• skogsvitter

    Aldrig ledsen bebis?

    Min kusin hade också en bebis som aldrig skrek, var konstant nöjd och tillfreds. Det var hennes första bebis. Hon visste inte ens hur det skulle kunna låta om bebisen skrek! De föds med olika temperament, det har ju inget med anknytningen att göra.

    Sedan fattar jag inte riktigt vad Lindsey Egot vill säga... forskning de senaste 10 åren har visat att anknytningen är mycket viktigare och mer avgörande för fortsatt utveckling och hälsa än vad man tidigare trott. Bara för att det inte var något man i allmänhet pratade om, eller benämnde som just anknytning, så var det ju fortfarande både en oro för många även om man inte hade ord för det, men framförallt ett verkligt problem även då!

    Däremot sker ju detta med anknytning helt automatiskt och det är ju inget man normalt sett behöver tänka på, om det inte är så att man själv har en otrygg anknytning och vill jobba med att bryta den trenden... problemet är ju att man oftast inte själv vet att man har det. Därför går anknytningen oftast i arv, det vet man idag men det visste man inte för 10-20 år sen vilket antagligen också är en av orsakerna till att man pratar mycket mer om detta idag. Just för att göra människor medvetna om den risken!

Svar på tråden Aldrig ledsen bebis?