Inlägg från: elsi |Visa alla inlägg
  • elsi

    Energidryck vid amning?

    Det är ju ungefär samma mängd koffen i en energidryck som i kaffe (tom mindre i vissa sorter), så om det handlar om normala mängder och inte de där överdrivet starka energidryckerna så är det ju inga som helst problem.

    Och visst kan enskilda bebisar reagera på den pyttelilla mängd koffein som övergår i bröstmjölken, men då lär du ju märka det och kan justera ditt intag i så fall.

  • elsi
    Koppkaka skrev 2013-08-19 21:41:37 följande:

    Eh, nej. Det är massa tillsatser, taurin, koffein.. För att nämna ett par. Inget av detta är bra att dricka när man ammar eftersom det går ut i mjölken. Koffein kan du dricka små mängder av men inte mer.

    Energidryck avrådes STARKT vid amning. Så varför ens fundera på att dricka det när man ammar? Vill man hypa sin bebis?


    Du har fel, det är inget problem alls att dricka de ämnena vid amning. Det går endast i mycket liten utsträckning ut i bröstmjölken. Energidryck avrådes inte alls vid amningm var har du ens fått det ifrån? Och de flesta energidrycker innehåller mindre koffein än vanligt kaffe.

    Tycker du ska tänka efter innan du skriver direkta felaktigheter här. En enkel googling ger svaret på frågan så läs på fakta innan du uttalar dig. 
Svar på tråden Energidryck vid amning?