• Anonym (.....)

    Överreagerade min kompis?

    I lördags var jag ute på korgen och hade jätte kul hela natten lång. Jag följde med en kille hem den kvällen och hade sex men senare mådde jag lite dåligt så jag ville bara gå hem eller sova någon annan stans så jag ringde min kompis då var kl 5 på natten visserligen. Men jag mådde verkligen inte bra och orkade inte gå hem ensam cirka 2 mil när det var mörkt. Så jag ringde då min kompis men hon svarade inte så jag började smått gå hem. På vägen så får jag världens arga sms att jag ska skämmas att jag ringer och väcker folk 5 på morgonen. Jag bad om ursäkt och sa att jag var i hennes kvarter och vågade inte gå hem ensam. Då sa hon att man fortfarande inte ringer 5 på morgonen men att jag kunde komma upp om det så behövdes. Jag valde då att inte gå dit för att hon verkade så sur och ville inte skapa mer dålig stämning. 

    Så jag gick hela vägen hem själv när det var halvmörkt ute och kallt.

    När jag kom hem var jag helt säker på att hon hade skrivit och wainat på twitter vilket hon hade gjort. Hon skrev det riktat till mig och hon vet att jag kan läsa det. Hon skrev iaf att ''jag'' borde skämmas som ringer henne och väcker. Sen började vi bråka om detta och hon verkade inte ett dugg fatta och bry sig. 

    En gång i tiden var vi ungefär bästisar nu har hon raderat mig på facebook och bett mig flyga och fara och aldrig mer kontakta henne.

    Gjorde jag verkligen fel? Jag har aldrig ringt henne om det verkligen inte behövdes så sent. Har aldrig ringt henne någon annan gång så ''sent''

    Överreagerade hon en smula?  

  • Svar på tråden Överreagerade min kompis?
  • Zingoo

    Jag hade också blivit ganska sur om mina vänner ringt mig klockan 5 på natten då de vet att jag har svårt med sömnen... Men såklart hade de fått komma ändå jag är inte sur särskilt länge:)
    Men hade nog blivit ännu mer förbannad om de först hade ringt och väckt mig för att höra om de får sova och sen inte kommer då kan de lika gärna skita i att ringa... Men hade självklart inte lagt upp det på något jäkla internet sida eller tagit bort dom från sociala medier eller liknande.. Hade nog bara snackat med de dagen efter och sagt att jag har problem med sömnen men att de självklart ska ringa om de är något och komma min ilska går över :))

  • Anonym (.....)
    Anonym (ddd) skrev 2013-08-13 19:14:23 följande:

    Fast jo. Om det är så att du tex alltid tar o tar o tar -  då förstår jag att hon blev sur.
    om det tex är så att du alsrig ger något tillbkaka - ja då förstår jag att hon blev sur.

    Så visst har allt annat med detta att göra. men jag antar att det runt om inte är så smickrande för dig o att du itne skulle få de svar du önskar om vi pratade om dem?   
    Jag ger och tar hela tiden. Så jag tar inte hela tiden. 
  • Anonym (ddd)
    Anonym (.....) skrev 2013-08-13 19:17:21 följande:
    Jag ger och tar hela tiden. Så jag tar inte hela tiden. 

    Det finns inget annat som gjort att hon tröttnat på dig? eller något som gjort att hon inte vill vara vän med dig längre?
  • Smartie
    Anonym (.....) skrev 2013-08-13 19:17:21 följande:
    Jag ger och tar hela tiden. Så jag tar inte hela tiden. 

    Av någon anledning har din kompis tröttnat på dig, eftersom hon sagt upp kontakten? Ingen här kan veta varför? Antingen är hon en bitch som behandlar dig så och då är hon inget att ha ändå. Eller så har hon goda skäl för sitt handlande och då lär vänskapen inte gå att reparera i vilket fall som helst. Om ni har gemensamma vänner - prata med dem om det inträffade och se vad de säger. De kan nog ge dug bättre perspektiv än någon här.
  • Anonym (Tina)

    tycker verkligen att din kompis (om man kan kalla henne de) har överreagerar. Mina vänner kan ringa mig dygnet runt, det är väl de man har vänner till?

    Jag vet att jag kan göra desamma till dem om jag skulle behöva.

  • Tveksamt

    Jag antar att TS ringde tills sin kompis mobil och inte ett hemnummer. I min värld är det alltid (!) tillåtet att ringa till en mobil, oavsett om det är fem på natten, tio på förmiddagen eller sju på kvällen. Vill man inte bli störd så kan man antingen lämna mobilen någon annanstans, slå av volymen/ringsignaler eller, tro det eller ej, slå av den. Jag skulle aldrig ha en tanke på att skälla ut en kompis som ringer mitt i natten och är rädd/oroad/mår dåligt över något. Jag har tidigare klivit upp fyra på morgonen för att en kompis syster kände sig rädd att gå hem från krogen själv då hon inte fick tag på de hon var ute med, bara att dra på sig lite kläder, hoppa på cykeln och dra till krogen och se till att hon kom hem, inget att gnälla över. TS, oroa dig inte över den vännen, om det här är den enda anledningen till att hon sagt upp bekantskapen var det inte mycket till vän från början...


    Ett bra argument behöver ingen hög röst. Retar du upp dig på små saker är du väl helt enkelt inte större än så.
  • Enter Sandman

    Om en vän ringer till mig oavsett tid på dygnet och behöver min hjälp så kan hen räkna med att hen får det, för mig är det självklart att man ställer upp på en vän.
    Men det är klart skulle det hända varje helg skulle jag antagligen börja ifrågasätta varför personen ställde till det för sig varje helg.
    Men aldrig för en enstaka händelse och aldrig, aldrig offentligt.
    Beröm kan jag ge framför många, kritik ger jag i enrum, eftersom jag är rädd om mina relationer.    

  • Anonym (M)
    Anonym (.....) skrev 2013-08-13 19:03:25 följande:
    Men fortfarande inte det jag vill ha svaret på. Men tack för att du hade tankarna på det. Ska tänka lite på det om något sådant kan ligga bakom det. Men det tror jag knappast.
    Men sa du varför du ringde? För mig skulle det vara ganska stor skillnad om en kompis ringde kl 5 på morgonen bara för att de inte vågade gå hem ensam, jämfört med om hon råkat ut för våldtäkt eller annat otäckt.
  • Orcha
    Smartie skrev 2013-08-13 19:15:50 följande:

    Det är detta som får mig att undra om det verkligen är första gången det händer. Att ts festar, mår dåligt och ringer kompisen för att slagga eller prata av sig. Men ts påstår att det är första gången och att vännen inte har något annat att vara sur över och då är ju kompisens reaktion jättekonstig.
    Det tycker jag också mn jag väljer att inte ifrågasätta ts i första hand.
    Make love, not english quotes...
  • Orcha
    Anonym (M) skrev 2013-08-13 19:26:36 följande:
    Men sa du varför du ringde? För mig skulle det vara ganska stor skillnad om en kompis ringde kl 5 på morgonen bara för att de inte vågade gå hem ensam, jämfört med om hon råkat ut för våldtäkt eller annat otäckt.

    Svårt att berätta om ingen svarar i tlf.
    Ts hade visst förklarat det senare men inte fått nåt gehör ändå.
    Jag vet inte. Tycker att världen blivit lite kyligare, människor överlag lite mer egoistiska.
    Med många undantag tack och lov.
    Make love, not english quotes...
Svar på tråden Överreagerade min kompis?