• Eir

    Skottlossningar - Sveriges verklighet en mardröm - När ska vi vakna ??

    Det sker vansinniga skottlossningar runt om i Sverige mer eller mindre dagligen.

    Mörkläggs sanningen för att vi ska vaggas in i en falsk trygghet??

    Finns det en verklighet som är så skrämmande att vi måste hållas ovetande?

    Har polisen förlorat kontrollen??

    Har vi fler skottlossningar procentuellt sett i förhållande till våra grannländer?  

    Finns det någon journalist som vågar ta reda på det??

    Vad måste hända innan "vi" kräver åtgärder??   

    I Göteborg tillhör det vardagen...     http://www.dn.se/nyheter/sverige/skottlossningarna-har-blivit-vardag-i-goteborg/

    1.  http://www.expressen.se/gt/tva-forda-till-sjukhus-efter-skottlossning/  Göteborg Två skjutna.

    2.      http://www.expressen.se/kvp/tomhylsor-sakrade-efter-malmoskott-i-natt/   Malmö

    3.    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17206773.ab  Två skjutna i Hässelby Stockholm, juli

    4.     http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5564900 En skjuten i Hässelby, Stockholm juni.

    5.    http://www.dn.se/nyheter/sverige/35-aring-skjuten-i-benet-i-orebro/  Mars.

    6.   http://www.expressen.se/gt/en-person-har-blivit-skjuten-i-goteborg/  Juli Göteborg

    Det här var några jag hittade men det finns måånga fler...

    Lurar myndigheter och politiker oss??  http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2161444--polisen-morkar-allt-oftare-

    Vad är sanningen...???   Är det bäst för oss om vi förblir den sovande folket...?? Så vi inte märker att vi har förlorat vårt liv...??

               


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-08-03 16:00
    3 augusti 22 skottlossningar hittills i år i Göteborg... www.expressen.se/gt/22-skottlossningar-hittills-i-ar-i-goteborg/

    " Behöver allmänheten vara rädd?

    - Vi på polisen är jätteoroliga för att vi inte räcker till. Det är klart att samhället ska vara oroligt för att vi inte klarar av att hantera de här situationerna. Men generellt sett har vi väldigt få exempel på där tredjeman har råkat illa ut. Men det är ett av våra stora bekymmer just när man skjuter på öppen gata."

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-08-05 10:03
    Vad är det polisen behöver för att komma tillrätta med de problemen som finns?

    www.expressen.se/gt/kronikorer/markus-hankins/hankins-jag-blir-radd-for-min-egen-hemstad/
  • Svar på tråden Skottlossningar - Sveriges verklighet en mardröm - När ska vi vakna ??
  • Digestive
    Eir skrev 2013-09-07 09:07:28 följande:
    nr 27. 6 september GÖTEBORG  Hammarkullen

    En person skottskadad efter skottlossning.     www.expressen.se/gt/en-person-skadad-efter-sk.../

    Även misstänkt skottlossning i Biskopsgården samma kväll.     www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2007300-en-man-s...

    Det är tyvärr konstaterat att polisen inte klarar av situationen...

    www.svd.se/nyheter/inrikes/rikskrim-forstarke...

    Hur långt kommer detta att gå..??  Anarki...   
         
    Tyvärr inte. Människor gör som människor alltid har gjort i ett, numera, utpräglat klassamhälle utstakat över specifika områden. Det har inte mycket med härkomst att göra - samma fenomen existerar i alla nationer med en snarlik politik, och även där just nytillkomna och kulturmässigt oetablerade (på grund av faktorn nyanländ) inte utgör någon majoritet för gruppen överhuvudtaget (ett exempel vore USA).

    Vad som beskådas handlar om naturliga subkulturer i ett land som Sverige har utvecklats till. Givetvis en otrevlig utveckling men det gäller att nypa i rätt öra om det vill förändras på riktigt.
  • Chockocola

    Från 20Kriget på gatorna


              Läs mer om
    Gängen som krigar| 18 nov 2007
        GÖTEBORG. Det råder fullt krig mellan de kriminella gängen i Göteborgs undre värld.Bandidos, Asir och OG har drabbat samman i en våldsam cirkel av hämndaktioner och attentat .Då hamnar även allmänheten i skottgluggen.Av ren tur skadades ingen människa i senaste veckans kulregn.  

              
    Hisingen 01.24 natten till tisdag: Flera oroliga personer ringer 112 och berättar att de hör skottlossning i Backa. En grupp bestående av uppåt tio män skjuter vilt med automatvapen mot en bil som står parkerad vid Brunnsbotorget. En förlupen kula krossar fönstret hemma hos Stig Kullberg, 85, som är vaken och ligger i rummet intill och löser korsord. Kulan studsar i en betongvägg och landar på ett bord intill en kruka. – Det är väldigt obehagligt. Hade jag stått i fönstret, så hade jag stått mitt i vägen för kulan, berättar Stig. Polisens hundpatrull hittar senare ett automatvapen slängt i närheten. Ingen person har gripits för skottlossningen.

    Västra Frölunda 05.01 samma morgon: Polisen larmas om en misstänkt bomb under en Porsche som parkerats på Speldosegatan av en man i 30-årsåldern med kriminellt förflutet. Flera kvarter nära Frölunda Torg spärras av och trafiken stoppas medan polisens tekniker undersöker bilen. Någon sprängladdning hittades inte
    .
    Angered 00.00 natten mellan tisdag och onsdag: Två män med hagelgevär skjuter rätt genom en lägenhetsdörr på Senapsgatan och försvinner sen från platsen. Ingen person skadas, men polisen rubricerar brottet som mordförsök. Tre allvarliga händelser inom loppet av ett dygn. Lägg därtill skottlossningen mot polisstationen i Partille natten till i måndags och beskjutningen av fyra polishelikoptrar i Säve. Thord Modin, chef för rikskriminalens underrättelsesektion, uppger för TT att man räknar med fortsatta oroligheter i Göteborgs undre värld. – Det här är någonting vi får leva med en tid framöver. Det börjar bli ett slags mättnad av gänggrupperingar vilket gör att de börjar slåss om marknaden. Mobiliserar mot varandra – Den här intensiva perioden de sista dagarna är för att nu börjar folk komma ut från fängelset. De börjar mobilisera och är arga på varandra. Om händelserna har ett samband är osäkert. Klart är i alla fall skottlossningen vid Brunnsbotorget har sin bakgrund i krig mellan kriminella gäng. Den sönderskjutna bilen används av en person med anknytning till det kriminella gänget Asir. En stegrande våldsspiral Asir ligger i fejd med mc-gänget Bandidos och dess underhuggare X-Team. Skotten mot bilen uppges vara en hämnd för att en 22-årig X-Teammedlem skadades illa i huvudet i ett jätteslagsmål på Blendas gata på Hisingen den 10 november. Ett 30-tal personer drabbade samman och gick lös på varandra med knivar, fälgkors och batonger som tillhyggen. Bakom bråket och skottlossningen figurerar också, enligt en poliskälla, en löst sammansatt grupp unga kriminella som kallas Backagänget. Går man tillbaka ytterligare i tiden framkommer att gängslagsmålet på Blendas gata var ett slags hämnd för en skottlossning i Angereds centrum den 5 september i år. Den misshandlade 22-årige X-Teamkillen är misstänkt för delaktighet i skjutningen som var riktad mot en 26-åring som tillhör Asir. För att ytterligare komplicera bilden: 26-åringen uppges ha varit med och misshandlat en släkting till OG-ledaren Denho Acar tidigare i år. Hämnd föder hämnd. ”Ett samhällsproblem” Polisen mobiliserar nu för att komma åt den organiserade brottsligheten. Vanligt folk ska inte behöva känna sig otrygga på gatorna, lovar länskriminalchefen Klas Friberg. Kavalleriet, i form av nationella insatsstyrkan, har kallats in. Samtidigt förstärks projekt Alcatraz – det vill säga jakten på de 100 grövsta kriminella personerna i Sverige. – Vi har sett att det här skulle komma, men det är svårt att angripa. Vi ska samarbeta med andra myndigheter i större utsträckning, för det här är ett samhällsproblem, säger rikskriminalens Thord Modin.            
    Av Patrik Micu            Av Patrik Micu                                             [email protected]                                          
    Annons:
    07 redan då var det vilda västen i göteborg
  • Chockocola

    Men gu va konstigt det blev:( Aja det går väl att läsa ändå....

  • Chockocola

    Det kanske inte framkom, men detta hände 2007 i Göteborg. Så redan då var det mycket skit.

  • Eir

    Åh här kommer NR 28  7 september "Ny skottlossning i GÖTEBORG/Hisingen

    Man skjuten i benet.    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17430076.ab

    Enligt Aftonbladet är Black Cobra ev inblandad. Jag skiter i vilka eller varför man gör detta. STOPPA SKITEN!!

    I det här läget hjälper det inte att bygga fritidsgårdar, öka sportaktiviteter etc... Det är sedan länge helt för sent.

    STOPPA DENNA SKIT!!!   

    Dessa lågintelligenta idioter har helt tappat all respekt för mänskligt liv. Varför måste någon oskyldig behöva sätta livet till för att myndigheterna ska reagera?  Någon helt oskyldig som råkar passera i skottlinjen.

    Förbannade IDIOTER!!!! 

  • Eir
    NR 30.....  åter igen GÖTEBORG och det är fortfarande 8 september...

    Skottlossning kopplad till dubbelmordet...    http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2011262-skottlossning-kopplad-till-dubbelmord

    Nu har i alla fall några myndigheter vaknat....   http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2010490-kommun-och-polis-samlas-till-krismote

    Men tillåt mig tvivla att det är enbart tonåringar som håller på med dessa idiotiska handlingar. Det är även vuxna personer och då hjälper det inte på kort sikt att ha mer fritidsaktiviteter. Det krävs andra åtgärder. Vad vet inte jag.. men det finns kanske andra exempel i våra grannländer hur man kan hantera detta??
      
  • Chockocola
    http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.845119-atalas-for-miljonbedrageri

    Detta är förvisso ingen skottlossning, men det har ingått skottlossning i hela detta spektaklet. Hur som helst är ju allt lika brottsligt. Min sambo var den som fick den högsta summan i sitt namn 2005 000 kr. Vi var på denna rättegången, och det var en cirkus från börja till slut. Bara neka o ljug, så kommer man lättare undan. Fyyy för denna utveckling.      
  • Engångspostaren

    Det har hållits krismöte i Göteborg efter skottlossningarna. 
    Nu kan väl ingen tvivla på att vi  snart är på USA:s nivå med deras mångetniska förortsvåld.

Svar på tråden Skottlossningar - Sveriges verklighet en mardröm - När ska vi vakna ??