Inlägg från: malzac |Visa alla inlägg
  • malzac

    Energidryck vid amning?

    Koppkaka skrev 2013-08-19 21:49:17 följande:
    Det jag inte förstår riktigt är, om man VET att det inte är bra öht, varför ens fundera på det? Och TS, du kan inte förvänta dig på ett öppet forum att du bara ska bli struken medhårs.

    Måste du nödvändigt bälga i dig energidryck, så amma inte på 12-24h. Ingen aning om hur lång tid det tar för mjölken att renas.
    Alltså, så himla farligt är det inte att ta en energidryck och sedan amma. Naturligtvis ska man inte "bälga i sig" litervis för det är inte bra för någon, men det gäller ju nästan allt.

    Att rekommendera att inte amma på 12-24 timmar efter en burk Red Bull, DET däremot kan ha en väldigt negativ effekt på barnet. Beroende på hur pass etablerad mjölkproduktionen är så kan det antingen inverka på den, eller ge mamman mjölkstockning så att hon får problem med amningen ett bra tag framöver. Att amma som vanligt är definitivt ett bättre alternativ.

    Att slänga ur sig sådana här ogrundade "råd" hipp som happ får amning att framstå som något som är jobbigt och svårt, och som man måste leva ett nästintill ouppnåeligt "hälsosamt" liv för att kunna utföra. Inte konstigt att det finns de som känner att de måste välja mellan ett normalt liv och amning. Och inte konstigt att andelen ammande mammor sjunker. 
Svar på tråden Energidryck vid amning?