• Oktagon

    Avgift för att ta betalt med PayPal/Payson?

    Hej,

    PayPal tar ut en avgift delvis när köpet sker, och delvis (den större summan) när pengarna flyttas över till det svenska bankkontot.


    Kund betalar $59. Du som handlare får $56. När handlaren för över detta till sin bank får denne ut drygt 350 kr, även fast det med gällande växelkurs skulle ge drygt 375 kr.
    Detta gör att många väljer att ta ut en avgift ifall deras kunder använder PayPal. Många gör det för att uppmuntra kunden till att använd andra betalmedel, andra gör det för att helt enkelt kunna klara sig.

    Får säljaren ta ut en sådan avgift? Nej, det får dem faktiskt inte. PayPals regler säger att det är förbjudet att ta ut en extra avgift för att deras tjänst används. Många gör det ändå.
  • Oktagon

    Pratade du med någon på det svenska kontoret? Det där är i varje fall inte sant. Deras support är oerhört dålig, också.. så jag skulle inte lita på vad dem säger - det är bättre att läsa avtalet istället.

    Sellers may not charge a surcharge for accepting PayPal as a payment method.

    Saxat härifrån:
    cms.paypal.com/us/cgi-bin/?&cmd=_render-content&content_ID=ua/UserAgreement_full

  • Oktagon

    Konstigt och konstigt Glad Dem har helkass support helt enkelt. Men det som är viktigast är det som står i avtalet, det är det som är bindande för säljaren rent juridiskt och det som PayPal hänvisar till om man "åker dit".

    Du lägger ner mycket jobb för några tio-kronor. Flört

Svar på tråden Avgift för att ta betalt med PayPal/Payson?