• enil08

    autism, vågar ni skaffa syskon??

    hjälp!
    läser och läser och det står klart för mig att autism och liknande neuropsykologiska sjukdomar kan vara genetisk/ärftligt, eller rättare sagt riskerna till att få fler barn med funktionsnedsättningar ökar markant då man fått ett barn sedan tidigare med problematiken.
    dottern har autism och epilepsi, klockan tickar och jag vill så gärna ha fler barn, älskar att vara gravid och hade lätt kunnat ha många barn men att ta risken till fler barn med alla dessa problem, no way, JAG ÄR SÅÅÅ LIVRÄDD!!! nästan sjukligt... men jag vet vad jag går igenom nu och hade inte klarat av att ha ännu mer problem. dessutom känns det som att alla andra kommer att tycka att "ge upp, du är taskig avel, räcker det inte nu"..

    hur ställer ni er här inne till detta? känslor? tankar? har ni fler syskon? hur går det? har ni fler funktionsnedsättningar i familjerna?

  • Svar på tråden autism, vågar ni skaffa syskon??
  • enil08

    ok, tack för era svar! jag och sambon kommer helt klart att bombadera habben med önskningar om utredning... detta är ingenting dom pratat om med oss. rädslan är så stark att jag skulle kunna antingen sterilisera mig för att avsluta alla möjliga önskningar eller faktiskt göra slut. hellre det förstnämda, vi har redan två barn, vi kan skaffa hund istället ;D (ja det låter kallt men.... delvis humor, delvis skyddsmekanism, delvis hopplöshet)

Svar på tråden autism, vågar ni skaffa syskon??