Inlägg från: Anonym (Ska opereras :-)) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ska opereras :-))

    Slapp efter förlossningen och mörkad journal

    Hej, jag har läst lite i tråden och tänkte berätta min historia i korthet.

    Feb 2008 födde jag en stor pojke på drygt 4500g med hjälp av sugklocka, jag varit helt öppen och färdig för att krysta i 4 timmar och inget hände. så dom slet helt sonika ut honom. Jag gick sönder jättemycket en klarade ändöppningen med en hårsmån. Hade enligt läkarna oförklarig smärta invändigt i underlivet i flera veckor, gick på maxdos panodil och diklofenak i 6 veckor!! kände mig som värsta hypokondrikern

    2009 sökte jag gynekolog för att jag inte kunde knipa och hamnade hos en senare dömd snuskgubbe och la där ner tankarna på att nått kunde vara helt galet.

    2011 födde jag mitt andra barn också han stor, tre veckor tidig vägde han 4270g, han kom ut som en raket och barnmorskan var mycket förvånad över hur snabbt det gick, då första varit så besvärlig. under graviditeten hade jag enligt läkarna oförklarig smärta i nedre magen och var heltidssjukskriven från v 17. gick upp 27kg i vikt.

    Nu 2013 och sonen är två år, känner jag mig som en grotta nertill Jag hittar inget knip hur jag än gör, jag kan inte bada o simma utan att det konstant rinner in och ut vatten ur slidan Har svårt att hålla tillbaka fisar, kluckande ljud när jag går utan trosor m.m.

    Idag var jag på sjukhuset efter en remiss (jag vädjade) av min barnmorska ( satte in spiral nyligen) och efter 5 minuters undersökning kunde hon konstatera att i stort sett alla bäckenbottenmuskler var av och att jag tveklöst behövde operation. 

    Så nu har jag nog hittat svaren på dom flesta frågor. Framförallt var jag inte hypokondriker, och jag hade inte varit hjälpt om jag så tränat knipövningar dygnet runt.

    Tack för mig!

  • Anonym (Ska opereras :-))
    Anonym (Anonym) skrev 2013-12-06 02:49:20 följande:

    Men va härligt att du äntligen fick en korrekt bedömning! Har du blivit opererad redan eller väntar du på op?


    En följdfråga,vad hade din BM för åsikt om ditt underliv? Hon som satte in spiralen och även dem som gjort efterkontrollerna?


    Jag har som sagt sökt i MÅNGA år och man har hela tiden hävdat att allt är heeeelt okej och ser sååå fint ut så. En (idiot) sa "Man kan knappt tro att du fött barn" Själv kände jag att hon kunde ha besparat mig den kommentaren för JOOOO man ser det mycket väl då allt är vidöppet!


    Känner igen de du skriver ang kluckande ljud ;) Även de när man badar och allt vatten åker in och ut osv.


    Jag fick reda på det igår. Det är verkligen jättekonstigt att ingen har sett något under nästan sex år, utan alla har bar sagt åt mig att knipa mer och att det funkar för alla :-/ Då jag inte har urininkontinens verkar ingen ha tagit det på allvar.
    Letar efter info på nätet om ingreppet men hittar ingen, då det inte handlar om framfall. Hoppas få reda på mer vid nästa läkarkontakt.

  • Anonym (Ska opereras :-))
    Anonym (En till) skrev 2013-12-29 16:30:26 följande:
    Goda nyheter! Jag har fått tid för operation och gynekologen sa att bakre delen och ev mellangården sys ihop. Nu har jag känt mer med fingrarna och väggen bakåt känns väldigt tunn och mellangården är också tunn när jag känner med två fingrar. Och nu minns jag ju att jag flera gånger har varit riktigt nära att bajsa på mig utomhus och har svårt att hålla inne pruttar och att när jag har gjort nr2 är det som att det inte blir riktigt tömt, jag får torka och torka (förlåt detaljerna!). Jag och sambon har dock lyckats ha sex efter flera år i celibat eftersom det inte fungerat alls på sexfronten så efter lite kroppslig närhet mår jag lite bättre! Är jätteorolig nu men hoppas att operation gör att jag kan vara aktiv igen och gå promenader och kanske tillochmed jogga i framtiden. Tidigare har jag varit arg vid sex och inte kunnat genomföra det men nu när jag fått optid har jag fått mer självkänsla eller nåt! Hur går det för dig TS, du har ny tid i januari?
    Gött med operation själv ska jag 16 januari till den läkare som ska utföra min operation och få reda på mer information
    Vad har dom sagt om tiden efteråt, sjukskrivning?

Svar på tråden Slapp efter förlossningen och mörkad journal