Inlägg från: Kraftverk |Visa alla inlägg
  • Kraftverk

    Förväntningar på era tonåringars rum?

    Jag är lite nyfiken på hur ni andra tonårsföräldrar ser på det här med städning och ordning i det egna rummet, främst hos de lite yngre tonåringarna.

    Jag har en trettonårig tjej som är väldigt slarvig med ordningen i sitt rum - det kan vara rent ut sagt äckligt. Jag tycker på ett sätt att hennes rum är hennes ensak, vill hon inte ha perfekt ordning varje kväll i rummet så är det upp till henne, men samtidigt finns det också gränser för vad som är okej och de är hyfsat passerade. :)

    Jag funderar därför lite kring hur era jämnåriga gör och hur ni som föräldrar resonerar. Vad ställer ni för krav gällande ordning, städning, bäddning och att ta hand om kläder (både rena, smutsiga och sådana som är använda men inte redo för tvätten)? 

  • Svar på tråden Förväntningar på era tonåringars rum?
  • Kraftverk

    Ja, en del av mig resonerar ju som du - det är hennes val och hennes rum. Men samtidigt blir det ju ohygieniskt till slut, och dessutom verkar hon ju trivas så bra när det är ordning (eller åtminstone rent) i rummet. Jag märker ju hur hon hellre tar hem kompisar när det ser ok ut, men samtidigt har hon ett så stort motstånd mot att städa upp att hon hellre sitter i röran och läser en bok själv, än städar upp och umgås där med vänner.

    För mig känns det faktiskt inte okej att låta gammal disk och tvätt hopa sig i rummet, men så mycket mer krav kanske man egentligen inte borde ställa.  

Svar på tråden Förväntningar på era tonåringars rum?