• wehoff

    Första barnet 2012, andra barnet mars 2014

    Hej!
    Jag fick en son i maj 2012 och har BF 11 mars 2014. Har oxå funderat mycket på hur min son skall ta att få ett syskon. Fick tips att man skall prata mycket om bebisen i magen och att peka på andra bebisar om man har ngn i närheten och visa att det är en sådan som ligger i magen.

  • wehoff

    Hahaha, ja verkligen! Jag fick mage redan i vecka 10! Är i vecka 16 nu och illamåendet har inte släppt ännu tyvärr. Blir sjukskriven 25% från och med måndag. Är det någon som känner av ischias och vet vad man skall göra åt det?

    Vi har kopierat ultraljudsbilden och pekar på att den ligger i mammas mage, en liten bebis.

  • wehoff

    Krikkelin: då har vi ju BF nästan samtidigt:)
    Om de små nu behagar att komma ut i tid:)

    Jag känner oxå av tröttheten, mycket mer än förra graviditeten. Fast då hade jag mer tid att vila, nu är det full fart med Elving som far runt när man kommer hem från jobb! Långtråkigt har jag inte längre;)

  • wehoff

    Min son skall börja på dagis om två veckor. Pappan är pappaledig nu så han skolar in. Skall bli riktigt kul att få se hur det går med allt. Kan tänka mig att det blir en rejäl omställning när båda jobbar... Har hört att barnen utvecklas snabbare när de börjar på dagis. Så vi får se om han börjar att prata snart:) Än så länge säger han bara mamma och pappa sam gör djurläten.

    När nr två kommer blir det 15h på dagis för vår del. Tror att det behövs:)

  • wehoff

    Hej! Fick ett riktigt bra tips inför kommande syskon:). Eftersom det antagligen blir mycket av att man säger till det äldre barnet att den måste vänta för att man tex skall mata den nya bebisen eller byta blöja osv. Det man kan göra för att det äldre syskonet skall känna sig prioriterad är att säga till den lille/lilla bebisen att nu får den vänta för att man skall göra ngt med det äldre syskonet. Tyckte att det var ett bra tips:)

Svar på tråden Första barnet 2012, andra barnet mars 2014