livmodern som kolsyra ungefär och jag kände lite illamående. Det är helt borta nu. Eller jag känner mig illamående just nu men det beror nog mer på den moonsterkoppen kaffe jag dricker på ren trots (har inte druckit nåt kaffe på flera månader) Har egentligen lust att skita i allt och kanske gå på ivf direkt? Så jobbigt allting är herregud.... samtidigt är jag så tacksam för detta forumet och att ni tjejer delar med er. Man får en liten strimma hopp och lust att kämpa vidare.
    Men duuu.... den gången jag var spontangravid (missfall med tvåäggstvillingar v19+4) så var mina symptom ömma bröst och illamående flera dagar innan bim. Jag vet inte hur det blir om man tar medicin men jag hoppas att det kanske gått vägen för dig denna gång?? Håller tummarnaGlad
  • amalia02
    Heidi82 skrev 2013-08-19 11:53:51 följande:

    Amalia02> Vilken dag är du pa efter insem? Jag börjar ocksa luta mer at att göra en IVF. Det är ju trots allt sa mycket större chans att lyckas. Och iom att min man har daliga simmare hade det varit skönt att ha ngra syskon i frysen inför framtida försök. Och eftersom jag dessutom fick punktera tva ägg (hade fyra) under narkos sa har jag ju nästan gjort en halv IVF kan man säga.... Efter att ha gatt igenom det här första insem försöket sa känner jag mig inte längre sa rädd för IVF. Men vi far avvakta alla vara resultat först! Kämpa pa nu tjejer!

    Jag känner lite som du att jag inte längre är rädd för att testa ivf,, har hittat en klinik i Göteborg där man får göra äggplocket i narkos.(jag är mest nojjig över äggplocket) Min bim är  på fredag och det känns absolut ingenting nu när "bubbligheten" har försvunnit. Får man fråga hur många försök du har gjort??
Svar på tråden Insemination - sommaren 2013