• mamiama

    ni som fått pergotime dubbel dos!!

    Hej!
    Har fått utskrivet pergotime dubbel dos av min läkare som jag ska påbörja nästa mens,är nu nyfiken att höra hur det har gått för andra som fått samma dos utskrivet!

    Fick ni mycket ont vid ÄL?
    Hur snabbt blev ni gravida?
    Ett eller två foster? (eller fler?)
    Några biverkningar?

    Jättenyfiken och tacksam för svar! 

  • Svar på tråden ni som fått pergotime dubbel dos!!
  • mamiama

    Ringde till gyn idag å berättade hur jag mår, igår kunde jag inte stå upp så ont jag hade, får ju knapra panodil hela tiden och ändå gör det ont! Sköterskan hade inget svar att ge alls ? Så jag fick en telefontid NÄSTA MÅNDAG(!), med läkaren....

  • kanelbullar7
    mamiama skrev 2013-10-28 18:14:48 följande:

    Ringde till gyn idag å berättade hur jag mår, igår kunde jag inte stå upp så ont jag hade, får ju knapra panodil hela tiden och ändå gör det ont! Sköterskan hade inget svar att ge alls ? Så jag fick en telefontid NÄSTA MÅNDAG(!), med läkaren....


    Men Gud det är ju förskräckligt! Att pt kan ge såna biv.? Vilken tur jag haft som inte kände ett dugg. Ring sjukvårdsupplysningen oxå, de kanske har något tips!
  • mamiama

    Ja, väntade mej att ÄL kanske kunde kännas lite extra men fan inte såhär!! Natten till söndagen kräktes jag tom av mitt illamående

  • mylady

    Verkligen inte kul!! Jag skulle ringa igen o se om du inte får prata med nån annan också!!

  • Otåligast

    Massor med grattis Mamiama!! Precis så var det för mig med & nu sitter jag här med jättemagen - 22 dagar kvar till beräknad förlossning. Du har fantastiska månader framför dig :)!

  • mamiama

    Otåligast, tack! Åh jag hoppas verkligen det!! Just nu är jag lite smått hypernervös för mf, å varenda liten krämpa är alarmerande, kollar pappret efter blod varje gång jag går på toa...
    På torsdag har jag tid för vul hos gyn, spännande!!

  • Otåligast

    Mamiama - jag var exakt likadan i början så jag vet hur det känns men oddsen är faktiskt större att det går bra än att det inte gör det så statistiken talar för dig :). Varmt lycka till på torsdag!

  • mylady

    Kan det ha varit missfall? Jag har inte testat denna månad så vet inte om jag fick ett plus eller inte

    Mensen började med ljusrosa flytning på lördag kväll. Brunt o klumpigt på söndag morgon o klumpar under dan men inte så jättemycket blod. Måndagen kom mensvärken o har haft ont i kroppen o ryggslutet.

    Inatt så fick jag jätteont i magen. Långt ner. Kunde inte alls sova. Jätteont övervägde att ringa sjukupplysningen. Höll på ett par timmar o sen måste jag ha somnat. Nu på morgon är jag mest lite öm i magen inte särskilt ont.

    Det har inte kommit nån störtflod med blod. Bara som en riklig mens med mycket klumpar. Och har varit jätteförkyld sen i onsdags.

    Har ätit dubbeldos pergo o det rosa började dag 28. Så egentligen dags för mens. Det är den där smärtan jag inte vet vad det var för nåt! Kan det varit ett missfall?

  • Zazlii
    mamiama skrev 2013-11-28 20:19:59 följande:
    Ville bara berätta att jag oxå är gravid med tvillingar, tack vare pergo :)
    Åh va roligt! Grattis!

    Jag ska snart börja på min första dubbelkur. Har kört två enkelkurer utan resultat. Jag har regelbunden mens men dålig ägglossning. Så nu hoppas jag att detta funkar.

    Första enkelkuren hade jag ont som fasen i äggstockarna hela tiden. Det nöp och drog och klämde. Andra kuren kände jag inget, utom när ägglossningen var. Så jag väntar på att läkaren ska ringa på torsdag och säga hur bra/dålig den var denna gången.

    Kan inte fatta att det är omöjligt att få tag på läkaren när man behöver det!!! Ringa och få telefontid med honom inom två veckor om man har tur. Han jobbar dessutom bara varannan vecka. Förra gången ringde han när jag var på tablett fyra och sa att han hade kollat på blodprovet och att jag kunde ta dubbeldos denna gången. Ja, det är ju lite för sent att komma med det nu....!!! sa jag. Jaha, okej, ja då får du ta det nästa gång om det behövs, svarade han bara. NONCHALANT!!! Så det känns ju lite som att denna månaden var bortkastad. Jag antar att det inte kommer spela någon roll när det förhoppningsvis gett resultat, men det är ju så frustrerande just nu :)
  • mamiama

    Zazli, tack!

    Läkare är omöjliga! Hoppas det tar sej nu då på dubbelkuren, jag hade fruktansvärt ont hela den veckan jag fick ÄL och mådde inte alls bra så jag varbinställd på att skita i tabletterna om det inte tog (som det tur nog gjorde)

    Man kunde inte hitta nåt fel på varken mej eller sambon så jag fick en Dubbelkur för att "ge det en extra skjuts" som läkaren sa.

Svar på tråden ni som fått pergotime dubbel dos!!