Inlägg från: Burberry |Visa alla inlägg
  • Burberry

    Hjälp angående kaninköp till femåring..

    Jag har haft kaniner största delen av mitt liv, men till en barnfamilj skulle jag faktiskt rekommendera att skaffa marsvin istället. Barnen kan pyssla o gulla mer med dem, de "pratar" och är mera sociala.

    Själv har jag två kaniner nu just, belgiska jättar, de är väldigt tama och springer lösa sommartid (vintertid flyttar de in i en hästbox i stallet). De är som sagt tama, och visst gillar barnen våra dem, men kommer nog så småningom köpa marsvin åt barnen att ha i sina rum (i bur då förståss).

    Men vad du än köper, köp två stycken, djur mår inte bra att vara ensam.

  • Burberry

    Dvärgvädur borde passa er. Liten ras, bra med tanke på att inneburar är små (hoppas ni köpt den största modellen som fanns). Tänk dock på att alla raser med hängande öron lätt får öroinfektioner när de hålls utomhus, en ide kanske bara att rasta den utomhus men låta den bo inne också sommartid?

    Och som sagt, ta två stycken vilken ras ni än tar. (Och jo, det går att ha två hanar tillsammans om de växt upp tillsammans, fast folk ofta hävdar det måste vara honor eller kastrerad hane

  • Burberry
    Smilly skrev 2013-09-08 20:11:25 följande:

    Nu har vi två små dvärgvädurar..Än så länge bor de i samma bur inne. De har dock varit ute hela dagarna i en stor rastningsgård. Verkar fungera bra...


    Toppen, glad ni tog två. Hoppas ni får mycket glädje av dem! Lycka till!
Svar på tråden Hjälp angående kaninköp till femåring..