Inlägg från: Aileen Allannah |Visa alla inlägg
  • Aileen Allannah

    skalbyxor eller regnbyxor ?

    Och jag, som förskolepersonal och mamma, säger skalbyxor. De tål ofta mer slitage, och blir de blöta på insidan så torkar de mycket fortare än fleecefodrad galon.

    Sen beror det lite på var ni bor, har ni rejäla vintrar, eller är det mest slask? Fodrad galon är perfekt när det är väldigt slaskigt, men ibland är den perioden två veckor, och då är det verkligen inte värt det.

  • Aileen Allannah
    lovea01 skrev 2013-08-14 22:42:05 följande:



    Okej hehe det är så svårt och veta vad som ärbäst och mest prisvärt. Men vi bor ju i gbg så här är det ju mycket regn/slask på hösten och vintern... hon i åhlens sa oxå skalbyxor men andra säger fodrade regnbyxor...hmm tänker ju mest att barnet ska ha dom till det blir dags att ta på overallen. Vilket tycker du är bäst då? Jobbigt om jag köper skalbyxor och sen att personalen vill ha regnbyxor oxå då blir det ju väldigt mycket kläder...
    Fråga personalen, vad de föredrar! Min tvååring sliter ut ett par galonbyxor på en vecka ungefär, medan skalbyxorna tål så mycket mer. Skalkläderna är praktiska eftersom man kan ha dem från sommar till sen höst, med fleecekläder under så funkar de länge, och blir man blöt (om man sitter i en vattenpöl) så torkar det fort, eftersom man kan ta isär lagren.

  • Aileen Allannah

    Egentligen ska inte förskolan lägga sig i, så länge kläderna fyller sin funktion (varma och torra barn) så spelar det ingen roll. Börja med skalkläder, och blir det problem får du väl köpa galonkläder sen.

  • Aileen Allannah
    EllisBell skrev 2013-08-16 07:40:30 följande:
    Jag undrar verkligen vad ni har för barn som svettas floder av galon? Har aldrig stött på ett barn som svettas mer i galon än skalkläder. Vi har också skalkläder och de är jättebra men faktum är att de både är svårare att skölja av och tar längre tid att torka än galon så är det riktigt lerigt förstår jag att dagis vill ha galon.
    Jorå, både jag och mina barn svettas floder i galon. Liksom väldigt många barn på förskolan där jag jobbar.
Svar på tråden skalbyxor eller regnbyxor ?