• Madelaiine

    Fler som väntar på insemination eller precis inseminerats som vill följas åt?

    Hej hopp, 
    hoppas på att kunna hitta någon/några att prata/diskutera detta med då jag är helt ny när det gäller det här med insemination. 

    Här är våran resa fram till nu:

    Jag har kämpat med min vikt just för att det enligt läkarna spelar stor roll och för att jag själv inte mår bra med min vikt just nu. Är 163 cm lång och vägde 94,6 kg, väger nu ungefär 84 kg. Så har nu gått ner ungefär 10 kg på 5 veckor. Och sänkt mitt BMI från 36 till 31. Känns toppen. Vi är inne på vårt 22:a försök. (jag har även försökt att bli gravid i ett tidigare förhållande för ett par år sedan, så detta är min andra utredning, så jag har totalt försökt bli gravid i ungefär 4 år)

    Iår var vi på vårat återbesök på Sophia hemmet. Och fick veta att allt är bra med oss. Min sambos spermier rör sig bra och allt ser bra ut hos mig. Har fina ägg och regelbunden mens och fin livmoder och två fina äggledare med fripassage. Så jag vill bara skrika rätt ut: "MEN VARFÖR I HELVETE FUNGERAR DET INTE DÅ? VARFÖR FÖRTJÄNAR INTE VI ATT BLI FÖRÄLDRAR? VARFÖR MÅSTE VI VARA INNE PÅ VÅRT 22:A FÖRSÖK?" 


    Läkaren sa också att vi har alla förutsättningar att bli gravida och bla bla bla för att vi är så pass unga.. Och jag är så less på att höra det.. Vi kanske är unga, JA. och det är givetvis positivt men det betyder INTE att vi inte lider precis som någon som är äldre. Jag tycker också att det är suuuuper jobbigt varje månad och hatar när mensen jämnt kommer. Och trots att vi är så pass unga, jag 21 och sambon 26. Så har vi masssssa vänner som har barn, i stort sett alla. Har en tjejkompis som är ett år äldre än mig och hon fick sin tredje dotter för ett par dagar sen. Det är många som har fått sitt andra barn. En del precis sitt första eller är gravida. Så ja, att man är ung gör det inte mindre jobbigt som många verkar tro. 

    Så nu ska vi prova på insemination, är tydligen 25 % som lyckas på 3 försök. Så hoppas verkligen på att det kan ge oss vårat mirakel tillslut. Börjar med pergotime på torsdag och slutar på måndag. Sen ska jag göra UL på onsdag och har jag fina ägg då så sker inseminationen på min födelsedag nästa fredag. Vore helt underbart om det lyckades, men känns som att det vore ju för bra för att vara sant så vågar inte hoppas för mycket. 

    Fick även höjd dos levaxin för att få ner mitt TSH-värde, det låg nu på runt 3. Men ska ligga under 2, gärna närmare 1. Så hoppas på att det regleras snart också. 

    Hoppas verkligen riktigt mycket just nu. Finns inte ens ord som kan beskriva hur lyckliga vi skulle bli om detta lyckades. Men vi har iaf bestämt oss för att ge det här ett försök men fungerar inte det så kommer vi att försöka själva i ett år och sedan ger vi oss på IVF-försök. Det verkar som sagt inte så kul med alla dessa hormonsprutor och vad det är så det väntar vi lite med och så har vi försökt bra länge då iaf och IVF känns verkligen som vår sista utväg som vi tar då. 
  • Svar på tråden Fler som väntar på insemination eller precis inseminerats som vill följas åt?
  • linnea83

    Ja jag hoppas att dom kan lösa det så iaf annars får man ju åka flera gånger på kort tid :).Men det gör jag så gärna :).Som du säger land och rike runt för ett barn?Lätt! :D

  • Madelaiine
    linnea83 skrev 2013-08-15 14:21:22 följande:
    Tror mycket på att jag kommer få mitt barn när det är menat..Men ibland tycker man det är orättvist när folk bara tittar på varandra och blir med barn ;).
    Det trodde jag också på förut. När det tog slut med mitt ex och vi inte hade lyckats så var jag glad för det, såg det inte då men han var inte rätt person att ha som pappa till sina barn. Men jag vet inte riktigt längre, känns som att vi har försökt hur länge som helst nu. så när är det menat då? undrar man ju då. Sen undrar man är det bara mig det funkar så för? För kan ju inte gälla alla andra, för finns ju de som fått barn med människor de absolut ångrar att de fått barn med, vad var meningen med det liksom? haha. Mycket tankar snurrar runt i skallen när man hoppas och väntar, det är en sak som är säker. 
  • Tuttiluttan
    linnea83 skrev 2013-08-15 12:35:23 följande:

    Tror det blir 3 inseminationer.Tja åker gärna den biten om det innebär en bebis.Sen tror jag bara det är själva insättningen som görs där.Hormoner och så får jag nog här hos min gyn.Vi har kört oskyddat sen vi träffades för 2 år sen.Men jag slutade med p-spruta ca ett halvår innan vi träffades (hade planer på att åka ensam till danmark om jag inte träffade någon).Och det tog riktigt lång tid innan mensen kom,juli förra året kom den så riktiga försök är det lite mer än ett år nu.Har en underbar gynläkare som jag gått hos mycket och som tur va så va han villig att hjälpa oss även om vi inte hade försökt på "riktigt" ett år som man egentligen måste ha gjort.Men känslan för mig är att vi har försökt i 2 år ;D.Man trodde ju varje månad att man va gravid när mensen aldrig kom :/..


    Ursäkta jag hoppar in lite sådär bara

    Men jag är gravid via IVF och har gjort de i Malmö!

    Du kommer bli väldigt MYCKET pendlande för er!

    Där finns en hel del moment som bara görs på kliniken.

    Innan behandlingen börjar vill läkaren träffa er, eventuellt göra utredning om de inte redan är gjort. Är de gjort vill läkaren träffa er och gå igenom hela er plan på behandlingen!

    När det sen är dags för hormonerna, så kommer ni få åka ner för VUL kontroller ( vaginalt ultraljud ) där läkaren ser så äggen växer och att där bildas bra ägg! Dessa kontroller varierar men normalt blir de ca 3 VUL innan äggen ( äggblåsorna ) är mogna. Där efter planeras äggplock, detta sker oxå på kliniken, blir resultatet bra så kommer ni få ET inplanerat ( embryo transfer ) brukar vara 2-5 dagar efter äggplock.

    All IVF är inviduell, men man kan nog räkna med ca 6-7 besök på kliniken innan ett försök är avklarat!
  • linnea83

    Hej!Tack för info :)!Kanon att ha lite koll även om jag såklart hoppas att vi inte kommer behöva ivf utan att det ska räcka med insemination ;).
    Grattis till BEBIS!
    Utredning är gjord..Så det slipper vi ju iaf.Men jag undrar vart du bor?För här i halmstad så görs ingen ivf nånstans.Så min gynläkare har ett samarbete med dessa 2 städer (privat gyn).Va därför jag tänkte att vissa delar kan göras här men så är det kanske inte,ska iaf fråga när vi ska insemineras hur det funkar :).

  • Tuttiluttan

    Under årens lopp i IVF bubblan så har jag träffat människor från Halmstad. Dom har berättat att de antingen är Malmö eller Göteborg som gäller, beror lite på vart man bli remitterad.

    Dom som har blivit remitterade till Malmö har fått åka dessa långa sträcker genom hela behandlingen. Där är bara ett besök dom kunde genomföra hemma vid och de va att lämna blodprovet på testdagen, dagen då dom mäter ditt hcg för o kontrollera om du blivit gravid!

    Så skulle de nu bli IVF för er, så räkna med dessa turer fram o tillbaka.

  • linnea83

    Tack för info :).Jag har ju iofs hela tiden varit beredd på flängande om det nu blir ivf :).Som tur är har jag min bror i Malmö så då får man en ursäkt att hälsa på honom och hans ungar me :).
    Men kanon att veta :).Behöver jag inte fundera på det mer :).

  • linnea83

    Så jättelångt är det ju inte heller ;).15 mil så det är ju rätt lugnt..Hälsade precis på min andra bror och till honom är det 80 mil och då hade det ju blivit lite jobbigt ;).

  • Madelaiine
    linnea83 skrev 2013-08-16 09:25:23 följande:
    Tack för info :).Jag har ju iofs hela tiden varit beredd på flängande om det nu blir ivf :).Som tur är har jag min bror i Malmö så då får man en ursäkt att hälsa på honom och hans ungar me :).
    Men kanon att veta :).Behöver jag inte fundera på det mer :).
    Det kommer säkert gå jätte bra om ni skulle behöva åka men nu ska vi ju hålla tummarna för att ni slipper det :) Och att det lyckas med insemineringen. Håller tummar och tår för oss båda. Nu är det bara 2 dagar kvar tills du börjar med pergotime va? När har du tid inbokad för att göra UL? :)
Svar på tråden Fler som väntar på insemination eller precis inseminerats som vill följas åt?