• Sthlm13

    Är du också Lena i boken "Hemligheten"?

    Anonym (c) skrev 2013-09-24 20:09:39 följande:
    Åhh jag har också otrygg anknytning som påverkar mycket i mitt liv, allt föll på plats när jag läste boken.
    Ska börja i terapi för att repa anknytningsproblematiken.

    Måste dock fråga er andra om er anknytningsproblematik påverkar ert sexliv på något sätt..? 
    Usch, vad jobbigt. Vem kände du igen dig i mest i boken?

    Hmm jag vet inte riktigt, men det gör det säkert. Vad har du för upplevelser när det gäller det? 
  • Sthlm13
    Anonym (Klara) skrev 2013-09-24 21:30:13 följande:
    Jag är också Lena.
    Skillnaden är att jag är rädd för att bli övergiven men jag hör inte av mig eller klänger mig fast.
    I stället drar jag mig undan och blir ledsen på grund av att mannen inte hör av sig eller verkar sval.

    När han hör av sig igen så blir jag glad, sprallig och känner mig trygg.
    Sedan går jag i hemlighet och letar tecken och analyserar allt han säger och gör.

    Vet inte om jag är Lena eller någon annan karaktär men det lutar mera åt Lena även om jag inte är identisk.

    Jag har ett stort trygghetsbehov, vill bli bekräftad på att jag duger vilket jag inte alls fått i min barndom eller i ung vuxen ålder om det skulle ha med saken att göra.      
    Det låter som definitionen av Lena i slutet, då hon nu är så rädd att bli lämnad att hon inte vågar visa sina behov eller gå in i en relation. 

    Har du försökt någon gång att göra tvärtom, och att höra av dig trots att du tycker att det är jobbigt?

    Jag har också ett stort trygghets- och bekräftelse behov, och känner sällan att jag duger som jag är :( 
  • Sthlm13
    Mamori skrev 2013-09-24 22:12:35 följande:
    Jag ska kolla efter boken när jag är på stan nästa gång Vad heter författaren?
    Haha, ja, man blir ju lite lättad då man till slut hör nåt. Jag tycker att du ska göra som boken säger och göra tvärtom, dvs inte smsa. Han kommer smsa dig så småningom, vänta ut det istället så kommer det kännas mycket bättre sen! Om du smsar nu kommer du bara ångra dig sen och undra ifall du inte skulle skickat det ändå osv...

    Jag tror att det ganska ofta är så att man inser att man saknar någon då det väl tar slut. Mitt senaste ex verkar känna så, men jag har inga känslor för honom längre så det är inte aktuellt för mig. Ibland kan nog lite distans hjälpa en att se vad man verkligen tycker om. 

    Angående sexet känner jag visserligen också igen det där att ens egna njutning kommer i andra hand, utan man är bara fokuserad på att den andra ska ha det bra, vilket egentligen är tokigt då han såklart tänder på ifall man själv har det skönt... Men jag tror också tyvärr att det är ett rätt vanligt problem för tjejer överlag, då det är så samhället fostrat oss när det gäller skönhetsideal, porr osv. 

    Boken är skriven av Egil Linge och Dan Josefsson. Såhär ser den ut: http://www.adlibris.com/se/bok/hemligheten-fran-ogonkast-till-varaktig-relation-9789127115217 
  • Sthlm13
    Mamori skrev 2013-09-24 23:55:39 följande:
    Jaaa!! Nu hörde han av sig! Dock bara ett "Vad gör du och hur har dagen varit?" men ändå. Han tänkte på mig! Är glad att jag inte smsade först, nu
    Haha vad bra! Visst känns det skönt nu att du inte hörde av sig! Men jobbet fortsätter, samma situation uppstår ju snart igen. För mig känns det faktiskt helt okej just nu, vi hördes lite igår och skämtade på sms och ska ses i helgen. Jag får helt enkelt hålla ut tills dess och se vad som händer. 
    Anonym (lena) skrev 2013-09-25 05:25:50 följande:
    En till Lena här. Tror mig faktiskt kunna ge ett råd till mina med-lenor dock. Sluta smsa! Just sms är en kommunikationsform som verkligen bjuder in till missförstånd och problem. Många många är såna att de inte gillar att smsa och, ja... jag tror inte man vinner något på att göra det helt enkelt. Mycket bättre att ringa eller öppna en chatt på datorn i s f, tycker jag.
    Fast det funkar inte för mig... Jag ringer mer än gärna, men det brukar bara bli värre... För att om jag är sur för att han inte hört av sig osv, hörs det så otroligt tydligt på min röst. Så för mig funkar det bättre då att smsa och verka glad i smset. Men hur brukar du göra när du är som Lena? Har du något annat tips? Vilka känslor får du?
    Anonym (delvis) skrev 2013-09-24 22:50:06 följande:
    Jag har inte läst boken men känner igen mig som Lena av vad ni skriver, iaf delvis. När jag blir sån där så beror det ju på att killen inte ger någon bekräftelse alls vilket i sin tur beror på att han inte är tillräckligt intresserad och då blir jag det. Skumt.. 

    Men de gånger jag inte alls känt och blivit sådan att jag går och väntar på sms och funderar på om jag ska höra av mig eller inte då är killen ganska tydligen med att där finns ett intresse. Alltså behöver jag inte gå omkring och fundera varför han dröjer med ett sms. 

    Så min kontenta av det hela är att de gånger jag blir sån så är det inte värt det för det är döfött från början.  
    Jag känner igen mig i detta... Men känner även igen mig i det som Mamori skriver att man kan bli off när man inte hör nåt heller. Jag är liksom allt eller inget, antingen jättepå och vill höras hela tiden och får panik om jag inte hör av honom. Eller så blir jag helt kall och tänker "äh hans förlust, det är han som går miste om mig". Och så pendlar jag så hela tiden, vet liksom inte riktigt hur jag ska tänka eller agera... Jättejobbigt. Däremot är det just en sån grej de skriver i boken. Att i slutet här säger du ju att "det var inte den rätta". Något sådant finns inte enligt boken, utan alla kan vara den rätta men man måste styra sina handlingar så att den rätte "uppstår" eller hur jag ska förklara det. För det är lätt att skylla på att "äh, det var ändå inte rätt", när det egentligen beror på något annat. 

     
  • Sthlm13
    Anonym (lena) skrev 2013-09-25 08:14:24 följande:
    För min del har jag faktiskt inte behövt hantera det så mycket, för jag har haft turen att träffa killar som verkligen vill träffa mig mycket, så de där övergivenhetskänslorna har inte hunnit byggas upp. Så på det sättet har jag haft en väldig tur med de killar jag träffat. Men nej, jag har nog inga jättebra tips tyvärr... förutom att verkligen distrahera sig med något annat, men det är ju verkligen lättare sagt än gjort!
    Vad skönt för dig! :) För mig har jag dock märkt att det ändå inte hjälper, jag har haft killar som ENDAST träffat mig, typ aldrig velat träffa sina kompisar eller nånting... Men ändå hittar jag något "fel", han sa inte si och så, han sa inte att han älskade mig.. osv. Trött man blir på sig själv. 

    Men haha ett tips är att ge sig ut på promenad/springtur till arga låtar. Sprang över en mil igår för att jag var så sur på "min" kille hahaha.

    Skönt att vi är några Lenor iaf :) Ibland känner man sig såå ensam i sina känslor, har många vänner som inte förstår min panik.
  • Sthlm13
    kk kk skrev 2013-09-25 08:18:26 följande:
    jag är man, och kan vara lite så. men bara om jag är riktigt kär. då blir jag rädd att förlora henne.
    Kvinna/man spelar ingen roll då det handlar om ens anknytning så alla kan ha samma problem :)

    Men ja det är så trist också när man är kär vill man ju bara vara kär och lycklig! Inte känna de där jobbiga känslorna att man ska bli lämnad när som helst. Hur är det när du bara träffar någon du precis bara blivit intresserad av då? Kan du hålla distansen då? 
  • Sthlm13
    kk kk skrev 2013-09-25 08:25:50 följande:
    ja, jag bryr mig inte förrän jag är kär och aldrig innan jag fått sex, så i början är det kolugnt.

    men när sexet är perfekt, och hon är perfekt, och hon får mig att känna mig väldigt glad, så blir jag orolig att det ska försvinna.

    jag tror kvinnor kanske förlåter mer än män dock, för jag brukar berätta det där för henne, och hon förstår vad jag menar. jag har den situationen just nu. jag vill inte att hon försvinner och jag är rädd för det.
    Vad menar du med förlåter mer än män? Alltså..jag har nog också sagt det någon gång men risken är ju att man framstår som ett psykfall. Killen jag träffar nu har jag ju liksom träffat en endaste gång, då kan ju inte jag komma och säga att jag är rädd att han ska lämna mig, det vore ju helt sjukt. Även om det är sant. 

    Konstigt det där dock att du inte känner så innan ni haft sex tex, tror du det är typiskt manligt? Om man nu ska prata om manligt och kvinnligt, inget jag gillar för övrigt.
    Anonym (lena) skrev 2013-09-25 08:27:09 följande:
    Känner igen mig på tok för väl i det där med sexet förresten! Trots att jag VET att en stor del av njutningen ju är att göra det skönt för den andre är det jättesvårt att bara ta emot och inte ge något samtidigt.
    Mmm känner också igen det :(
     
  • Sthlm13
    kk kk skrev 2013-09-25 08:42:01 följande:
    ja det är typiskt manligt. män kommer igång först när sex introducerats i reltionen, innan dess är det mest trams och en väntan på sex. jag blir kär genom sex också, om det andra är på plats. så vet jag inte om andra män funkar dock, men jag gör det, jag är väldigt fysisk på det sättet.

    jag tror kvinnor förlåter mer, för man kan prata med dom om sina osäkerheter till en viss gräns. om man känner nåt, så kan man säga det till kvinnan och hon tenderar att lyssna. jag kan tänka mig att män inte lyssnar så bra alltid. 
    Intressant... Killen jag träffar nu har jag ju inte legat med, och jag har lite tänkt att jag ska hålla på mig lite. Men det kanske inte alls är en bra "strategi" då?! (Ja, jag vet att strategier inte fungerar....men ändå)

    Ja, jo så kan det nog vara. Vissa män kanske lyssnar men jag upplever att de har väldigt svårt att förstå hur man verkligen känner, trots att man förklarar. 
  • Sthlm13
    kk kk skrev 2013-09-25 08:48:19 följande:
    jag vet att alla kvinnor har "strategier" för att använda sex för att locka in män i ett förhållande.

    det funkar sällan dock, och män gillar det inte. 
    Haha nej jag brukar aldrig ha strategier, men jag är rätt ny på nätdejting och vet inte hur man ska göra. Annars brukar jag ligga rätt så fort. Nu är jag dock rädd att jag kommer att bli sårad om han inte hör av sig efter att vi legat. Vad tänker du om detta då? Hur ska man göra? Eller bara ta det som det kommer? 
  • Sthlm13
    kk kk skrev 2013-09-25 08:55:02 följande:
    jag vet inte vad som är bäst. om du känner dig sårad, så ska du inte ligga med nån då. jag har ett helt annat emotionelt system som man, så jag blir bara glad för alla sex, så jag kan inte bli sårad av just sex. 

    men det går inte att locka in en man i ett förhållande med bara sex. han måste vilja ha dig på andra sätt också, annars är det alltid kört. så det spelar nog ingen roll när du ligger med honom för just utfallet av ett förhållande. 
    Nä det är ju sant :) Äh, vi får se hur det blir då. Jag har nyss blivit singel så jag får väl se det positivt, kan vara lite kul att ligga med nån ny som man inte gjort på typ 4 år hehe :) Jag får ta det som det kommer helt enkelt!

    Jag tror dock att det nästan kan vara en fördel för dig som man att säga sådant till tjejen, upplever du också det? För att om någon jag var intresserad av sagt till mig att de var rädda  att förlora mig hade jag bara tyckt det var gulligt och blivit glad :)
Svar på tråden Är du också Lena i boken "Hemligheten"?