• Ina05

    Mastodontmammornas mastodonttråd nr 3

    JooCee: FY vad hemskt! Jag lider med er! Theo och jag hade ju det förra veckan. Pekka är bland de 20% som aldrig får kräksjukan...Lyllo honom!
    Ni glömmer väl inte att ge Zack att dricka. Helst så sött som möjligt (avslagen sockerdricka har jag blivit rekommenderad av mer än en i sjukvården)

  • Ina05

    JooCee: Sockerdrickan ska ju naturligtvis vara avslagen (vispa med en visp...) - det man ska ge ska vara sött. Vatten är det allra sämsta, men ersättning fungerar ju också. Theo blev inte så påverkad han heller - jag låg ju utslagen i 2 dygn med feber och allt... Minst 3 kissiga blöjor om dagen ska det vara - annars ska man åka in...

  • Ina05

    *pustar ut rfter semifinal-rysaren i hockeyn*

    Tittar bara in en snabbis och önskar alla sjuklingar bättring!

    Tomte: Hoppas kvällen blir trevlig! Vilken film ska ni se?

    Äntligen har vi fått svar från försäkringsbolaget - vi är inte skyldiga till krocken (det visste vi ju innan) och slipper betala självrisk. Vi får tom ersättning med 25 kr /dag för dagarna bilen var på verkstaden

    Ska bort (hem till mina föräldrar) i helgen så jag har ingen tillgång till dator då. Får därför önska Happy och Frippa välkomna tillbaka till Sverige och sjunga ja må du leva till happy - så här en dag i förskott!

    Trevlig helg alla MM och MMB (MastodontMammornasBebisar)!!!

  • Ina05

    HEj alla MM!
    Nu är vi tillbaka från besöket hos mina föräldrar. Theo gillade inte att sova på ett nytt ställe första natten. Då var han vaken mellan 02 och 03 och 05 och 06 Men tack och lov sov han mycket bättre i natt!
    Theo har ju dock börjat vakna vid 04-05 och kräva mat, så vi måste nog börja med välling eller gröt på kvällen....

    Mat: Jag ger Theo mer än 1 portion gröt (semper 1 1/4dl vatten) varje gång plus fruktpure. När det gäller mat kan kan ibland sätta i sig en hel STOR burk med mat plus fruktpure. Han har ju dock ätit mat länge... Theo brukar få smaka på det mesta vi äter om det är bra konsistens, så han har fått smaka allt från senap, citron och hjortronparfait Dock i mycket mycket små mängder. Mjölk har jag hört man ska vänta med pga det låga järninnehållet, men Theo har fått smaka på fil och Youghurt.

    OS: Gillar all sport så man tittar ju så fort man hinner/kan.

    Bokrea: Börjar ju snart?! Vad ska ni köpa för böcker?! Mian, ge dina bibliotekarietips!!! Ska iaf köpa "MAX blöja" för 29kr till Theo!

    Namn: Om Theo blivit en tjej skulle hon hetat Alva och Helmi. Helmi är ett finskt namn som betyder pärla...

    Har nog inte kommenterat allt, men jag får återkomma...
    Stor på tråden!

  • Ina05

    Just det ja, listan oxå...

    Vet ni att 80% av sveriges, danmarks och norges befolkningar (vet ej hur det är med SF) bor inom en 35-mils radie från Jönköping Jag och tomte bor alltså mitt i mitten Gammal propaganda - har ju varit studentambassadör

    Göteborg:
    Jenny (Amelie2)

    Helsingborg:
    Anette (Dixxie)
    Pernilla (Happy)

    Jönköping:
    Sara (Tomte)
    Catarina (Ina05)

    Malmö:
    Petra (wish4child)
    Carina (Lillis2)

    Lund:
    Rebecca (Siena)

    Stockholm:
    Ulrica80
    Anna (PuffPuff)
    Johanna (GummiGutta)
    Josefina (JooCee)

    Söderhamn (Hälsingland)
    ZeyLa

    Växjö:
    Mian

    Finland:
    Katja (Smaragd) Österbotten
    Sabina (Sib) Helsingfors

    England: (Bristol)
    Milla

  • Ina05

    Höll tummarna för Anja, men tyvärr hjälpte det ju inte...

    Har uppdaterat galleriet med nytagna bilder. Var uppe på vinden hemma hos mina föräldrar och hittade mitt gamla piano. Det ÄLSKAR Theo - så nu är det hans Han gillade också sin mosters hund Nova, men när han fick en rejäl tuss av pälsen i handen blev Nova skraj

  • Ina05

    Happy: Där påminnde du mig om VM i friidrott. Det såg jag ju på sjukhuset...när jag inte var däckad av smärtstillande (njurstenen) innan Theo kom.
    Om curling: (Den sista länken hittade jag från Väla - tror att det ligger i dina hemtrakter )
    www.curling.se/CurlHome/Information/RegelBok.asp
    hd.se/mer/2006/02/11/curling_aer_stenkul_vart_fjaerde

    Bokrean: Här börjar den 23 febr...

    OS: Anja har kvar slalom och storslalom. Hoppas alla ber till bebisguden i kväll så vi får se OS-finalen i ishockey, damer!!! Tror inte riktigt på sverige, men heja kan man ju alltid. Här hemma är det en liten kamp mellan mig och Pekka. Så fort det gäller sport så hejar han på Finland...

    Gåstol: Theo har ju bara haft sin i några dagar, men han gillar både att sitta i den och "ta fart". Han börjar lära sig att styra den nu också.

    ZeyLa: Spännande. Tämk om du träffar in Novas födelsedag... Min mans bror är född ett år och en vecka efter min man. Dock är han född runt v. 27...
    Nova är förresten ett fint namn, min systers hund heter det(finns numera på bild i galleriet)

    Träff vore skoj. Men det känns som om man vill träffa iallafall alla bebisar också... Ialla fall jag vill se dem live...

    Nu är det dags för Theo att nakenfisa innan badet...

  • Ina05

    Sib: Pekka talar finska. Han gick i en "finsk skola" i Sverige till åk6. Grannarna på gatan var också från Finland, så bastukvällar med finsk hockey var höjdpunkterna Jag har fått en finsk språkkurs på CD-rom och jag kan typ färgerna och lite annat, men det är så förbenat svår grammatik... Vill gå en kurs på typ kvällsskola, men än har jag inte hittat någon...

    Siena: Håller tummarna för att Ruben tillfrisknar!!!

    Dagis: oj oj oj. Har inte tänkt på det alls.... Hur gör man? Kan man få info från kommunen eller? Måste man fixa allt själv?

    Nu ska jag återvända till Tvn. HEJA SVERIGE!

  • Ina05

    Grattis Lillis på födelsedagen!!!*Theo spelar ja må du leva på sitt minipiano *

    Är bara inne en kort stund. Maken har fått ett jobb att göra en hemsida så han har ockuperat datorn.. han har dock inte hört något än från det "riktiga" jobbet....

  • Ina05

    Tack alla som skrivit om dagis? Har kollat runt lite på hemsidor, men inte hittat något riktigt bra. Vi bor ju i ett höghus-omr och det finns ett dagis vägg i vägg med vårt hus (vi ser barnen leka från balkongen). Dock vill jag inte att det ska vara så enkelt att gå hem? Dock finns ju alla nationaliteter här Vet inte vad för slags inriktning de har.
    Jag har aldrig gått på dagis. Min mamma jobbade natt när vi var små så vår faster kom och passade oss på dagarna när hon sov. Men det var kul det med. Har några tidiga minnen av att vi lekte fågel, fisk eller mittemellan och drack kaffe med 6 sockerbitar i och hälften vatten (kanske inte konstigt att jag inte dricker kaffe nu som vuxen )

    I helgen när jag var hemma så var jag med min syster (lärare) på hennes jobb och tittade. SUPERMYSIGT! Det är en friskola och de har MAX 16 elever i varje klass. När jag lite smått halvt på skämt sa att vi får flytta tillbaka hem när Theo ska börja skolan (så han får sin moster som lärare) så sa Annelie att det redan är ca 30 2005:or i kö!!! Oj vad tidigt vissa är ute ? 6-7 år i förväg!!

    Puffpuff: Väntar med spänning på en bild i galleriet på ert nya badrum! Jag hoppas att vi någon gång får ett hus med bastu?.Det är min dröm när det gäller badrum ? och sen Mian (är det väl) har badkar stort nog för tre har det också kommit upp på listan?
    Vi kan bilda klubb när det gäller att vara panka. Hoppas att Pekka får jobbet så det blir lite extra?

    Cerazette: Åt dem ca ett halvår och blödde i 2 mån i sträck så jag slutade (fick ju även högt BT och en misstänkt propp i lungan?). Gillade inte dem alls. Hoppas att det går bättre med de nya Mian!

    Uno: Vad härligt det låter med pussar. Theo dreglar bara ner min näsa än så länge. I dag bet han tom i den för första ggn?

    Födelsedagar: Vi har våra dagar utspridda på min sida. Pekka fyller dock år samma dag som sin mamma och hans bror en vecka senare.

    Akay: Vad mysigt med en stjärna. Har ni sett den ?live? på himmelen?

    Tomte: Hoppas att det bara är en tand som spökar. Jag som träffat Johannes IRL vet ju hur go han kan vara!!!

    Happy: Theo har också vaknat och vråltjutit och varit svår att söva om. Hoppas att det är något som går över!!! Jag vet fö att Hipp går ner. Rekommenderad det tidigt i tråden, men vi var så före alla med mat då så det försvann väl bland alla råd Tror inte broccoli gör något speciellt med magen. Just den burken är nog Theos absoluta favorit.
    Låter bra din tänkta strategi med 2 mål mat. Jag ska försöka göra likadant.

    Mian: Va härligt med bröllop! Självklart måste du hålla oss här i tråden uppdaterade!!! Vi kan väl få se ett foto på den nya (och gamla) frisyren?!

    Ian: När Theo hade kräksjukan var han precis som vanligt (när han inte spydde och hulkade). Här äter vi aldrig samtidigt, men Theo får alltid nåt rån att tugga på samtidigt. Äter vi framför TVn är han på golvet?

    Blöjbyte: Theo är också som en hal ål. Men det som är värre är att han börjat dra upp kardborrefästena om man inte är snabb nog på andra sidan?

    Siena: VAD kan man göra mera med PLUS???? Visa oss här i tråden!!!!

    Ulrica: Har läst patologi och vet att man kan vara kass i baken i upp till 2 veckor efter en magsjuka. Drick blåbärssoppa; jag körde med ProVivas (de innehåller bra bakterier också) så jag var bara kass i 3 dagar?
    För Pekka kostade inte namnbytet något mer än det nya körkortet, tror det var 150 kr.

    Klökas: Hörde det första ggn efter att jag flyttat till Jkpg. Jag TROR att det betyder att hulka, eller att få kväljningar ? inte att spy? Men någon annan vet kanske säkert?

    Ersättning vs Välling: Jag trodde att man max skulle ha 3 gröt/vällingmål per dygn så än byter jag inte ut ersättningen. Dock äter han det bara 3 ggr/ dygn numera?

    Gummigutta: Låter supermysigt med kolonilott. Jag har dock inte gröna fingrar. Min mamma och ena syster är dock trädgårdsspecialister (syster är hortonom) så vi brukar få egenodlat därifrån. Potatis får vi f ö från min syster. Hon är ju sambo med en bonde. I fjol hade de ett ton potatis över, så jag är inte rädd för att snika åt mig potatis från dem
    Du får testa med vita och lila morötter. De var mums!

    Oj, det bidde långt
    Men detta är ju den rätta tråden för långa inlägg!

    på er alla MM!

Svar på tråden Mastodontmammornas mastodonttråd nr 3