Inlägg från: Pokergirl |Visa alla inlägg
  • Pokergirl

    Kvinnliga företagare - här är vår tråd

    Icka73> jag driver enskild firma. Jag hade kontakt med almi men tyckte att det som dom hade att komma med inte gav speciellt mkt. Istället tog jag kontakt med min bank och dom har hjälpt mig med allt.

  • Pokergirl

    Kan ju passa på att meddela att jag sagt upp mitt rum nu, känns jättebra faktiskt. Hon hade förståelse för att jag ville gå vidare och utveckla mitt företag.

    Någon som vet ngt billigt ställe att lägga upp en webbutik? Tänkte handla hem lite saker och passa på att ordna en butik också, nu när jag ändå är igång!

  • Pokergirl

    Tack för tipset, men hur hittar jag henne?
    Har inte fått bestämt inflyttdatum, hon jag hyr av ska fundera på uppsägningen i helgen (har egentligen 3 mån), hoppas jag kan få den förkortad och har möjlighet att flytta in lite tidigare.

  • Pokergirl

    Ah... hittade precis var jag skulle söka, tusen tack för tipset!

  • Pokergirl

    Hur går det för alla er andra? Känns som detta blivit "min frågetråd".

  • Pokergirl

    Sirlig> Så roligt att du tog dig tid att berätta! Så spännande, du råkar inte ha en biljett över till Kina? Jag hänger gärna med!
    Visst är det roligt att ha ngt eget?! Själv funderar jag på att ta in ett makeupmärke och sälja via internet, vi får se hur det går, håller på att fundera över lämpliga betalningssätt.

  • Pokergirl

    Icka73> Jag finns fn i en skönhetssalong. Själv kör jag kroppsbehandlingar med en metod som kallar för endermologi, en djup bindvävsmassage och lymfdränage som sätter igång cirkulation, bortrensning av slagg m.m. Många kör denna behandling mot celluliter.
    Nu kom jag lite på kant med den som äger salongen, jag ville ta in en liknande maskin för ansiktet men då tog hon in ett annat märke. Då bestämde jag mig för att flytta.

    Jag var i kontakt med almi för att se vad de kunde erbjuda mig, men eftersom jag har en anställning så får jag inget startaegetbidrag och jag kände att det som dom informerade om kunde jag redan. Fick dock ett kit som hette "företagarskolan" och dom böckerna var kanon när jag skulle skriva min affärsplan. Mannen på banken var imponerad!

    Jag hade inget större startkapital utan tog av lite sparade resurser när jag startade upp, fick dock 50 000 i kredit hos banken för att täcka utgifter initialt. Har dock aldrig behövt använda mig av dom pengarna.

    Jag har ingen anställd fn men om verksamheten kommer igång ordentligt så får vi se, det är jättedyrt att anställa personal så jag jobbar hellre lite mer själv.

  • Pokergirl

    Ralleröj> Du borde ju ha fått den tycker man, lev på hoppet att den dyker upp i brevlådan imorrn.

  • Pokergirl

    Danbala> Japp, jag fick ett antal olika böcker om allt från marknadsföring till budget och lagar och regler. Rättså bra grundläggande böcker. Jag gjorde så att jag bokade tid med en man på almi och presenterade min företagsidé. Därefter så fick jag böckerna, lite tips samt en cd med online-starta-eget-kurs. Har inte använt den men det andra var ok.

  • Pokergirl

    Elfan> Jag är också på gång att starta en webbutik, var har du gjort din? Kostnad per månad?

Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd