• Maxime123

    Genomgått Utomkveds - Förvirrad inför framtid

    Jag har haft 2st utomkved. Första var en långt gången i v 11 där jag hade 2,5 liter blod i magen med akut operation i ca 4h där jag kom in i rättans tid och även borttagning av min ena äggled (trodde jag var i v8 bara eftersom jag haft mens blödningar i mellan) Blev gravid igen efter ca 1år och även där visade det sig att jag hade ett till utomkved (hade även gjort kontroll av min äggled med kontrastvätska där man inte hittade ngt fel) Fick då välja att ev bara operera bort en "bit" av äggledaren om det var möjligt men valde att ta bort den helt då jag helt enkelt inte orkade med detta igen (men äggledaren sprack under operationen så det hade inte vart möjligt att  ta bort en bit ialf)

    Vet att jag haft en klamydia som var långt gången vid 18 års ålder så det kan vara det som gjort att mina äggledare är trasiga. Men du behöver inte ha haft det, man kan ju "födas" med ärrbildning mm.

    Första utomkvedet var jag 30 år och vi hade försökt att bli gravida i ca 1 1/2 år´.

    Idag är jag 32 år gammal och är i v29 med en liten tjej i magen som vi lyckats med via IVF på första försöket. Kan verkligen rekommendera Sophiahemmet om man har möjlighet att betala själv samt få tider där. Dom är helt underbara. Och ge inte upp, hoppet är det sista som sviker en även om det kan vara en lång och jobbig väg tills den lilla ligger imagen och sparkar.

Svar på tråden Genomgått Utomkveds - Förvirrad inför framtid