• Marren

    Har man chans att bli gravid vid 41?

    Är nyligen fyllda 41 år och skulle gärna bli gravid igen. Är det någon idé att ens försöka eller kommer vi bara bli besvikna!? Någon som vet vad man har för chanser och finns det i så fall några tips och trix för att lyckas? Oerhört tacksam för svar!

  • Svar på tråden Har man chans att bli gravid vid 41?
  • Blingbling

    Jag instämmer med "föregående talare" (kossann), Pergotime hjälpte mig också - i kombination med Munkpeppar att bli gravid...5+3 idag

  • Grace77

    Var det inte en artikel om fertilitet häromdagen? Att ålder inte alls spelar så stor roll som det sagts i alla tider?
    Nån som läste den?

  • Fridiz86

    min mamma blev oplanerat gravid när hon va 44år fick min lilla syster när hon hade fyllt 45år. så visst går det =)

  • Blingbling

    Grace77, vet att jag läst här på FL att några diskuterat en sådan artikel, men har själv inte lokaliserat den.

  • Blingbling
    Fridiz86 skrev 2013-08-10 00:34:43 följande:
    min mamma blev oplanerat gravid när hon va 44år fick min lilla syster när hon hade fyllt 45år. så visst går det =)

  • Anyah

    Jag fick barn för två år sedan när jag var 43 1/2. Fick ett missfall året innan.

    Jag hade ätit pergotime i tre månader men slutade månaden innan jag blev gravid.

  • Missdeluxe

    Jag är 46 och upptäckte nyligen att jag är gravid i vecka 5. Vi har även en snart 5-åring och nu är frågan om jag ska behålla barnet eller inte. Jag känner mig inte alls gammal utan frågan är om det är snällt mot barnet att ha en "gammal" mamma. Pappan är 38 år så han är mycket yngre. Vi är friska och håller oss pigga med träning. Kommer ihåg att det va en tuff period när man inte fick sova nånting på nätterna och orkar jag det igen. Just nu tycker jag livet flyter på och Elias är en pigg och frisk pojke. Risken att få ett Down syndrom barn är väldigt stor, men jag vet att man kan göra moderkaksprov och fostervattensprov. Gjorde aldrig det när jag väntade Elias, utan bara en KUB/NUPP och den visade att risken var väldig hög, men ultraljudet visade inga tecken på det.

    Som sagt det går att bli gravid och vi har inte legat i och försökt att göra barn utan haft sex när lusten har fallit på.

  • Marren

    Ååå va det är roligt att läsa era solskenshistorier. Det peppar mig ska ni veta 😊👍Annars hör man ju mest hbara hur SVÅRT det är att bli gravid efter 40... Om ni har några "tips o tricks" på vad man behöver tänka på/undvika så är jag också jättetacksam för det 😊

Svar på tråden Har man chans att bli gravid vid 41?