Hur gör man en perfekt omelett?
Ja, jag vill vara anonym... känns som att jag borde kunna detta...
Det måste ju finnas någon här inne som är bättre på att laga mat än jag... eller ja, det är nog förhoppningsvis de flesta, men jag kan trösta er med att jag inte har några barn så ingen oskyldig drabbas...
Har för första gångerna i mitt liv försökt mig på att göra omelett - tänkte att det borde ju inte vara så jäkla svårt. Första försöket körde jag på 4:an på plattan och då blev den mörk på gränsen till bränd. Idag körde jag först på trean och då hände ingenting förrän jag ökade värmen. Bättre färg, men allt fastnade.
Använder teflonpanna och försöker undvika fett. Steker aldrig något annat i matfett - måste man ha det till just omelett? Funkar det i sådana fall med olja?
Googlade lite recept och hittade olika varianter - några sade släng i fyllningen direkt, andra att man skulle ha i fyllningen på slutet - spelar det någon roll? Det recept jag testat har två ägg och två msk mjölk (+ salt och peppar) - finns det någon bättre?
Tacksam för alla tips på hur jag skapar en sådan där perfekt Masterchef-omelett