• Jessica 85

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Hej! Vad härligt att det kommit in några fler här i tråden! Välkomna :)
    Vi fick reda på lite av provsvaren går och det visar sig att det fanns inga spermier i min sambosprov. Det ser inte så bra ut med andra ord och vi är ledsna så klart. Nu ska det ju utredas mer men tänk om vi inte kan få barn tillsammans?!! Inga biologiska iaf......jag grät innan jag skulle sova och har gråtit nu på morgonen med. Lugnar nog mig snart men FAAAAAAANNNNNN!!!!

  • Jessica 85

    Tack för allt stöd!
    Det känns så tudelat just nu. Skönt att veta att det inte var mig det är fel på och att allt man har gjort med äl/tester och piller inte har varit fel, det gjorde ju ingen skillnad. Men otroligt jobbigt för min sambo att få reda på resultatet. Han ska vidare utredas nu, nytt spermaprov och blodprover. Dom kollar på nån kromosomdefekt som vissa kan ha som gör att man inte producerar några spermier och andra prover för att kolla hormoner osv. Sen blir det att undersöka om det är ett faktiskt hinder nånstans på vägen eller om det är produktionen. Det avgör vad man kan göra sen. Det går ju att plocka ut om det finns men finns det inga så blir det väl alternativa förslag. Men just nu känns det sjukt jobbigt om man måste använda donator då det är min sambos barn jag vill ha. Ni vet det där fina man ser i sin partner, dom där ögonen och dragen. Jag har drömt om en liten pojke men hans blåa ögon men det blir det ju inte med donator och det är jättesvårt att tänka sig, Men nu ska det här utredas först och främst.

    Millispillis: nej det fanns inga spermier alls i provet. Skit att mensen kom! Men heja insemination :)
    linnis83: jag har ingen aning om man kan be om bara spermieanalys men ringa och fråga kan man ju alltid! Har ni flyttat till hus nu eller?? :)

  • Jessica 85
    längtar985 skrev 2014-01-14 22:58:59 följande:
    Tack för omtanken! Var 7+1 när det konstaterades men fick troligtvis misfall för ett par veckor sedan, testet var negativt idag.
    Nej, vad tråkigt! Beklagar verkligen. Kramar!

  • Jessica 85
    Samantha85 skrev 2014-01-16 18:30:34 följande:
    Hej! Känns som den här tråden passar mig. Har haft oskyddat sex sen augusti. I nov prickade vi in exakta dagar enligt en app. Mensen var försenad i 2v för att sedan dyka upp. Så frustrerande. O tre dagar efter får man reda på att sin kompis är gravid på ett försök ..va fan. Hur håller ni lågan uppe? Denna månaden har ja verkligen inte försökt att tänka på det. Förutom när ja gjorde äl test. Mens om några dagar. Man vågar ju inte ha nån stor förhoppning. Hjälp är tacksamt
    Hej Samantha! 80-90% av alla som försöker att bli gravida blir det inom 1 år så ni har stora möjligheter att bli gravida framöver. Ge inte upp hoppet då det ännu inte gått så lång tid!
  • Jessica 85
    Samantha85 skrev 2014-01-17 11:06:01 följande:
    Hur lång tid väntade du jessica85 innan ni gjorde tester? Hur gör du för att hålla lågan uppe?
    Vi höll på i över 1 år innan vi sökte hjälp och det var nu i höst. Just nu har mycket av musten gått ur mig för tillfället men då dom allra flesta ändå lyckas inom 1 år så var det framförallt det som gjorde att jag ändå kunde hålla lågan uppe! Sen tänker jag att det är en omställning för kroppen att sluta med p-piller så det kan ju vara det som ställer till det också för en del. Iaf bestämde jag och sambon att om det går över 1 år utan att det hänt något så då söker vi hjälp. Då visste vi att vi på något sätt hade en deadline. Det är faktiskt inte vanligt att de flesta blir gravid på första försöket så du får inte jämföra dig med din mamma och syster!!! Det är bara att jobba på så kommer det en dag att ge resultat ska du se!
  • Jessica 85
    Karriärskvinna skrev 2014-01-18 22:54:33 följande:
    Hej, hoppar in här. Jag slutade med P-piller vid årsskiftet 2012-2013 och i december bestämde vi oss för att skicka remiss om utredning. Vi har fått en tid redan nästa vecka (pga. att någon lämnat återbud) Så på måndag ska min sambo lämna spermaprov och på tisdag ska vi dit gemensamt. Känner mig riktigt nervös, det känns så "på riktigt" nu...
    Hej och välkommen hit! Vad bra att ni fick komma in tidigare för utredning! Annars tar det ju sin tid innan....
    Det är bra med en utredning så man får reda på om och vad det är för något som gör att inget händer!! Håller tummar och tår att det går bra för er!!
  • Jessica 85
    linnis83 skrev 2014-01-20 18:39:56 följande:
    Välkommen till er nya!

    Millispillis: Så jobbigt med bortgången... Förstår att man får en lite annan syn på saker och ting...
    Va konstigt att det ska vara så svårt att få tid för insemination! Borde ju vara betydligt enklare och mindre tidskrävande än vanlig ivf? Eller är det mycket medicinering och sånt innan? Dumt i alla fall att man ska måsta vänta så länge... Du kanske kan stå i båda köerna? = )
    Var huset trevligt? = ) Vi flyttar till vårat hus till helgen! Ska bli fantastiskt roligt! = ) Har äl i veckan också så det är ganska passande med lite annat att tänka på innan bim...

    Var lite deppad i helgen.... En kompis syster är gravid med samma BF som jag, vilket är på onsdag.... Känns tungt att man inte har fått till ett nytt frö... Hoppas det kommer kännas bättre när den där dagen har passerat, då kanske man inte tänker lika mycket på vilken vecka man skulle ha varit i osv... Sen är det 2 andra i min närhet som oxå snart ska föda... Jag vill oxå! *suck*
    Wohoo vad roligt att få flytta in till huset!! Hoppas flytten går bra!
    Jag har också varit deppig i helgen över alla som är gravida och får/fått ungar. Det är helt galet att en del av barnen hunnit bli 2-3 år redan också. När hände det liksom?? Själv står man fortfarande på ruta noll och inte en unge i sikte på ett bra tag framöver.SUCK
  • Jessica 85
    Millispillis skrev 2014-01-29 09:19:52 följande:
    Hur har det förresten gått för er Jessica?
    Hej! Förlåt om jag inte är inne så mycket här men jag orkar inte riktigt. Går bara in på gravidtrådar och tycker synd om mig själv ( I know!)...Iaf så försöker har inte att tänka på det så mycket. Vi kommer inte att bli kallad på besök än på ett tag få sambon lämnar sitt sista prov i början på mars, vilket känns som en evighet till så nu ligger jag lågt. Blir ledsen om jag funderar för mycket. Vi åker till Thailand på lördag, 2 veckor så det känns jäkligt härligt att vi bokade in den där resan i höstas. Tack fina underbara ni för att ni bryr er!! KRAM
  • Jessica 85
    Millispillis skrev 2014-01-30 09:00:57 följande:
    nej jag har äl och allt ser bara finfint ut för min del... men som sagt, det blir ju inget så att "allt ser så bra ut" skiter jag ju i. Men tror inte man får pergo om man har egen äl, det är när det inte fungerar som det ska som man kan få den behandlingen.
    Sambon har varit på jäkligt dåligt humör nu på slutet så jag har inte tagit upp nåt om IVF, han tycker att jag hetsar för mkt kring ämnet barn redan så jag får nog ligga lågt skulle jag tro, fast iof, jag behöver ju inte använda vårdgarantin och då är det ju lååång väntetid så kankse inte vore helt fel ändå, suck vet inte hur jag ska göra. Önskar han var lika taggad som jag är... :(
    Va härligt Jessica med Thailand, toppen ju att kunna få slappna av å tänka på nåt annat! Vart i Thailand ska ni?
    Jag förstår att det måste vara oerhört frustrerande då han inte är inne på samma linje som dig Millispillis!

    Vi åker till Patong, bokat hotell där men sen tänkte vi göra en tur till Phi Phi-öarna och dagsutflykter. Blev lite skraj för båtturer då det idag var en båt som sjönk som en sten (stod i tidningarna, läskigt). Blir så skönt att bara få rå om varandra och få återhämta oss inför det som komma skal, vi vet ju inte hur det kommer att gå/bli så det blir bra med lite laddning av batterierna :)
  • Jessica 85

    Hej! Nu är jag åter från utlandsresan och vi har haft det så bra! Härligt att få sol och värme och en massa kvalitetstid med min älskade. Känns skönt att vi fick komma iväg och få en paus från vardagen ett tag, det behövde vi båda.
    Vi har inte fått reda på något mer om vår utredning men min sambo ska få komma på läkarbesök i slutet på mars (jag följer ju med också) så får vi då kanske veta lite mer om vad som händer. Fram tills dess är det bara att gilla läget med andra ord!

    EG83:bra att ni ska göra utredning!
    Millispillis: tråkigt att vi inte är eniga om planeringen, hoppas han ändrar sig!
    Karriärkvinnan: vet ni när ni påbörjar ivf-behandlingen?
    och alla nu andra som inte blivit gravida : faaan :)

  • Jessica 85

    Elba: Hoppas det går vägen denna gång! Håller tummarna!
    Karriärkvinna: hur har det gått?
    linnis83: håller helt med dig om att efter en lång tid så måste man leva lite " som vanligt" för att få bort tankarna på barnfrågan lite iaf. Jag tänker på alla dom som bara råkar bli gravida och inte upptäcker det och lever som vanligt innan de märker nåt och dom får friska barn. Så om man skulle för en tid släppa så är det kanske inte hela världen om det får en att må bra och tänka mindre på barnfrågan :)
    Millipillis: ogillar mens! hur går det för er annars? Har det lugnat sig/ordnat eller har ni pratat om er situation?
    EG83: bra att ni kollas och följs så att det händer något!

    Här är det lugnt. Mensen kommer och går som vanligt och vi väntar bara på provsvaren. Känner mig som ganska stum egentligen och vet inte hur man ska förbereda sig på vad dom kommer att säga. Vi får ta det som det kommer men det känns inte bra.

  • Jessica 85

    hej! Idag har vi varit på läkarbesök och det värsta som kunde hända hände. Vi kommer inte att kunna få några barn!!!! FY  FAAAAAAANN!!! Jag vet inte vad jag ska säga mer, är ju helt obeskrivligt sorgligt. Har gråtit hela dagen. Känner mig tom och har nu insomnia så nu sitter jag här och skriver till er istället.
    Hoppas ni aldrig någonsin behöver uppleva det här!
    Vi har alltså alternativen att använda donator eller adoptera. Just nu har jag svårt att se det här med donator. Är kanske inte mogen för den frågan men vad folk än säger så är det faktiskt så att jag valde min karl för att han är underbar och den finaste jag vet och det är hans barn som jag ville ha. Om jag inte kan få våra barn så vet jag inte.....vi skulle kunna ha ett underbart liv tillsammans utan barn också, så frågan blir hur desperat är vi efter just barn. Är barn meningen med livet eller klarar vi oss utan?
    Adoptera.......är inte överhuvudtaget mogen för den frågan.
    Jag har hoppats och hoppats att vi inte skulle hamna just där vi är nu.....är oerhört smärtsamt för själen!

    Vet inte vad mer jag ska säga men ta hand om er och skriv i tråden!
    Jag kommer förbi när jag har orken.
    Ta hand om er!
    kram

  • Jessica 85

    Hej!
    Tack för ert stöd! Jag har haft det ganska jobbigt de senaste 2 veckorna. Jag grävde ner mig i arbete och aktiviteter förra veckan så jag inte skulle tänka (det funkade) men den här veckan är det lugnare och jag tänker mer. Så har varit ledsen och gråtit ofta, och haft huvudvärk varje dag. Det är bara för sorligt liksom. Sedan har vi pratat jag och karln och kommit fram till att spermadonation är det som ligger närmast. Han vill verkligen att jag ska få uppleva att bli mamma.
    Jag kanske inte berättade vad som hände men det är så att min sambo inte har några spermier alls. Han har en ärftlig defekt på det manliga kromosomen som gör att det finns ingen spermieproduktion överhuvudtaget.
    Vi har blivit kallad på besök till barnlöshetsmottagningen i början på maj och vi lär väl få mer information där om hur vi går vidare. Jag har inte hört något om min utredning heller men antar att det ser normalt ut när jag inte har utretts vidare.
    Sedan är det värsta debatten på jobbet ni inför sommaren då alla som har barn har tagit ut FP industrisemesterveckorna (alltså ALLA) och dom som inte har barn har flyttats helt från när dom önskade semester (jag inkl). Dom känner sig jätte kränkta och åsidosatta och överkörda av sina kollegor som inte bryr sig ett skit om hur det är för dom som inte har några barn. Så säger som att "när ni får barn"argumentet och jag kan säga det svider rejält. Sedan kommer vi inte ha några sommarvikarier i sommar heller och dessutom vara underbemannade så det är ju ett straff att vara dom som får jobba när det är som tunnast med personal r/t FP. Känns tungt att det är den debatten på jobbet också.
    Värsta längsta inlägget men bara så ni vet det så klarar jag mig!!
    Kram på er

Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +