Inlägg från: supersötasilversara |Visa alla inlägg
  • supersötasilversara

    Aldrig ledsen bebis?

    Lindsey Egot NO1 skrev 2013-08-28 15:37:15 följande:
    Nja ingen av mina vänner födda från mitten av 70 talet till mitten av 80 talet med barn födda samma år som mina har aldrig diskuterat anknytning och att barn inte knyter an till sina föräldrar alt den som har barnet i sin vård. För oss har inte det funnits problem med att barnet vetat vem deras föräldrar är och alla dessa barn är trygga barn. Jag har under mina år som mamma och har barn över en 15 års period märkt att pga kontrollen folk verkar vilja ha på precis allt så uppstår det fler och fler problem som kanske egentligen inte är problem om man bara hade släppt på kontrollen att allt måste följa ett visst mönster som man själv har bestämt sig för. Det gäller allt från förlossning till barnuppfostran. Från att knyta an till att bli en självständig individ. Och det är det att folk vågar inte ta saken som den kommer och är utan det måste vara som det står i boken, internet, som Bvc tanten säger men ingen är allsmäktige Gud och allt som står och sägs passar inte alla individer heller. Det betyder inte att de blir förstörda barn pga det.

    Fast att du inte hört att föräldrar oroat sig för anknytning (även om man förr inte använde just det ordet) eller barnuppfosrtan osv, betyder det ju inte att föräldrar då inte hade de funderingarna. Nu i och med internet och alla sociala medier så blir det lättare att ta upp även "små frågor" till diskussion. Och många gånger kanske det inte är stor oro/problematik, utan mer en undran och önskan om att prata om undran. Jag upplever TS fråga som just en undran, inte att honär jätteorolig och inte klarar av situationen.
  • supersötasilversara

    Ts: barn är olika, har olika behov och din lilla tänker jag mig är nöjd med sitt liv . Andra bebisar kanske gnäller mer för att de har mer magknip, vill ha me stimulans osv. Sen tror jag också att om man som förälder är lyhörd på sitt barns behov, de får mycket närhet och tryhhet, då blir barnen mer nöjda.

Svar på tråden Aldrig ledsen bebis?