• Mandel

    Bryr du dig om någon snackar skit om dig?

    Struntar i om folk snackar, men blir sur om folk tror på allt de hör och dömer mig ohörd.
    Jag lyssnar gärna på skvaller, men jag bildar mig ingen direkt uppfattning om personen som det skvallras om utan det gör jag när jag träffar den personen.

    Har tyvärr själv råkat ut för rena lögner och förtal och de som jag trodde var mina vänner köpte allt med hull och hår utan att ens prata med mig. Helt plötsligt slutade de bara svara i telefonen när jag ringde och jag förstod inte för ens flera månader senare vad som förmodligen hade hänt. Gissa hur orolig jag var för att något hade hänt dem när jag inte fick tag på dem innan jag förstod...
    Hade de bara pratat med mig hade de fått reda på sanningen, men de valde att lyssna på lögnerna och det bevisade hur de var som vänner så jag är glad att vara av med dem. De vågade inte ens konfrontera mig!?! Och det är vuxna människor och inte tonåringar.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Ramborg Persdotter skrev 2013-09-14 10:56:58 följande:
    Känner igen det. Ingen frågade eller intresserade sig för min version, utan dömde ut mig efter skitsnacket.

    Jag blev så otroligt förvånad och besviken att vuxna människor kunde bete sig så. Före det var jag så säker på att vuxna människor förstår att det finns två sidor av historien. Ack, så fel jag hade.
    Exakt!

    Och i mitt fall så var vännerna "mina" och den som körde lögnerna var min fd vän. De umgicks inte direkt med varandra så varför min fd. vän kände sig så nödbedd att förstöra för mig att den valde att gå på mina vänner för att förstöra har jag inte förstått.
    Skillnaden är att jag är vuxen och jag ansåg att det var sandlådenivå att hålla på sådär så även om jag hade en massa saker - sanningar som vännen sagt i förtroende, så skulle jag aldrig i hela mitt liv få för mig att sprida dem vidare bara för att vår vänskap var över.
    Vad skulle jag vinna på att tala om för folk vad fd vännen sagt om dem? Vad skulle folk vinna på att jag talade om det för dem?

    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Ramborg Persdotter skrev 2013-09-14 10:38:02 följande:
    Jag behöver bli bättre på att säga ifrån när folk pratar skit. Gäller det en nära person, som jag tycker om, säger jag ifrån. Vid andra tillfällen kan jag försöka styra om samtalet att se det ur den frånvarandes synvinkel. Alternativt byta samtalsämne.
    Jag brukar oftast lägga till att eftersom jag inte var där så vet jag ju inte vad som hänt.
    Eller så påpekar jag att detta är något jag hört, men jag vet ju inte helt säkert att det verkligen är så.
    Eller så brukar jag bara säga typ jaha lite slött och verka ointresserad.
    ibland kan det även hända att jag ifrågasätter fakta i påståenden och då blir folk oftast ganska tysta och ser besvärade ut
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Bryr du dig om någon snackar skit om dig?