• Fool

    Att komma över omöjlig kärlek

    Anonym (Vilsen) skrev 2014-02-18 15:59:28 följande:
    ja, hans sambo vet om detta.
    men hon och min man vet inte allt.
    jag och den andra har valt att inte berätta allt. vad det är tänker jag inte gå in på .
    jag har nog berättat mer för min man, än vad han gjort. men de får han stå för.
    jag har brutit all kontakt med henne. inte sett eller pratat med henne och så vill jag ha det.
    jag valde ju att berätta för min man att vi haft kontakt igen. det tror jag inte den andra sagt,
    han kanske nämnt det, men tror inte han sagt till henne vad vi skrivit till varandra.
    Vad händer om hans fru får reda på hela storyn och tar kontakt med din man ?
    Är det inte bättre att lägga alla korten på borde och få det överstökat än att riskera att det kommer fram ändå senare och kanske raserar allt ni får början om från ruta ett ?
  • Fool
    Anonym (Vilsen) skrev 2014-02-19 21:17:43 följande:
    våra respektive vet det dom behöver veta. och jag vet att han inte kommer säga nåt mer. jag lovar, jag vet.

    Nja , vad dom behöver veta är väl egentligen upp till dem att bestämma inte dig och din fd älskare , vanligtvis brukar det vara så mycket som möjligt eftersom man dels vill ha ALLA fakta när man ska besluta om man vill eller inte vill ge sin partner en andra chans ( det gäller väl de flesta viktiga beslut man tar i livet ?) Och dels för att man inte vill att små detaljer som senare kan komma att riva upp alla gamla sår. Man vill oftast få det överstökat en gång för alla. Att börja om från ruta ett för att någon ny liten detalj dyker upp är extremt destruktivt och krävande. Glöm inte att det oftast är lögner och smusslande som oftast gör den absolut största skadan , mycket mer än otroheten i sig. Om ni nu ska göra en nystart i er relation , börja om på ett blankt papper varför då undanhålla saker ? Är inte det som att börja om fast på ett skrynklig och solkigt papper istället för ett nytt och fräscht ? Varför fortsätta med samma "han kommer aldrig få reda på det" beteende när ni gör en nystart ? Borde inte din mans beslut att ge ert förhållande en till chans vara baserat på alla fakta och inte på bara de fakta som du och din fd läkare låter honom se ? Dvs att han väljer dig för att han verkligen vill det och inte bara för att han inte är medveten om alla fakta ? Känner bara så onödigt på nåt sätt , när ni ändå offrar så mycket av er tid och energi , tom flyttar
  • Fool
    FeliciaA2 skrev 2014-02-20 07:24:31 följande:
    Det kan ju faktiskt vara så att TS man/sambo har en egen fri vilja om hur mycket han vill eller inte vill veta. Jag är nästan säker på att om han haft behov av total insikt så hade han frågat. Det känns som om du omyndigförklarar den stackaren. Han kan dessutom vara en av de personer som faktiskt inte vill veta allt. Ja vi finns...det vet du. 

    Med tanke på hur nära familjerna var varandra så kan det knappast vara mycket som inte är berättat. Samlagsställningarna, exakt var de hade sex, hur ofta, vem som var bäst i sängen och andra detaljer hör inte hit om inte sambon frågar själv. Alla är inte obsessive gällande dessa detaljer men är man det så framgår det säkert av de diskussioner som förekommer mellan paret. 

    Hur djupa känslorna var/är tycker jag inte heller hör hit OM man tagit beslutet att jobba sig mot en ny lösning vilket de redan har gjort. Man är inte ett offer för sig själv även om man har djupa känslor för en annan. Man kan lära sig att hantera detta. Man kan lära sig att älska sin partner för det han/hon är med bra kommunikation. Men man behöver inte  omyndigförklarande av varandras önskemål och behov. Eller drivkraft. 

    Det viktiga är att prata och låta behoven styra samtalet. Samma recept gäller inte för alla @Fool
    Beror på vad man menar med detaljer , man kanske inte behöver veta exakt vilka ställningar dom körde , hur länge osv , däremot finns det andra saker som ÄR viktiga för ett fortsatt samarbete , vissa saker kan tom vara avgörande för om man vill eller inte vill fortsätta leva med sin partner eller ej , och den chansen förnekas han iom att han får höra den "bantade" versionen.... Nu är Vilsen knapphändig med vad det är hon har uteslutit , jag menar det finns väl en anledning till att människor ljuger som sin otrohet ? Och jag tror knappast det är för sin partner skull man ljuger utan för att man vill begränsa skadorna.

    Dessutom rent generellt , vad är poängen med att ljuga om man redan öppnat pandoras box ? När skiten redan träffat fläkten och man håller på att moppa upp , vad är då poängen med att ljuga ? Jag tror att även du inser hur viktigt det är att den som varit otrogen kan visa 100% ärlighet , vilket är extremt viktigt för att den bedragne ska kunna återfå sitt förtroende för personen. Jag tror även du är medveten om att det är lögnerna som gör den absolut största skadan vid otrohets dramer.... så vad är då poängen med att ljuga ?

    Dessutom tror jag att av de par som överlever en otrohet så är det nästan uteslutande de som lagt ALLA korten på bordet som överlever , de som sätter igågn och mörkar och ljuger tror jag en majoritet inte klarar det just pga lögnerna gör så stor skada för förtroendet.

    Så ja , ärlighet är extremt viktigt i otrohetsdramer
  • Fool
    Anonym (Vilsen) skrev 2014-02-20 08:33:23 följande:

    Min man frågar inte så mycket. Han vill inte veta alla detaljer. Samma gäller hans sambo. Som jag tidigare sagt, så kan jag lova att jag sagt mer om vad som hänt..vad som skrivits och sånt. Jag tror inte hans sambo förstår hur starka känslorna var mellan oss. Jag tror han dragit den finare versionen av allt. Men de får stå för han. Dom lever ilag idag, men jag vet att dom lever som vanligt. Med andra ord inte ett lyckligt förhållande. Men jag och min man ska bli lyckliga, som vi var innan. Jag vet att vi kan det, vi är redan på god väg dit. Vi ringer sms nästan hela tiden. Jag är ärlig med mina känslor. Jag säger när jag saknar den andra. Min man vill veta när kli känner mig nere, då är jag ärlig att säga när ja mår lite nere. Och detta kommer göra ont, ett bra tag till. Nyss såg jag att den andra skickar bilder till andra tjejer, och jag vet han är flörtig av sig. Och då börjar jag genast tänka, skickar han lika som till dom som han gjorde till mig??? Och jag blir arg på mig själv, för jag vill inte tänka på han. Men de gör ont i mig. Blir avundsjuk och ledsen. Men jag vet det löner gå över, då känns de lite bättre.
    Hur lätt är det att fråga om något man inte vet om ?
    Han kanske litar på att du kan kläcka ur dig hela sanningen på en gång ?

    Om han ber dig berätta vad som hände (vilket jag antar att han gjorde) så tror jag det är ganska självklart att man då vill höra ALLT som hände och inte bara dom bitarna du anser att han behöver höra ?

    Berätta vad som hände betyder INTE berätta vad som hände med utelämna dom bitarna som är mest obekväma för dig. Vilket jag tror att du förstår
  • Fool
    provalarm skrev 2014-02-19 23:11:31 följande:

    Håller med dig i avseendet att man bör ( inte ska) ha rena ark men om det nu inte skulle vara fallet så är det även viktigt att mannen inte grottar ner sig i var minsta detalj för det har ingen av dem nytta av när de ändå beslutat att gå vidare. Låt TS berätta det hon förmår sig att berätta....
    Ja exakt , det är viktigt att allt skit kommer fram , berabetas och läggas bakom en så man kan starta om från ett rent ark utan nån liten smutsbit kvar som kan komma att infektera såren senare.

    Hur stor detaljrikedom den bedragne vill ha är helt och hållet upp till den bedragne att avgöra , inte den som bedragit , om personen frågar så ska personen oxå få det UTAN att utelämna något. Så fort man börjar utelämna en detalj där en detalj här så hamnar man på fel spår där den bedragne får dra fram saningen bit för bit och där den som bedragit svarar så knapphändigt som möligt , endast de absolut nödvändigaste men inte ett uns mer.

    Att säga att "Låt TS berätta så mycket hon förmår" går ju tvärt emot det du tidigare skriver om att börja på rent ark , det är som sagt inte upp till TS att bestämma hur mycket info hennes man behöver veta utan upp till honom , TS borde ha kläckt ur sig HELA storyn på en gång , vill hennens man sedan ha fler detaljer så är blir det så , vill han inte ha fler detaljer så behöver han inte.

    Nu är det iof svårt att spekulera i om det hon utesluttit är viktigt eller ej , men man kan fråga sig varför hon öht uteslöt ssaker från början ? Och är det inte upp till hennes man att avgöra om det hon uteslöt är var viktigt eller ej ?
  • Fool
    Fool skrev 2014-02-20 10:41:19 följande:
    Hur lätt är det att fråga om något man inte vet om ?
    Han kanske litar på att du kan kläcka ur dig hela sanningen på en gång ?

    Om han ber dig berätta vad som hände (vilket jag antar att han gjorde) så tror jag det är ganska självklart att man då vill höra ALLT som hände och inte bara dom bitarna du anser att han behöver höra ?

    Berätta vad som hände betyder INTE berätta vad som hände med utelämna dom bitarna som är mest obekväma för dig. Vilket jag tror att du förstår
    Missförstå mig nu inte Vilsen , jag är glad över att du och din man håller på och tar er igenom er kris och hoppas verkligen att ni lyckas med det. Jag tycekr dessutom det var väldigt starkt av dig att visa din man din fd älskares forsatta inviter.

    Jag tycker bara det är völdigt onödigt att ljuga om sin otrohet när man redan har fått en ny chans , jag tycker att din partner hade förtjänat (nu när han ändå gav dig en ny chans) att själv få avgöra vad som var viktigt och vad som inte var viktigt , dvs hela storyn

    Men nu vaklde du tyvärr att ljuga ,och vi får hålla tummarna för att din man inte börjar ställa fler frågor , för då hanmar du i en tuff sits där du får välja mellan att forstätta ljuga för att täcka upp för den första lögnen , eller att säga sanningen och riskera att öppna alla såren på nytt. Hur som helst har du redan gjort ditt val och vi får hoppas på att det går bra ändå.
  • Fool
    FeliciaA2 skrev 2014-02-20 14:41:24 följande:

    Hur får du detta @Fool  och övrigt trådinnehåll till att TS har ljugit? 
    Att undanhålla information är detsamma som att ljuga , i båda fallen har det samma syfte
  • Fool
    FeliciaA2 skrev 2014-02-20 15:08:36 följande:
    Har du inte läst att han inte vill veta detaljer (se min föregående kommentar). Jag tycker nog man skall situationsanpassa sitt tyckande här. Och läsa och  försöka förstå det som TS skriver.

    Man kan inte pressa på sanningen på en som inte är beredd att ta emot den.
    Det där är en väldigt vanligt undanflykt.... varför sa du inget ?.... du frågade ju inte ?
    Den är en klassiker när det gäller ottrohet att man bara säger det som är absolut nödvändigt och inget mer.
    Jag tror att alla (ink den som varit otrogen) är väl medvetna om att om den som blivt bedragen ber om att får höra vad som försigåtts så vill man ha storyn i sin helhet och inte bara dom delarna som den som varit otrogen anser är nödvändiga. Jag anser som sagt att det är upp till den bedragne att avgöra hur mycket information / detaljer man vill ha och inte den som bedragit.

    Man ska inte pressa på sanning nej , men man ska heller inte undahålla information , om man är ärlig i sina intetioner kan man tex fråga den bedragne hur mycket information han / hon vill ha så får personen själv avgöra. att ge sig själv rätten att censurera informationen är detsamma som att förnekar den bedragne rätten att själv välja hur mycket han / hon vill veta.
  • Fool
    provalarm skrev 2014-02-20 17:48:35 följande:

    Får mig att fundera hur du gjorde.. det låter som om du blivit bedragen eftersom du predikar rätt friskt.

    Har man bestämt sig för att gå vidare och känner att man kan det med det man redan har av information så leave it be...

    Jo jag har varit med om en otrohet , precis som så många andra här.
    Predika är lite beroede på hur man ser det , om du med predika menar att ge min syn på saker kring otrohet så predikar du nog lika mycket , skillnaden är väl att vi kanske förljer olika evangelium , hade jag "predikat" från samma evangelium som du gör , dvs haft samma uppfattning som du , så hade du nog uppfattat mina inlägg som något annant.

    Dessutom om du läser lite noggrannare så kanske du lägger märke till at min "predikan" oftast kretsar kring hur man hanterar otroheten och inte kring själva otroheten i sig , dvs lögner , mörkande , etc... det vanliga.

    Jag anser helt enkelt att , visst människor kan begå fel , inget konstigt med det , men borde man väl oxå kunna stå för det rakryggat och utan en massa ursäkter och bortförklaringar ?
  • Fool
    provalarm skrev 2014-02-20 18:37:41 följande:

    Nej, jag tycker däremot att du är ganska konklusiv och påståelig. Och snabb i dina bedömningar..    Jag tar inte sida i det här ämnet.. Jag är en åskådare  och inte involverad i historien på något sätt. Du går ut ganska hårt om hur du hade velat bli bemött av den som var otrogen mot dig men människor är olika i reaktion och tanke.
    Tja alla är olika.... intressant psykoanalys av mig som person.... men visst var och har rätt till en åsikt.... skulle jag analysera dig så skulle jag anta att du har extremt klyshiga åsikter (såna som man oftast ser i amelia) som speglar djup okunskap och brist på erfarenhet , men en gnutta naivitet , cynism och dubbelmoral (då man anser vara lite bättre än alla andra för att man anser sig vara neutral och odömmande)
  • Fool
    provalarm skrev 2014-02-20 18:37:41 följande:

    Nej, jag tycker däremot att du är ganska konklusiv och påståelig. Och snabb i dina bedömningar..    Jag tar inte sida i det här ämnet.. Jag är en åskådare  och inte involverad i historien på något sätt. Du går ut ganska hårt om hur du hade velat bli bemött av den som var otrogen mot dig men människor är olika i reaktion och tanke.
    Om hur jag hade velat bli bemött.. kanske det... men jag tror faktiskt att de allra flesta människor vill bli bemätta med ärlighet och omtanke och inte med svek och lögner , vad tror du ?.... visst är är alla människor olika i reaktion och tanke.... men samtidigt om man nu reagerar på ett sätt som innebär något negativt för andra människor så får man väl oxå acceptera andra människors reaktioner och tanka på sina egna reaktioner och tankar ?
  • Fool

    Bara för att göra saker riktigt tydliga eftersom den här debatten verkar spåra ur totalt....

    Vilsen skriver något in stil med "men jag har inte berättat allt".... vilket inte säger någonting om exakt vad det är hon har uteslutit. Iom att vi inte vet vad det är som har uteslutits så kan vi heller inte veta om det var eller inte var något som var viktigt för hennes mans beslut att ge henne en ny chans.

    Det kan vara något trivialt som inte hade påverkat hans beslut och som han helst sluppit veta
    Men det kan oxå vara något som hade påverkat hans beslut starkt

    Jag anser att man inte ska utesluta saker när man berättar om sin otrohet ,andra anser att det är ok att göra så , smakfråga helt enkelt som inte längre spelar något roll eftersom det redan är gjort.

  • Fool
    Anonym (Vilsen) skrev 2014-02-21 16:30:11 följande:
    Jag har inte ljugit om nåt. Men jag och den andra valde att inte berätta vart vi haft våra möten,vilka ställningar vi haft. Vad som inte skrivit i alla sms. Och så vet dom inte att vi varit nära att bryta upp med våra respektive. Sen var min man väldigt noga med att inte vilja veta allt som skrivits eller som har med sex att göra. Alla är olika. Vissa vill veta allt. Andra inte.
    Dåså , då klarnar bilden lite , det mesta (förutom hur starkt ni kände för varandra) verkar vara i linje med din mans önskan att inte få veta detaljer kring själva sexet och vad ni sagt och skrivit till varandra.

    Nej alla vill inte veta detaljer speciellt kring sexet , tror tom det är ganska vanligt , för den som varit otrogen är det ett spännande , romatiskt , pirrigt och fint minne , för den bedragne är det bara allmänt äckligt och något man inte alltid vill höra.

    Däremot tycker jag som sagt att det är upp till den bedragne att avgöra vad de vill veta , i ditt fall verkar ju det som sagt stämma ganska väl med din mans önskemål , men det är inte alltid det är så. Det jag skriver om är när den som varit otrogen på egen hand ger sig själv rätten att själv bestämma hur mycket den bedragne behöver veta , helt och hållet baserat på sin egen "smak". Jag tror att det ganska lätt kan bli så att storyn den bedragne får då blir extremt bantad , En relation på 2 år blir "en engångsgrej" , osv. Då blir det väldigt svårt för den bedragne att göra sig en realistisk bild över det han ska förhålla sig till och avgöra om han vill eller inte vill förlåta. Och då kan det lätt bli felaktiga beslut som  båda senare får ångra , om inte annat blir den bedragne mer eller mindre lurad till ett beslut baserat på falsk info , eftersom personen kanske valt annorlunda om han haft hela storyn från början. Det säger ju sig självt att det antagligen är lättare att förlåta en engångsgrej än något som pågått i 2 år ?

Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek