Inlägg från: InMyDream |Visa alla inlägg
  • InMyDream

    Att komma över omöjlig kärlek

    Anonym (pim) skrev 2013-10-21 09:45:17 följande:


    Var det lätt för henne att läsa av vad du verkligen ville tror du?
    Håller med om att tre mån är kort tid att vänta.
    Det blev ju fruktansvärt komplicerat när hon bröt sig fri. Helt plötsligt var det bara jag som ljög och bedrog och vi satt inte i samma båt längre som vi gjorde innan. Det gjorde att jag fick svårt att uttrycka mig och visa vad jag kände för henne. Man kan tycka att jag borde valt henne, men så här i efterhand är jag inte alls lika övertygad. Kanske till och med skönt att jag inte gjorde det. Jag vet inte, kommer aldrig få veta om jag gjorde rätt. Men jag sitter inte här och tycker synd om mig för jag vände henne ryggen med så det var inte mer än rätt mot mig att hon gjorde samma sak mot mig. Kan inte begära mer. Kan till och med tycka att det var riktigt starkt och bra gjort av henne att lyckas bryta från mig. Hon mår säkert bättre idag än vad hon gjorde på "min tid". Don är väl ett bra exempel på att det faktiskt finns kvinnor som inte nöjer sig med att vara nummer två utan faktiskt bryter och går vidare mot ett nytt bättre liv.
  • InMyDream
    Anonym (ångest) skrev 2013-10-21 14:36:41 följande:
    InMyDream: Pendlar hela tiden medan att fortsätta som jag lever nu (bra paketliv med min man och mental + fysisk närhet med min älskare) och mellan att bryta med båda. Skulle mer än gärna vilja separera från min man och starta ett liv med min älskare men det kan han inte tänka sig. På samma sätt skulle jag aldrig kunna tänka mig att fortsätta med min älskare om jag separerar från min man. Om jag separerar har jag möjlighet att träffa en ny man som skulle sätta mig först och i jämförelse med det är en otrohetsaffär inte mycket värt! - så jag förstår faktiskt din älskarinna även om det kanske gick lite fort.

    Har däremot en fråga till dig. Jag och min älskare har haft en relation i närmare 1.5 år nu och precis som er relation är vår långt ifrån enbart sexuell (snart 6 månader sedan vi älskade sist men har långa samtal, skickar sms osv. flera gånger per dag). Jag har berättat för min man eftersom jag inte klarar av att ljuga för min livskamrat och far till mitt barn - oavsett om jag fortfarande älskar honom eller inte. Min älskare har dock inte berättat något, han vill fortsätta vår affär samtidigt som han inte kan tänka sig lämna sin fru.

    Så vitt jag förstår har min älskare gjort i princip samma val som du (jag har en gång berättat för min älskare att  jag vill leva med honom men jag pressar/tjatar inte på honom - om han separerar ska han göra det för att han inte längre vill leva med sin fru; inte för att jag på ena eller andra sättet övertalat honom).

    Så min fråga är: Hur lyckas du känna lycka och närhet till din fru/livskamrat samtidigt som du bedragit henne under en så lång tid? Inte alls menat att vara dömande! (min älskare har ju gjort samma val och honom har jag all respekt i världen för). Jag är bara uppriktigt nyfiken eftersom jag inte begriper hur ni tänker.
    Går inte att jämföra så jag kan inte förklara det. Jag berättade tidigt för min partner om min otrohet och har jobbat på att återfå hennes förtroende sedan dess, ge vårt långa förhållande en ny chans för det tyckte jag det var värt och dessutom när det är barn inblandade. Jag har inte på samma berått mod som din älskare velat både ha kvar både frun och älskarinnan samtidigt. Insåg att det var helt ohållbart för både mig och henne. Jag försökte bara köpa mig tid i hopp om att den rätta känslan skulle infinna sig. Jag har varit uppriktigt förvirrad om vad som är bäst för mig för båda har fantastiska sidor och jag kunde inte välja bort någon även om jag visste att jag var tvungen för det gick inte att fortsätta. Det tragikomiska är att nu sitter jag snart själv för jag har förlorat båda, men det är väl rätt åt mig antar jag. Men då är det väl så då att ingen av dem var rätt för mig just nu.
  • InMyDream
    Anonym (Mamma) skrev 2013-10-21 15:48:28 följande:
    Jag är där oxå

    Har haft ett förhållande med min kollega i snart 5 år. Till & från, dock har vi inte haft sex så många ggr, men likväl kontakt.

    Vi bestämde i veckan att det fick vara slut nu för det är för mycket känslor inblandade. Men i fredags föll vi dit ändå
    I helgen har han haft sån otrolig ångest, knappt jag vågar titta på han idag....

    Funderade mycket i helgen, men inser ju att oavsett om jag vill leva med min familj eller inte så är detta inte rätt. Inte mot varken min eller hans familj.
    Så vi har bestämt oss nu för att detta får vara slut, det går bara inte längre.

    Jag skall satsa på mig & min familj, gå i familjeterapi & försöka reda ut våra problem, om det sen inte går så får det bli skilsmässa, men då har vi iaf försökt.
    Vad gäller kollegan, tja han blir jag ju inte av med, för byta jobb tänker varken han eller jag göra, så vi får bara härda ut. 
    Hur fan det nu ska gå !!! 
     
    Jag antar att du inte tänker berätta för din man eller? Jag kände att jag inte kunde leva med ovissheten om det skulle komma ut så jag berättade. Var det rätt? Vet inte för det har satt så otroligt många käppar i hjulen. Känns som det aldrig kommer att gå att få tillbaka hennes tillit och vi har jobbat i över tre år nu. Hon kommer aldrig förlåta och hon kommer alltid dra upp detta när det passar henne. Hon sörjer och lider fortfarande. Hade jag fått välja nu så hade jag inte berättat utan bara satsat helhjärtat på att komma till rätta med problemen. Men vill du ha till en rejäl förändring, då berättar du, men tänk på att det aldrig blir som förut.
    Lycka till!! 
  • InMyDream
    Anonym (Gick inte) skrev 2013-10-21 19:58:04 följande:
    Eller så var båda rätt men du sumpade det...! De val du gjorde fick konsekvenser. Du kunde ju valt annorlunda och haft en av kvinnorna kvar i ditt liv, eller hur?!
    Jag så kan man ju se det, men det var inte så att min älskarinna har suttit trogen vid min sida och väntade i tre år. Vår relation har varigt väldig stormig under tiden av naturliga skäl då otroheten uppdagades. Jag har haft väldigt svårt att tyda hennes signaler och det har inte varit klart för mig om hon verkligen ville satsa på oss, men visst så här i efterhand har jag förstått att hon menade allvar. Vi hade helt enkelt väldigt kul ihop och drog till varandra på ett härligt sätt. Det förstod jag nog först när hon hux flux lämnade sin man och började på allvar kräva att jag också skulle lämna. Jag fick panik och kände om jag ska lämna så ska det vara utan påverkan från min älskarinna utan det ska vara ett eget medvetet val. Jag vill inse att det rätta för mig är att lämna oavsett älskarinnan eller inte. Nu när jag inte har älskarinnan har jag trots det kommit fram till att det rätta för mig är att lämna, men jag kommer satsa på min familj hela vägen in i kaklet. Men nu har jag iallafall insikten om vad som är bäst för mig och det är hennes förtjänst. Vad roligt för dig att det har gått bra för dig och att du har hittat en ny man men jag hör en väldigt bitter underton i det du skriver så det märks ganska tydligt att du har blivit ordentligt bränd på vägen vilket jag beklagar. Vad tror du hade hänt om din älskare hade lämnat för din skull? Hade det fungerat mellan er eller var han bara en hjälp ur ditt förra förhållande? Det är precis det jag tycker är så svårt att veta. Jag vill inte hoppa in i något nytt som ganska omgående tar slut på grund av att förutsättningarna blev fel från början. Är det på riktigt eller ser man bara rosa moln på grund av att man har det jobbigt hemma? Somliga är väl trögare i sin insikt, men när det väl är på plats då blir det långvarigt. Du ser det som att jag står ensam kvar på perrongen, men jag ser det som att jag har vunnit min egen insikt och börjat värdera hur jag vill att en kärleksrelation ska se ut. Det visste jag inte innan.
  • InMyDream
    Anonym (en till) skrev 2013-10-22 10:05:35 följande:
    Det är endast dina tolkningar Fool. Jag hade önskat att det var mer ok att ha vänner utanför sin relation. Även vänskapliga och med beröring. Då hade det säkerligen blivit färre otrohetsfall.

    Att jag har bedragit min fru får jag leva med och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter och lyssnar gärna på andra. Vet att det finns många vilsna själar som är oerhört sårade i sina förhållande och som är medvetan att de också sårar andra.

    För egen del hade min vänskap kunnat lösa alla knutar om nu vänskap hade varit mer accepterat  dels i mitt eget förhållande men också i stort. Jag vet också att det är många som har förlorat andra vänner, borttvingade från sin  partner, som inte klarat av att man även kan dela sitt liv med andra. Hade det varit så, hade jag klarat av att ta mig ur mina djupare svackor. Nu gör jag inte det
    När jag var mitt i min dubbelrelation så gick mina tankar också åt samma håll som dina verkar göra. Är det så att man kan älska flera samtidigt, kan man ha känslor för många olika, kan jag tänka mig polyarmorism? Tänk om det hade varit acceptabelt i min nuvarande relation att ha känslor för andra? Varför känner jag så mycket för två olika personer? Alla personer har ju positiva egenskaper som man tycker om så varför kan man inte få kombinera dessa? Är det kanske så att jag ska leva i ett öppet förhållande istället, men jag lever i ett strikt monogamt? Varför kan jag inte lämna min nuvarande relation trots att jag har så starka känslor för min älskarinna? Men när det blir en riktigt djup kärleksrelation vill man inte dela den med någon annan så jag kom fram till att det var inte rätt för mig även om jag inte hade lika stort problem med det som min älskarinna fick och min parter också skulle haft om hon visste. Så en viss släng av poly kanske jag är, eller? Men det fungerar ju inte så bra med familj, mamma, pappa, barn, hus, bil grejen oftast. Familjepaketet. Man börjar vända upp och ner på allting i en situation som du är mitt i...
  • InMyDream
    Anonym (en till) skrev 2013-10-22 11:20:34 följande:
    Jag försöker komma ur mitt förhållande. Jag kan inte leva med flera, men innan dess måste jag få svar på mina frågor. Jag har genom min vän (eller älskarinna som Fool vill att jag kallar henne ;)) hittat tillbaka till mig själv och återigen hittat ett värde i livet som min fru har lyckats bryta ner med sin misshandel.

    Om jag är otrogen eller inte är för mig helt egalt. Jag kanske blir "skurken" om det kommer fram, men det gör mig inget. Det viktigaste är att jag blir en hel människa och att min fru kanske kan hitta sitt liv. Däremot har jag en stor rädsla för vad som händer. Begära polisskydd för mig och mina barn? Begära att min fru aldrig får träffa sina barn? etc...etc...Känns betydligt värre och större än att jag är tvungen att erkänna för mig själv att jag är otrogen  
    Vill du inte alls jobba med ditt nuvarande förhållande? Du använder alltså din älskarinna som en slags livboj? Jag känner igen mig mycket i det du skriver så jag förstår nog ganska bra vad du går igenom. Glöm inte att söka polisskydd för din älskarinna och hennes familj när det kommer fram.
  • InMyDream
    Anonym (Saknar tiden...) skrev 2013-10-22 14:14:19 följande:
    Sluta klandra er själva och säga att otroheten är omoraliskt etc... De andra gör det säkert åt er redan.
    Livet ibland blir inte som man har förväntat sig eller planerat.

    Jag har varit otrogen med en man under en period i mitt liv. Min bästa tid ever!
    Gud vad jag kände mig uppskattad och sedd, berömd och älskad! 
    På grund av olika diverse omständigheter fick jag och den andre mannen gå skilda vägar. Vi blev inga fiender eller så... Hade fortfarande starka känslor då vi skildes åt. Kan sakna honom ibland och troligen han mig...
      
     Hade en relation hemma där min man slutade att vara rolig att leva med. Ville inte skiljas på grund av små barn. 
    Lever fortfarande med pappa till mina barn och lider i tystheten. 
    Vet varken in eller ut... 
    Önskar att jag vara den starka kvinnan som kunde bara skita i allt och ta ut skiljsmässa...
    Men jag gör inte det. Fattar inte heller varför inte min man lever kvar med mig? Han ser att vi inte älskar varandra längre. Vi är bara ett föräldrapar och ingenting annat.

    Lycka till alla olyckliga men goda kvinnor.
    Skäms aldrig för er otrohet! Det gör inte jag!  
      
      

            
    Bra skrivet.

    Hoppas det gäller oss olyckliga men goda män också som lider i tysthet...
  • InMyDream
    Anonym (?) skrev 2013-10-23 01:30:19 följande:
    Vad hade du behövt för "intyg" på att hon verkligen skulle vänta ut dig? Hon ville ju ha dig men du ville inte ha henne. Finns det något hon hade kunnat gjort för att få dig att förstå att det du är i inte är lika givande? Kärlek handlar ju om att både ge och ta, framförallt ge. Hade du velat bibehålla vänskapen eller vad exakt ville du ha kvar? 
    Vad hade kunnat få dig att ta henne i första hand? 
    Mitt hjärta finns hos min älskarinna och det vet hon säkert även om jag aldrig sagt det till henne, men mitt förnuft, min ansvarskänsla och min plikttrogenhet finns kvar hos familjen. En känsla av att försöka reparera det som var trasigt hemma. Jag har inte valt bort henne även om hon säkert känner så, men insåg också att det var omöjligt att ha henne kvar. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne och det var ett år sedan vi bröt definitivt. Jag var inte redo att lämna då för jag hade inte gett min familj en ärlig chans. Jag kunde helt enkelt inte välja bort familjen och behövde mer tid. Hon satte hårt mot hårt och det slutade med att vi gick skilda vägar och jag är glad både för min och hennes skull att hon gjorde det även om jag önskar att vi fortfarande hade haft kontakt. Vår tid var inte rätt helt enkelt. Men det fanns en stor osäkerhet för mig runt henne som gjorde att jag inte kände mig riktigt trygg. Jag vet inte hur jag hade gjort om hon istället för att ställa "lämna"-kravet hade agerat annorlunda. Varför kunde hon inte säga istället att det som händer det händer. Jag tror att kärleken vinner till slut om den är på riktigt och eftersom hon stegade ur mitt liv så var den väl inte på riktigt då antar jag. Kan inte dra någon annan slutsats. Incitamentet för mig att lämna nu är mycket mindre än när hon fanns i bilden. Nu kan jag lägga all min energi på att reparera istället. Men det känns ofta som jag inte satsar helhjärtat för mitt hjärta är delat i två delar. Tiden och tryggheten hade nog gjort att jag hade valt henne i första hand, men hon valde att inte ge mig den. Förstår väl att hon var ivrig att hitta riktig kärlek när hon väl brutit sig loss från sin man men till mig gav det väldigt konstiga signaler och jag kände mig väldigt billig. Att få höra att hon inte var intresserad av att ge mig tid är ingenting man vill höra och då ställer man sig frågan om det verkligen är på riktigt. Nu har hon också bevisat det genom att vara med andra och det är inte heller speciellt attraktivt. Om hon inte aktivt tagit avstånd från mig hela tiden och troget visat sin kärlek kanske jag hade valt henne tillslut för man gör ju val hela tiden och inte bara vid ett tillfälle. Samtidigt som hon säkert tycker att eftersom jag kommer inte till henne (väljer henne) så då betyder hon inte tillräckligt mycket för mig. Det blir ett låst läge. Jag vill heller inte begära att hon ska vänta på mig och det gör hon ju uppenbarligen inte så jag borde vara nöjd. Det är väl därför det blir omöjlig och olycklig kärlek.
  • InMyDream
    Anonym (Saknar tiden...) skrev 2013-10-23 11:11:50 följande:

    Svar till In My Dream

    Till hennes försvar så förstår jag hennes reaktion och agerandet.
    Jag har varit i nästan likanande situation (nästan).
    Vi kvinnor och män är annorlunda i vårt sätt att analysera och bemöta olika känslor och händelser.

    Jag har en lång story och tror inte att jag orkar att berätta. Men skulle jag göra det så hade du sett likheter i våran agerande och förstått bättre varför.

    Tvivla inte på att hon älskade dig. Bara för att hon söker sig till andra direkt efteråt betyder inte att du inte finns "hos henne", det är bara ett sätt att bearbeta. Tro mig hon har lidit... Att säga till en kvinan som man älksar att "ge mig lite tid" är ibland det samma som:" du kommer aldrig att få mig!"

    Synd att det inte blev "ni".
    Hoppas din familj kommer att tacka dig för uppofringen.
    Min gör inte det...


    Jo, jag tycker nog faktiskt att de gör det. Om man visar massor med kärlek så får man kärlek tillbaka. Om det räcker för mig, det vet jag inte, men just nu räcker det en liten bit. Det är iallafall mycket bättre än innan otroheten, men det har varit en lång resa hit med många djupa svackor. 

    Vill bara vara tydlig med att jag aldrig bad om mer tid för det är ju lika med att be henne vänta. Därför sa jag egentligen tvärsom d.v.s. att vi måste sluta ses och slutade ta kontakt, men menade naturligtvis att hon skulle vänta på mig och ge mig mer tid. Oj, vad konstigt det lät Hon gjorde som jag sa, men det var ju inte det jag egentligen ville. Jag ville naturligtvis att hon skulle vänta på mig, men det kunde jag ju inte säga. Suck vad det märkligt och fel det kan bli... Jag tyckte någonstans att det var fel av mig att ta kontakten med henne nu när jag fortfarande var kvar, men önskade hela tiden att hon fortsatt göra det utan att pressa mig. Men jag förstår och har respekt för hennes agerande fullt ut. 

    Man blir rikare av alla erfarenheter och det här har definitivt gett mig mer insikt om mig själv och mina behov även om det tyvärr inte blev "vi". 
  • InMyDream
    Anonym (en till) skrev 2013-10-23 11:34:27 följande:
    Undrar en sak...för nu är det bara allt jobbigare. Är det någon som kunnat gå direkt in i ett nytt förhållande när man avslutat sitt gamla?  Dvs att lämna allt efter kanske 20 års giftermål..barn, släkt, stugor, båtar och annat man gemensamt byggt upp. Klara av att bygga upp något nytt samtidigt som man måste ordna allt gammalt. Kan inte tänka klart utan det bara snurrar. 
    När jag var i din sits och funderade på exakt samma sak så försökte jag bara ställa in mig på hur det skulle bli att leva själv och bygga upp mitt eget liv själv med barnen. Eget boende, få igång varannan vecka procedurerna, alla saker som ska fördelas, hus som ska säljas. Ville inte se det så som att jag dyker in i något nytt direkt för då har man alla odds emot sig tror jag. Statistiken där är nog inte alltför ljus. Full fokus på att bygga upp dig själv i ett eget liv skulle jag säga, men jag spekulerar bara.
Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek