• Jo77

    Panik! Flyga till Finland, behövs pass för små barn?

    Jag ska flyga med Finnair till Finland med mina två barn på måndag och har precis insett att den yngsta inte har något pass. Så himla klantigt av mig, men så är det. Måste små barn ha pass eller räcker det med att jag själv kan legitimera mig? Vi är svenska medborgare. 

  • Svar på tråden Panik! Flyga till Finland, behövs pass för små barn?
  • Jo77

    Jag läste också det där med att de inte behöver kunna legitimera sig, men längre ner står det att barn inte kan resa utan pass. Blir helt konfys av detta.  Någon som flugit med barnen till Finland som kan berätta något? Vårt stora barn har pass, det är det lilla som inte har. Hen är 1,5 år. 

  • Jo77

    vi har också rest med båt dit tidigare i år och det gick bra, jag tänkte inte ens på det. Men på flyg är ju allt striktare tänkte jag
     

  • Jo77
    stickkontakt skrev 2013-07-31 22:37:31 följande:
    Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island ingår i den Nordiska passunionen. Det innebär att nordiska medborgare reser fritt mellan länderna utan pass. Man kan dock behöva en giltig legitimationshandling (med bild) på flyget och i andra sammanhang, men det går lika bra med körkort. Små barn i sällskap av vuxen behöver inget leg.
    Så om jag har med mig mitt pass och mitt körkort borde det räcka? Skulle ju vara underbart. Ska dubbelkolla med flygbolaget imorgon. 
Svar på tråden Panik! Flyga till Finland, behövs pass för små barn?