Inlägg från: skogsvitter |Visa alla inlägg
  • skogsvitter

    Vet inte om jag vågar amma i sängen längre...

    Men va? Jag liggammade och somnade typ jämt i svåra perioder med mina två. Varför skulle du kväva bebisen menar du? Äter du sömnmedicin? Om inte så känner man ju liksom att det ligger en bebis där, man vet ju det även i sömnen och man ligger still av den anledningen.

    Hur gammal är han?

  • skogsvitter
    keron skrev 2013-06-17 20:04:02 följande:
    Jag har alltid ammat i sängen på kvällen och natten och somnat själv också, har aldrig oroat mig för att rulla över barnet. Jag tror att så länge man är nykter så gör man helt enkelt inte det.
    Precis. Är man full eller går på tunga mediciner är det såklart en annan femma...
  • skogsvitter
    FrökenLöken skrev 2013-06-17 20:10:49 följande:

    Det är bara att amma och hoppas på det bästa? (För visst händer det olyckor vid samsovning med bebisar, det var väl inte för alldeles för länge sedan de avrådde helt från att sova med bebis?).


     


    Men som sagt, jag ammade också min i sängen, hon klarade det finfint.


    Det är bara om man ligger trångt i en soffa alternativ om mamman varit påverkad av något eller dylikt. Stora, tjocka kuddar och tjocka täcken som man slänger över sig själv och bebisen är naturligtvis också en stor fara, men det är väl ändå sunt förnuft att man inte täcker bebisen med sånt?? Vad jag minns så är det ingen av alla de studier som gjorts på samsovning som påvisat en endaste olycka när det varit under sk säkra förhållanden.
Svar på tråden Vet inte om jag vågar amma i sängen längre...